Του Δημήτρη Γιαννάτου
Βιβλίο "ψεκασμένων" και "συνωμοσιολόγων"....
😄 τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος στην "σωστή πλευρά της Ιστορίας;;;
όχι η Οικογένεια; ή η σκυτάλη είναι άτιμο παλούκι 😅
Μακεδονομάχοι πριν, κουφάλες μετά και άλλα πολλά και φαιδρά!!!
Ο σχολιασμός είναι σκόπιμα δεικτικός για όσους/ες κάνουν γαργάρα και έχουν επιλεκτική γραφή και μνήμη...
Ο Τζ. Πάιατ, λέει ότι αποστολή του, ήταν να πάει ένα βήμα πιο πέρα την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία και να «επιστρέψουν» οι ΗΠΑ στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα στην περιοχή της Β. Ελλάδας. "«ήταν όλα ενταγμένα σε ένα σχέδιο αναβίωσης της ιδέας της αμερικανικής παρουσίας. Να μη ζητάμε πια συγγνώμη για τη Σούδα, όπως είχαμε συνηθίσει, αλλά να ενισχύουμε τις στρατιωτικές συνεργασίες μας. Είμαι πολύ περήφανος τόσο για το πώς δουλέψαμε πολλές ελληνικές κυβερνήσεις πάνω σε αυτό, όσο και για το πώς αναβαθμίσαμε τη διευρυμένη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, ώστε να συμπεριλάβει διευρυμένες ασκήσεις, κυλιόμενες μεταθέσεις στο Στεφανοβίκειο και επιχειρήσεις που κάνουμε στη Λάρισα».(...)
"Με αυτή λοιπόν την αφετηρία και σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε η στρατιωτική και επιχειρηματική …«ανάκαμψη» των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα, που «σφραγίστηκε» με το ΝΑΤΟικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε στρατιωτικό κόμβο και βέβαια με τις ενεργειακές υποδομές αμερικανικών συμφερόντων που γίνονται στην περιοχή, βάζοντας τον λαό στο επίκεντρο τεράστιων ανταγωνισμών και κινδύνων"(...)
"«Συμφωνία των Πρεσπών». Εδώ ο πρέσβης αποθεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον τότε πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα. Γράφει: «Νομίζω, ξανακοιτώντας την, πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επαναστατική πράξη στην ελληνική εξωτερική πολιτική (…) Αυτό απέδειξαν οι Πρέσπες και η προθυμία του πρωθυπουργού να αναλάβει το πολιτικό κόστος για τη συμφωνία. Ο Τσίπρας προς μεγάλη του τιμή αναγνώρισε πως ήταν θέμα ιστορικής κληρονομιάς και πως έβαζε την Ελλάδα στο σωστό δρόμο μακροπρόθεσμα. Δεν είχε απήχηση αυτή η συμφωνία στη Νέα Δημοκρατία και είχα κάποιες πολύ έντονες συζητήσεις με ανθρώπους που κατέχουν μεγάλη εξουσία σήμερα, αλλά ξέρω πως σχεδόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι και αρκετά ικανοποιημένοι που το έλυσαν άλλοι το θέμα για αυτούς».
Από τις διηγήσεις δύο άλλων πρέσβεων (Τσ. Ρις και Τ. Μίλερ), ξεχωρίζει η «αποτυχία του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο», που χαρακτηρίζεται «πλήγμα» στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και κυρίως οι αναφορές στην κρίση των Ιμίων. Γράφει ο Μίλερ: «Ο Σημίτης έκανε το σωστό. Μας ευχαρίστησε και επικρίθηκε σφόδρα στην Ελλάδα για αυτό. Μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα και είπε απλώς “ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας”. Και φυσικά, ο φίλος μου ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ δεν παρέλειψε να πει κάτι του τύπου “άλλο ένα παράδειγμα που ενώ η Ευρώπη κοιμόταν οι ΗΠΑ έκαναν επιθετική διπλωματία και έλυσαν το πρόβλημα”. Οι Ευρωπαίοι έγιναν έξω φρενών αλλά ο Χόλμπρουκ έλεγε τέτοια για χρόνια».
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.