Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Άρχισε η μερική αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου;



του Χρήστου Καπούτση 


Είδαμε και "θαυμάσαμε" στην παρέλαση τα γερμανικά  τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3. 

Όπως είχε διαβεβαιώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, τα γερμανικά  Marder 1A3, θα αντικαταστήσουν τα  BMP-1, σαράντα τον αριθμό, που αποσύραμε από τα νησιά του Αιγαίου και τα στείλαμε   στην Ουκρανία, για να ενισχύσουμε τον Στρατό της Ουκρανίας στις μάχες με τους Ρώσους («Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι ο αριθμός των “Marder” που θα παραχωρηθούν πρέπει να είναι ίδιος με τον αριθμό των ΒΜΡ-1 που θα αποσυρθούν για να κατανεμηθούν περίπου κατά τον ίδιο τρόπο» ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος  στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων & Αμύνης της Βουλής, 8 Ιουνίου 2022).. 

Ομως, το BMP-1 εφυγαν απο τα νησιά για ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ενω τα “Marder” θα πάνε στον Εβρο! Είναι λέει απαίτηση των ΓΕΡΜΑΝΩΝ για να μην "στεναχωρηθεί" ο  Τ. Ερντογάν!!

 Δηλαδή τι ; άρχισε η μερική αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου; "φήμες".... όπως και οτι οι Γερμανοί θα προμηθεύσουν με 6 σύγχρονα υποβρύχια την Τουρκία, παρότι είχαν δεσμευτεί για το αντίθετο ... Και με τις κατοχικές αποζημιώσεις κ. Σολτσ... "φήμες"!

 Τώρα μαθαίνουμε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ότι τα οχήματα θα προωθηθούν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού , περιοχή Έβρου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

ΠΗΓΗ: Χρήστος Καπούτσης fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.