http://manitaritoubounou.wordpress.com/
Υπάρχει μια επικρατούσα άποψη που θεωρείται ορθή, δίκαιη και τίμια για την πρόσληψη προσωπικού, σε ιδιωτικούς, αλλά και δημόσιους φορείς: Λέγεται «αξιοκρατία». Η «αξιοκρατία» προϋποθέτει «αξιολόγηση». Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι που τα υποστηρίζουν στο επίπεδο της πολλαπλής εξουσίας είναι οι ίδιοι που υπονόμευσαν την «αξιοκρατία» με την «κομματοκρατία», «πελατοκρατία» οι οποίες προϋπέθεταν την «ρουσφετολογία». Θα επιτέψετε όμως στο ΜτΒ να θυμίσει: «Φοβού τους Δαναούς και Δώρα φέροντες».
Δείτε ακόμα εδώ μια παλιά ανάρτηση με θέμα: «Αξιολόγηση και Εκπαίδευση σήμερα»*.
Φυσικά σήμερα που η νέα έκφραση της κεφαλαιοκρατίας στο δυτικό κόσμο – ο νεοφιλελευθερισμός – έχει αποφασίσει να συρρικνώσει ποσοτικά και να διαλύσει ποιοτικά κάθε έκφραση του «κοινωνικού κράτους» στο δημόσιο, εννοείται ότι η παγκόσμια, ευρωπαϊκή και (φυσικά) ελλαδική κρίση αποτελεί την «χρυσή τους ευκαιρία». Για μια σειρά από θεολογικούς, φιλοσοφικούς, πολιτισμικούς, κοινωνικούς, ιδεολογικούς, οικολογικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους στη φάση αυτή, και προς το παρόν, οι «δυνάμεις του κεφαλαίου» φανερώνονται πιο ισχυροί από τις «δυνάμεις της εργασίας» και «του πολιτισμού του συλλογικού».
Η λεηλασία των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να αμβλύνθηκαν κάποια χρόνια στη δεκαετία του ’80, οξύνθηκαν όμως τη δεκαετία του ’90 και κορυφώθηκαν το 2000 και μετά. Έτσι στην περίοδο της μεγάλης ύφεσης στη χώρα μας ξηλώνονται κάτω από την ανάγκη επιβίωσης και την έλλειψη συλλογικών υποκειμένων που αδυνατούν να οδηγούν σε αντιστάσεις, τέτοιες που να φέρουν ισχυρές ανατροπές υπέρ των δυνάμεων της εργασίας, του πολιτισμού του συλλογικού και της οικολογικής ισορροπίας.
Η επίθεση αυτή πλέον ξεδιπλώνεται πλήρως και φανερά και ενάντια στα δημόσια αγαθά: Δημοκρατία, Υγεία, Παιδεία, Σύνταξη, Ασφάλιση, Ενέργεια, Νερό, Πολιτισμό, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, κλπ. Στα 4 πλέον μνημονιακά χρόνια καταργούν με το «έτσι γουστάρουμε» εκατοντάδες φορείς του δημοσίου που είναι εύκολοι στόχοι, αδύναμοι κρίκοι και μπορούν να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια «επιχειρηματιών».
Παράλληλα τεμαχίζουν, υποβαθμίζουν, ξεφτιλίζουν και στοχοποιούν με ενδιάμεσα μέτρα και σιγοντάρισμα από την καθεστωτική προπαγάνδα όλους τους φορείς που θέλουν να σμικρύνουν, να εξαφανίσουν ή να τους συνδέσουν (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα-ΣΔΙΤ) με εμπορευματικό τρόπο με ιδιωτικά συμφέροντα.
Βαθμολογική κατάταξη, Κεντρική ηγεσία, παράγκες και … υποβιβασμό. Στον αγγλοσαξωνικό χώρο ο τρόπος αυτός εφαρμόστηκε και τα αποτελέσματα της διάλυσης είναι πλέον γνωστά. Στη χώρα μας, που κρατούσε στο υπογάστριό της άλλο πολιτισμό, τώρα εφαρμόζονται μαζικά και με επιταχύνσεις. Πρόκειται για βαθμολόγηση και κατάταξη όλων των δημόσιων δομών, τόσο στο εσωτερικό, όσο και όπως σε ευρωπαικό ή και παγκόσμιο επίπεδο.
Γνωρίζουμε τις απόπειρες για τα πανεπιστήμια σε επίπεδο διεθνές. Σήμερα είδα ανακοίνωση για τα μικρά και μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μας. Σε λίγο καιρό θα προσπαθήσουν να κατατάξουν σχολεία κάθε βαθμίδας. Και όπως στον «πρωταθλητισμό» κάποιες ομάδες «υποβιβάζονται» ή οδηγούνται σε «εκκαθάριση», έτσι και εδώ, οι δημόσιες δομές: Με τα δικά τους κριτήρια, δεν θέλουν βεβαίως να βελτιώσουν, αλλά να ψαλιδίσουν νοσοκομεία και σχολεία σε μια αέναη διαδικασία. Ταυτόχρονα γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς, όπως και δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές θα βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα… Προς τα πού όμως;
Και κάθε τόπος θα γαντζώνεται από την κατάταξη, όπως και κάθε εργαζόμενος, έως ότου… Χωρίς βεβαίως το διπλανό του… Ο κανιβαλισμός του «πρωταθλητισμού», το αδιέξοδο του «νεοφιλελευθερισμού»…
******
Τo Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ανάμεσα στα νοσοκομεία που διακρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα
Τον απολογισμό για την αξιολόγηση των μικρών και μεγάλων νοσοκομείων της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας , ενώ μέσα σε αυτά που «αρίστευσαν» δεν είναι μόνο μεγάλα νοσοκομεία των αστικών κέντρων, αλλά και ιδρύματα σε πόλης της περιφέρειας.
Νοσοκομεία όπως της Αμαλιάδας, των Καλαβρύτων, της Αρτας και του Κιλκίς διακρίθηκαν μαζί με τα νοσοκομεία αιχμής του Λεκανοπεδίου όπως το Σωτηρία, το Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς και άλλα.
Τα στοιχεία της αξιολόγησης δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του ESY.net , ενώ οι οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες χρησιμοποιήθηκαν για τον απολογισμό.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης έρχονται μόλις μια ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, με τους διοικητές των νοσοκομείων.
Για το 2013 τα νοσοκομεία με δυνατότητα έως 100 κλίνες και την υψηλότερη αξιολόγηση είναι :
Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας
Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων
Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νεάπολης “Διαλυνάκειο”
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο”
Στα νοσοκομεία από 100 έως 250 κλίνες διακρίθηκαν τα ακόλουθα:
Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών
Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς
Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας
Τα νοσοκομεία με δυνατότητα από 251 έως 400 κλίνες και την υψηλότερη αξιολόγηση είναι τα ακόλουθα:
“Κωνσταντοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας
Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
Γενικό Νοσοκομείο Σερρών
Αναφορικά με τα μεγάλα νοσοκομεία από 400 κλίνες και άνω την υψηλότερη αξιολόγηση είχαν τα ακόλουθα ιδρύματα:
Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια”
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά “Άγιος Παντελεήμων”
Γενικό Νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών “Σωτηρία”
Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεώργιος”
Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”
Διαβάστε στους παρακάτω συνδέσμους αναλυτικά όλη την αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας
Τεύχος Α
Τεύχος Β
Τεύχος Γ
Τεύχος Δ
Τεύχος Ε
Τεύχος ΣΤ
ΠΗΓΗ: Ημ.δημοσίευσης: 1/3/2014 12:25:19 μμ, http://www.attacktv.gr/news/Pages/view.aspx?nID=18931
ΥΓ: Δείτε επίσης Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων στα καλύτερα της χώρας σύμφωνα με τοΥπ. Υγείας…
* Αξιολόγηση και εκπαίδευση σήμερα. Posted on Νοεμβρίου 20, 2007 by manitaritoubounou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.