Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΘΕΛΟΥΝ -ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ- ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ!!...


Του Θωμά Χούπη

Αποφεύγω να βλέπω τηλεόραση, εδώ και χρόνια... Ειδικά το "πλουραλιστικό" τμήμα του προγράμματος των καναλιών. Δηλαδή, δελτία ειδήσεων και "ενημερωτικές" εκπομπές, που στην πλειονότητά τους προβάλλουν πια, κατά κόρον, τα μηνύματα των "non paper" που διανέμει η υπηρεσία ενημέρωσης της τουρκικής προεδρίας. Πριν λίγο, πάντως, περνώντας μπροστά απ' την τηλεόραση του σπιτιού, το μάτι μου έπεσε σε μια τουρκική διαφήμιση, που μας καλεί να ζήσουμε τις τουριστικές ομορφιές της Καππαδοκίας. Πρόσεξα και σχολίασα το γεγονός ότι, το συγκεκριμένο διαφημιστικό, το προέβαλε το κανάλι ενός σούπερ Ορθόδοξου, διακεκριμένου ...πατριώτη, οραματιστή, δωρητή, αχθοφόρου εν γένει, πολλών τε και ηχηρών παρομοίων... Τα παιδιά μου έσπευσαν να με πληροφορήσουν, όμως, πως η συγκεκριμένη διαφήμιση προβάλλεται ίσως κι από το σύνολο των καναλιών της χώρας.  Όπως και μια άλλη, που μας καλεί να επισκεφτούμε την Istanbul!!... Τον αδίκησα, είπα μέσα μου. Ωστόσο, στο άκουσμα της διαφήμισης, που αφορά στην Κωνσταντινούπολη, με πανοραμικά πλάνα που δείχνουν την Αγιά Σοφιά, που μετατράπηκε σε τζαμί, ο νους μου πήγε σε μια ακόμη ψυχολογική επιχείρηση εν εξελίξει: Στα λεωφορεία που, ντυμένα στα κόκκινα, κινούμενα σε όλες τις ελληνικές μεγαλουπόλεις, μας καλούν να πετάμε, σε προορισμούς με μεγάλη ελληνική διασπορά, με τις τουρκικές αερογραμμές (βλέπε σχετική φωτογραφία)!! 

Έτσι απλά, στο βωμό μιας ακατανόητης ψευδο-προσέγγισης, που οδηγεί σταδιακά στην ιμβροποίηση της Κύπρου και στην κυπροποίηση του Αιγαίου, της Θράκης και όσων άλλων τόπων ορέγεται ο τουρκικός επεκτατισμός, οι πάσης φύσεως αρμόδιοι, διευκολύνουν τα μάλα την οικονομική, την ψυχολογική και τη φυσική εισβολή στην Ελλάδα, απεσταλμένων από κράτος ταραξία - τρομοκράτη. Από έναν προκλητικό γείτονα, που έχει ως, βραχυπρόθεσμο πλέον, διακηρυγμένο στόχο του, στο πλαίσιο της "γαλάζιας πατρίδας", να ευνουχίσει γεωπολιτικά Ελλάδα, να τη "φινλανδοποιήσει" ολοκληρωτικά, πριν προχωρήσει ακόμη και σε εδαφικό ακρωτηριασμό της!! Ένα κράτος που εισέβαλε στην Κύπρο και κατέχει πάνω από το 1/3 του εδάφους της, εδώ και μισό αιώνα, μετά από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών, για το οποίο δεν πλήρωσε κανένας ορατός υπαίτιος, πλην του αόρατου δικτάτορα Ιωαννίδη... 

Στη διάρκεια της κατοχής, οι δοσίλογοι έλεγαν το γνωστό: "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"... Οχτώ δεκαετίες και κάτι, από τότε, κάποιοι προσπαθούν να "σφηνώσουν" στο υποσυνείδητο του Έλληνα την εθνικά αυτοκτονική αλλά λίαν προσοδοφόρα για ορισμένους αντίληψη, πως κι "οι Τούρκοι είναι φίλοι μας"!!... Για τούτο έχουμε ... υποχρέωση, να μην τους "ρίξουμε" στη μοιρασιά των ιματίων τούτου του Τόπου!!... Μην πάει χαμένη κι η "αβλεψία" του "Tourkaegean"!!

Υπό αυτήν την έννοια, αναρωτιέμαι, τι μήνυμα επιχειρεί να στείλει η παρουσία του πρωθυπουργού στην Κύπρο, το προσεχές Σάββατο; Λίγες εκατοντάδες μέτρα, από εκεί όπου θα πανηγυρίζουν, ο Ερντογάν κι οι έποικοι της Μεγαλονήσου (κι όχι οι Τουρκοκύπριοι, που στενάζουν), την κατοχή και τη μεθοδευμένη ισλαμοποίηση του βόρειου τμήματος της Κύπρου. Από εκεί όπου θα παρουσιάσουν τις τελικές προετοιμασίες τους, για την ολοκληρωτική τουρκοποίησή της. 

Με την (κατη)φόρα που πήραμε, να είμαστε ευχαριστημένοι που φέτος δεν οργανώθηκε μία, κοινή εκδήλωση μνήμης, για τα γεγονότα του '74, στο γήπεδο που κατασκεύασε ο τουρκικός, κατοχικός στρατός, στην "πράσινη γραμμή". Στο έδαφος που ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία και το οποίο παραχώρησε στις δυνάμεις του ΟΗΕ, οι οποίες ανέχτηκαν, αλλά και δικαιολόγησαν την καταπάτησή του!! Το γήπεδο βρίσκεται μια ανάσα από το "Λήδρα Πάλας" κι οι Τούρκοι του έδωσαν κι ένα εμπνευσμένο όνομα ("Ταξίμ", που σημαίνει Διχοτόμηση)... Εκεί , υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα μπορούσε να συνδιοργανωθεί, για παράδειγμα, μια συναυλία ειρήνης, συμφιλίωσης κι "επανένωσης", στα πρότυπα εκείνης των "προφητών", Σάκη Ρουβά και Μπουράκ Κουτ (1997).

Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, θα λάμβανε πρόωρα τέλος η σταδιοδρομία εκείνων που έχουν ως επάγγελμα το Κυπριακό, το οποίο ασκούν μέσω λελογισμένων ...διολισθήσεων. Ίσως γι' αυτό και να  τηρούνται εισέτι κάποια προσχήματα...

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου!!
ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/share/X7C6ikD6e74g3Hv9/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.