Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

"Το όνειρό μου είναι να ζήσω σε έναν κόσμο όπου η υγεία, η εκπαίδευση και ένα θετικό μέλλον είναι διαθέσιμα σε κάθε παιδί...".




"Η καριέρα του Neven Subotic ως ποδοσφαιριστή ήταν εξαιρετική. Μεταξύ άλλων, έχει φορέσει τις φανέλες της Μάιντς, της Κολωνίας και της Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς και της Εθνικής του ομάδας, της Σερβίας. 
Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, ένα Κύπελλο Γερμανίας και δυο Σούπερ Καπ, παίζοντας επίσης σε έναν τελικό του Champions League.
Με την εθνική ομάδα της Σερβίας, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική.

Αν όμως στο ποδόσφαιρο ήταν ένας πολύ καλός αμυντικός, εκτός γηπέδου είναι κάτοχος της Χρυσής Μπάλας. 

Το 2022, αφού ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και είδε με τα ίδια του τα μάτια τη φτώχεια που τον μαστίζει, σε ηλικία 33 ετών αποφάσισε να σταματήσει να παίζει για να αφοσιωθεί στο ανθρωπιστικό του ίδρυμα και να βοηθήσει ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. 

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που εγκατέλειψα συνειδητά στη ζωή μου. Είχα πολλά αυτοκίνητα, μια βίλα με μεγάλο κήπο. Αλλά σε κάποιο σημείο συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά με ενοχλούν. Ότι είναι μια ψευδαίσθηση. Πούλησα το σπίτι μου και τα αυτοκίνητά μου για να τα επενδύσω σε πιο χρήσιμα πράγματα και το συναίσθημα ήταν υπέροχο για μένα. Τώρα με νοιάζει να έχω όσο το δυνατόν λιγότερα, τα απαραίτητα. Έτσι μπορώ να κατευθύνω τα κέρδη και τις σκέψεις μου σε πράγματα που θεωρώ πολύ πιο σημαντικά...".

Μέσω του έργου του, ο Subotic κατασκευάζει πηγάδια στην Αιθιοπία και σε άλλες χώρες που έχουν ανάγκη για ασφαλές και καθαρό νερό, σώζοντας και βελτιώνοντας τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Τα τελευταία έξι χρόνια, μέσω των έργων "WASH" (νερό, αποχέτευση και υγιεινή), το ίδρυμά του έχει προσφέρει σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στην Αιθιοπία τα πιο σημαντικά και βασικά αγαθά της ζωής. 

"Το όνειρό μου είναι να ζήσω σε έναν κόσμο όπου η υγεία, η εκπαίδευση και ένα θετικό μέλλον είναι διαθέσιμα σε κάθε παιδί...". 

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σαν τον Neven Subotic" .

Πηγή Ποδοσφαιρικό Μυθιστόρημα


ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/p/gGhwos1qJC9ECPP2/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.