Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ
Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η εμπλοκή της Γαλλίας στην ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ σύγκρουση στην Ουκρανία με τις ειδικές της δυνάμεις να είναι παρούσες στο μέτωπο από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας
Υπάρχουν λόγοι γι’ αυτήν την συμπεριφορά της Γαλλίας, που εκτός της δυναμικής αποβιομηχάνισης που αντιμετωπίζει, έχει σοβαρότατα προβλήματα – πέραν των οικονομικών και κοινωνικής συνοχής, που εμφανίζονται με αφορμή κάθε λαϊκό ξέσπασμα, όταν το κοινωνικό μεσόστρωμα αντιδρά στην νεοταξικού χαρακτήρα πολιτική του «εκλεκτού της δυστοπίας» προέδρου Μακρόν.
Ο πρώτος λόγος είναι η άρρηκτη πρόσδεση του Γάλλου προέδρου με μια από τις νεοφεουδαρχικές οικογένειες του πλανήτη (δυναστεία των Ρότσιλντ), της οποίας η επιθυμία είναι – η νεοφεουδαρχική αντίληψη του κόσμου – να εμποδίσει πάση θυσία την αλλαγή του ιστορικού στάτους στον πλανήτη από τις αναδυόμενες και στην ουσία στην πράξη υφιστάμενες νέες υπερδυνάμεις της Ανατολής .
Ο Γάλλος πρόεδρος υπήρξε στέλεχος των οικονομικών δομών που συγκροτούν αυτήν την δυναστεία και τους οφείλει εν πολλοίς το γεγονός της πολιτικής του διαδρομής, κατά την οποία εμφανίστηκε σαν κομήτης στην πολιτική Γαλλική σκηνή και κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές του 2017, εν μεσω ενός σπαρασσόμενου πολιτικού συστήματος στην χώρα
Ανομολόγητη αλήθεια, που όμως την επαληθεύουν οι πολιτικές πρακτικές νεοταξικού χαρακτήρα του απερίγραπτου Μακρόν
Ο Σινορωσικός άξονας ισχύος στο οικονομικό, ενεργειακό και στρατιωτικό επίπεδο, αποτελεί τον ενεργό εφιάλτη των νεοφεουδαρχών – «κατόχων του κόσμου», όπως θεωρούν τον εαυτό τους, μια μικρή αριθμητικά κάστα κροίσων του άλλοτε Δυτικού κόσμου.
Ένας δεύτερος λόγος είναι η αυξημένη υποστήριξη της Ρωσίας σε κινήματα ανεξαρτησίας στην Αφρική, κίνηση που ουσιαστικά διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη γαλλική νεοαποικιακή αυτοκρατορία στην ήπειρο.
Η επαίσχυντη συμμόρφωση της Γαλλίας με όλες σχεδόν τις πολιτικές του ΝΑΤΟ που την έχει μετατρέψει ουσιαστικά σε υποτελή των ΗΠΑ, αποτελεί την σφοδρή επιθυμία των «νεοφεουδαρχών – δυστοπιστών», αφού η άλλοτε υπερδύναμη αποτελεί την πολιτικοστρατιωτική αιχμή του δόρατος στην επιδιωκόμενη αναμέτρηση με τις δυνάμεις του Σινορωσικού άξονα και των συμμάχων του.
Το Παρίσι έφτασε ακόμη και στο σημείο να προετοιμάσει μια εισβολή στον Νίγηρα, γεγονός που ώθησε το Μάλι και την Μπουρκίνα Φάσο να ανακοινώσουν την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν μαζί με τον γείτονά τους εναντίον οποιουδήποτε επιτιθέμενου.
Συμμαχία των Κρατών του Sahel (AES)- Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι και Νίγηρας – ουσιαστικά μια συνομοσπονδία που αποτρέπει την υποστηριζόμενη από ΗΠΑ – ΕΕ -ΝΑΤΟ νεοαποικιοκρατία.
Η Ρωσική υποστήριξη προς την AES και πολλές άλλες αφρικανικές χώρες που επιδιώκουν να σπάσουν τα δεσμά της νεοαποικιακής κυριαρχίας είναι σίγουρα απογοητευτική για τη Δύση, αλλά ιδιαίτερα για την Γαλλία, καθώς η οικονομία της (ιδίως το ενεργειακό της σύστημα) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκμετάλλευση «πρώην» αποικιών σε όλη την Αφρική.
Αυτή είναι μια από τις κύριες παραμέτρους που ερμηνεύει την εχθρότητα της Γαλλίας απέναντι στη Ρωσία, όπως παρατηρεί και ο στρατιωτικός – γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Να σημειωθεί ότι η συμμαχία των AES διέκοψε επίσης τους διπλωματικούς δεσμούς με την Ουκρανία λόγω της υποστήριξής της σε τρομοκρατικές ομάδες κρούσης σε αυτές τις χώρες.
Η Γαλλία έχει ήδη παράσχει πολλά όπλα, ακόμη και στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, αν και τα ρωσικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς πλήττουν καίρια τις δυνάμεις του Παρισιού.
Μόνο το 2024 έξι χτυπήματα ακριβείας σκότωσαν εκατοντάδες Γάλλους στρατιωτικούς.
Εντυπωσιακότερο όλων ήταν το χτύπημα στο Kharkiv τον Ιανουάριο 2024 με τουλάχιστον 60 Γάλλους στρατιωτικούς νεκρούς.
Παρόλα αυτά η Γαλλία του δυστοπικού Μακρόν συνεχίζει ακάθεκτη την αντιρωσική ατζέντα των νεοφεουδαρχών, ενώ η Γερμανία δια του καγκελάριου Σόλτς διαπιστώνει όψιμα ότι, αφ’ ενός η ΕΕ βαδίζει σαν ακυβέρνητο καράβι και αφ’ ετέρου επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από την πολεμοχαρή διάθεση της επίσημης Γαλλίας, που υφίσταται παρά τις αντίθετες απόψεις πλειοψηφικά της Γαλλικής κοινωνίας
Είναι τέτοια η προσήλωση του δυστοπιστή Γάλλου προέδρου στο νεοταξικό σχέδιο του «πάση θυσία πόλεμος» που την ημερα που ο πρωθυπουργός του Μισέλ Μπαρνιέ παρουσίαζε στους Γάλλους έναν προϋπολογισμό-σοκ από περικοπές ύψους 60 δισ. ευρώ, που θα αφαιρεθούν από τις εκπτώσεις στην υγεία, στις συντάξεις, στις δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ., ο Εμανουέλ Μακρόν υποδεχόταν στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος έλαβε νέα ενίσχυση από τους Γάλλους, ύψους 3 δισ. Ευρώ!
Ακομα, σύμφωνα με το Politico, το 2025 θα είναι «κρίσιμο για τον γαλλικό στρατό, ο οποίος έχει υποβληθεί σε ένα σημαντικό μετασχηματισμό τα τελευταία χρόνια προκειμένου να προετοιμαστεί για έναν πόλεμο με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, χιλιάδες Γάλλοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη Ρουμανία τον Μάιο 2025 και θα εκπαιδευτούν για έναν μεγάλο πόλεμο.
Η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση, που ονομάστηκε Dacian Spring 2025, θα «αξιολογήσει την ικανότητά τους να μετακινηθούν γρήγορα στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ».
Σενάριο της άσκησης είναι μία ρωσική επίθεση σε κράτος της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.
Είναι πλέον εμφανές ότι η Γαλλία του κ Μακρόν γίνεται προσάρτημα του νεοαγγλοσαξονισμού και του ΝΑΤΟ
Παρόλη την αντίθεση κεντροευρωπαϊκής και ανατολικής χώρας στα σχέδια πολέμου με την Ρωσία (Σλοβακία, Ουγγαρία) η Γαλλία, δια του προέδρου Μακρόν, αποτελεί το μακρύ χέρι της νεοφεουδαρχικής αντίληψης του κόσμου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και δια μέσου αυτής προσθέτει ένα ακόμα βήμα πρόκλησης στον δρόμο προς την τελική αναμέτρηση με το μπλοκ της Ευρασίας και του Παγκόσμιου Νότου
Τα δύσκολα για την γηραιά ήπειρο είναι φοβούμαι μπροστά μας
Πάντα ευπειθής
Νίκος Σίμος
ΠΗΓΗ:https://www.militaire.gr/i-gallia-kata-tis-epithymies-ton-neofedoyarchon-tha-odigisei-tin-eyropi-se-polemo-me-tin-rosia-nikos-simos/#google_vignette
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.