Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!

Γιώργος Τασιόπουλος 

50 χρόνια Δημοκρατίας λένε...

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!


50 χρόνια Δημοκρατίας, μα σχεδόν σιωπά το πολιτικό μας προσωπικό για τα ανεπούλωτα τραύματα που με δική του αμέλεια ή ευθύνη κακοφορμίζουν επικίνδυνα στο σώμα του ελληνικού λαού...

Μια Δημοκρατία που αναστήθηκε ως συνέπεια της τουρκικής εισβολής - κατοχής, των 200.000 προσφύγων, των στην Κύπρο.  Σήμερα στα διαγγέλματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί αποφεύγουν τις επικίνδυνες λέξεις και το παρουσιάζουν σαν μοιρασμένο νησί. 
Δεν μιλούν για τις συνέπειες της κατοχής του 36,2% της Κύπρου, τον εκτοπισμό 150.000 Ελληνοκυπρίων, τις απώλειες 4.500-6.000 στρατιωτών και αμάχων (νεκροί και τραυματίες) αλλά και για τους πάνω  από 2.000 αγνοούμενους.
Μιλούν βέβαια για τολμηρές αποφάσεις και ο φόβος μεγαλώνει γιατί κάθε φορά που τολμούσαν υπονοούσαν κάποιο σχέδιο ΑΝΑΝ, ενδοτισμό και υποχώρηση.
Και αν τότε μας είπαν "η Κύπρος κείται μακράν" σήμερα είναι σαν να επαναλαμβάνουν μετά τον αφοπλισμό σιγά σιγά των νησιών του Αιγαίου, η Κάσος κείται μακράν"

Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό που συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα από το 1974 ελάχιστες στιγμές στάθηκε στο ύψος του.
Οι αναρτήσεις του Χρήστου Καπούτση, του Αλέξανδρου Τσίγγου και του Δημήτρη Σαββίδη αισθάνομαι ότι φωτίζουν με επάρκεια τα μαύρα σκοτάδια της πολιτικής μας ζωής των 50 χρόνων και προειδοποιούν για τα επερχόμενα...
"Μην αμελήσετε, Πάρτε μαζί σας νερό, Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία", όπως έλεγε και ο συμπατριώτης μου ποιητής Μιχάλης Κατσαρός 

_______________

Χρήστος Καπούτσης:


Με ολόλευκη χειροποίητη τουαλέτα, ως  νύφη, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στους Κήπους του Προεδρικού  Μεγάρου  η πρώτη τη τάξει  πολίτης της χώρας και πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρώην  πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (που το Σ. τ. Ε. έκρινε ότι η κατάργηση του 13 και 14 μισθού ως Δώρα, σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους είναι απολύτως συμβατή με το Σύνταγμα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα είναι επιτρεπτά),  θυγατέρα Αρεοπαγίτου, διαζευγμένη,  μητέρα και σύντροφος ( καθότι μη ελθούσα εισέτι εις γάμου κοινωνίαν  ) δικηγόρου.

 Διαφωνώ με την ενδυματολογική άποψη της Κυρίας Προέδρου.  Ειδικά σήμερα , στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας θα έπρεπε  να είναι ενδεδυμένη στα   ΜΑΥΡΑ Κατάμαυρα, ως ηρωίδα μανιάτισσα μοιρολογίστρα,  πενθώντας,  για την τραγωδία  της Κύπρου, μια πληγή στο Εθνικό σώμα που παραμένει ανεπούλωτη μετά 50 χρόνια, προς χλευασμό  του ΟΗΕ και της Ε.Ε. και προς Δόξαν του τουρκικού αναθεωρητισμού.

_______________

Τσίγγος Αλέξανδρος:


Αυτός ο λαός είναι ικανός να παλεύει για τα δίκαια άλλων λαών, αλλά να θεωρεί εθνικιστικό το να παλεύει για τα δίκαια τα δικά του! 

Μπορεί να σηκώνει τις σημαίες των άλλων λαών αλλά θεωρεί ντροπή να σηκώσει την δική του σημαία!!

Έχει την ικανότητα να αποσυνδέεται από τον δικό του συναισθηματικό κόσμο και να αποφεύγει έτσι τις δικές του υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στα λάθη που διέπραξε στην ιστορία του. 

Έχει την ικανότητα να συνδέεται συναισθηματικά με λαούς και τόπους που δε γνωρίζει, που δε χρειάζεται να κάνει κάτι περισσότερο από το να φωνάξει σε μια επαναστατική γυμναστική αλληλεγγύης. 

Έτσι ξεκούραστα να επιτελέσει το άγονο ταξίδι που θα αφήσει την συνείδηση του ήσυχη ότι έκανε το έργο της. 

Η πατρίδα μας είναι σε κατοχή. 

14 χρόνια τώρα. (Εντάξει μπορεί και απο γεννησιμιού της) 

Το σύνταγμα παραβιάζεται με την συμμετοχή του πολιτικού συστήματος, η χώρα μεταστρέφεται σε χώρο μέσα από την αποξένωση του Έλληνα με την ιστορία, τον πολιτισμό, την κοινωνία του, μέσα από την ασταμάτητη ιδιωτικοποίηση των πάντων. 

Αποστερείται της δημόσιας περιουσίας του, της ιδιωτικής του περιουσίας και απο την ικανότητα του να ζήσει, να ονειρευτεί, να είναι δημιουργικός και παραγωγικός. 

Χρόνια στριμωγμένος σε μια ΕΕ που διέστρεψε την οικονομία μας, κατάργησε το συνανοίκειν μας, διέλυσε τις οικογένειες μας, τα θεμέλια της ζωής μας. 

Χρόνια τώρα μέσα από τις εντολές της ΕΕ και την ΚΑΠ διαλύθηκε η αγροτική μας παραγωγή, η οικοτεχνία, η μικρή και μεγάλη βιομηχανία. 

Όλες οι κυβερνήσεις εξαπάτησαν τον λαό αυτό, αρνήθηκαν να συζητήσουν το πρόβλημα της διαφθοράς στην δικαιοσύνη, στην άσκηση πολιτικής, τους νόμους που νομιμοποιούν τις παρανομίες και ξεπούλησαν Εθνικά δίκαια και συμφέροντα κάνοντας μας υποτελείς!

Νομιμοποιούν το ξεπούλημα του κάθε πολίτη στις τράπεζες επιβάλλοντας την αναγκαία συναλλαγή μαζί τους, και τις επιτρέπει να κερδοσκοπούν από το λιγοστό λίπος μας κερδίζοντας δισεκατομμύρια χωρίς να παράγουν οι νόμιμοι τοκογλύφοι. 

Το ίδιο κάνουν με το ολιγοπώλιο της Ενέργειας, της κινητής τηλεφωνίας, την παιδεία την υγεία το νερό και κάθε τι που αποτελεί δημόσιο αγαθό η δικαίωμα του πολίτη! 

Αν δεν είναι αυτά ΚΑΤΟΧΗ τι είναι; 

Σε γράφουν στα παπάρια τους και σε έχουν έτοιμο για την νέα σου δουλεία στον ΝεοΟθωμανισμό!

Εκπορνεύσαν την κοινωνία, ξεπουλήσαν την ιστορία, δήωσαν την ζωή μας, βίασαν το μέλλον των παιδιών μας και έστειλαν 1.000.000 νέους παραγωγικούς ανθρώπους απο 15 έως 45 στην εξορία της ξενιτιάς.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ της ΚΥΠΡΟΥ αυτού του Ελληνικού κομματιού αλλά δε φωνάζουν ΟΥΤΕ για το πήδημα που τρώμε χρόνια τώρα ούτε για την Εισβολή και την Κατοχή του Νησιού!!!!!!!!!!!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΙ. Εμείς ρε μπαγάσες πότε θα ελευθερωθούμε; Ποιός λαός θα φωνάξει για μας; Εκείνοι τουλάχιστον αντιστέκονται με τις ίδιες της ζωές τους για να συνεχίσουν να έχουν μέλλον!! Εμείς έχουμε δώσει τις ζωές μας για τις σεξεργάτριες και για το Στοίχημα.. 

Χέστε με!
 
Και κάτι ακόμα! Το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο γράφτηκε για όλους τους λαούς και εύκολα μπορείς να υιοθετήσεις του κάθε λαού η ανθρώπου την πίκρα η την άτιμη μοίρα σε αυτό μέσα 

_____________

Δημήτρης Σαββίδης:

Η συγγνώμη του Δημήτρη Σαββίδη είναι και δική μου, και νομίζω όλων των Ελλαδιτών προς τους Έλληνες της Κύπρου 


ΠΗΓΗ - Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.