Η καινούργια μελέτη μίας Ισλανδής οικονομολόγου τεκμηρίωσε ότι (πηγή), οι κρίσεις δεν προκαλούν μόνο οικονομικές ζημίες, ανεργία ή/και απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των λαών – αλλά έχουν επίσης εξτρεμιστικά αρνητικά επακόλουθα όσον αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, τα οποία γίνονται ορατά μετά από αρκετά έτη.
Η Ισλανδή ερεύνησε τα αποτελέσματα των κρίσεων στην υγεία των παιδιών, οι μητέρες των οποίων έμειναν έγκυες κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της ισλανδικής οικονομίας το 2008 – συγκρίνοντας δύο παιδιά της ίδιας μητέρας, εκ των οποίων η δεύτερη εγκυμοσύνη έλαβε χώρα το 2008. Με τον τρόπο αυτό τεκμηριώθηκε πως το άγχος της κρίσης είχε παρόμοια αποτελέσματα στην υγεία του παιδιού, όπως εάν η μητέρα του κάπνιζε ή έπινε αλκοόλ όταν ήταν έγκυος!
Βρέθηκε επίσης πως η πιθανότατα να γεννηθεί το παιδί με βάρος μικρότερο από 2.500 γραμμάρια είχε αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ οι γεννήσεις αγοριών επηρεάζονταν από την κρίση – δηλαδή, ήταν πιο πιθανό εκείνη την εποχή να γεννηθεί κορίτσι αντί αγόρι, αφού η αναλογία διαμορφώθηκε κατά 3,3% υπέρ των κοριτσιών.Αποδείχθηκε επί πλέον πως αυτά τα παιδιά θα υποφέρουν σε όλη τους τη ζωή – αφού η κατάσταση της μητέρας, κατά τη γέννηση του παιδιού, διαδραματίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη μελλοντική του εξέλιξη.
Με κριτήριο το γεγονός ότι, η κρίση στην Ισλανδία (ανάλυση) διήρκεσε ελάχιστο χρόνο συγκριτικά με την Ελλάδα, αν και ήταν πιο καταστροφική βραχυπρόθεσμα, ενώ η ανεργία δεν ξεπέρασε το 8% μειούμενη αμέσως μετά, όταν στην Ελλάδα υπερέβη το 27% και συνεχίζεται ακόμη, μετά από 7 σχεδόν χρόνια, κατανοεί κανείς ποια θα είναι τα επακόλουθα στην υγεία των νέων Ελλήνων – εκτός από τη ραγδαία μείωση του προσδόκιμου ζωής των μεγαλυτέρων, την επιδείνωση της υγείας τους λόγω της αδυναμίας τους να έχουν σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κοκ.
Ουσιαστικά λοιπόν τα αποτελέσματα θα μοιάζουν με αυτά μίας εθνικής γενοκτονίας, άνευ προηγουμένου – πολύ χειρότερης από αυτές που υπέστησαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων ή της μικρασιατικής καταστροφής. Ίσως βέβαια να ακούγεται υπερβολικό, αφού δεν διακρίνονται ακόμη οι συνέπειες. Εν τούτοις, όλες οι μελέτες αποδεικνύουν πως δεν είναι καθόλου – ενώ καμία χώρα στο παρελθόν δεν αντιμετώπισε μία τόσο μεγάλη και διαρκή κρίση, όπως η Ελλάδα. Οι ευθύνες εν προκειμένω της Γερμανίας, του ΔΝΤ καθώς επίσης των Ελλήνων πολιτικών είναι ανυπολόγιστες – παρά το ότι δεν γίνονται αντιληπτές σε όλη τους την έκταση από τους Πολίτες.
ΠΗΓΗ:http://news.analyst.gr/
Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.