Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Εξαιρετικό / επίκαιρο άρθρο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη στα ΝΕΑ 11.1.2020


Γράφει μεταξύ άλλων:
"Κάποιοι εδώ και χρόνια προβάλλουν την αυτοκτονική άποψη ότι διεθνισμός και κοσμοπολιτισμός είναι να ενθαρρύνουμε τον εθνικισμό των γειτόνων. Και βρίσκουν πως έχουν πάντα δίκιο στις επιθετικές διεκδικήσεις τους οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι και άλλοι, επιπλέον, δε, πως και ιστορικά είχαν πάντα αυτοί δίκιο και οι Έλληνες πάντα άδικο. Μονίμως. Φτάσανε να υποστηρίζουν πως τα περνούσαμε ζωή και κότα επί Τουρκοκρατίας (αποφεύγουν τη λέξη και γράφουν εξωραϊσμένα "επί οθωμανικής διοίκησης") κι ότι παρότι οι γείτονες μας χρωστάνε γενοκτονίες, εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε και το βόδι. Τόση γενναιοδωρία.

Κι αν σούβλισαν τον Διάκο, τότε, σε κάθε περίπτωση, έφταιγε ο ίδιος - εξάλλου ο Διάκος δεν είναι παρά μια αναδρομική επινόηση της CIA. Και στη Σμύρνη έγινε ένα απλό στριμωξίδι, το κρυφό σχολειό ήταν ΙΕΚ και ο Ζάλογγος δεν υπήρξε. Ο Κολοκοτρώνης τίναζε χαριτωμένα τη στάχτη απ' τον ώμο, το Έπος της Αλβανίας είναι ένας μύθος και το "Όχι" το είπε η θεία μου. Η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε το 1912 , αλλά (δες λέξη) "ενσωματώθηκε" στο ελληνικό κράτος. Δεν σκοτώθηκαν χιλιάδες Έλληνες στη μάχη των Γιαννιτσών, δεν πολιορκήθηκε η πόλη και δεν παραδόθηκε αναγκαστικά, αλλά μας την έδωσε μποναμά ο Ταχσίν Πασάς, επειδή είμαστε τσόκ γκιουζέλ.

Και λένε πως όταν "ενσωματώθηκε"  το 1912 η Θεσσαλονίκη, τότε οι Έλληνες της πόλης ήταν μειοψηφία, με πλειοψηφούντες τους Ισραηλίτες και τους Τούρκους. Σωστά, αλλά δεν αναλύουν γιατί. Δεν λένε ότι προηγήθηκε η εξόντωση 17.000 Θεσσαλονικέων από τον Θεοδόσιο το 390 μ.Χ. (που έγινε και άγιος μετά), ότι ξανα-αφανίστηκαν οι Έλληνες το 904. μ.Χ. από τον Λέοντα τον Τριπολίτη και τους Σαρακηνούς με την άλωση της πόλης, ότι το 1185 μ.Χ. ξανασφαγιάστηκαν (7000) κι εξανδραποδίστηκαν από τους Νορμανδούς στη δεύτερη άλωση. Ότι  το 1391 μ.Χ. ο Βαγιαζήτ Α'  έκανε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο παιδομάζωμα , και ξανάγινε λουτρό αίματος το 1430 μ.Χ. από τους Τούρκους με την τρίτη άλωση.(Απέμειναν, σύνολο, μόνο 2000 άτομα στην πόλη). Και  ότι πέρασε η Θεσσαλονίκη τέσσερις μαύρους αιώνες Τουρκοκρατίας, κατά τους οποίους την είχανε καταντήσει ένα κουτσοχώρι γεμάτο μιναρέδες.(Ψάξτε φωτογραφίες του 1880). Δεν λένε ότι οι Θεσσαλονικείς που επέστρεψαν σταδιακά ξανασφαγιάστηκαν το 1821( τουλάχιστον 25.000 ψυχές) κατά την επανάσταση της Χαλκιδικής με τον Εμμανουήλ Παπά - όπως βέβαια, τότε, εξοντώθηκε και κάηκε και όλη η Χαλκιδική. Ε, μετά από τόσες συνεχόμενες σφαγές, πως να ήταν πλειοψηφία οι Έλληνες το 1912; Με κλωνοποίηση; Πάλι καλά  που είχανε απομείνει τόσοι.

Η συνέχεια του Ελληνισμού όμως δεν χάθηκε. Ούτε, βέβαια, χάθηκε η συνέχεια των φίλων και συμμάχων Ισραηλιτών, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ιερουσαλήμ το 135 μ.Χ. επί Ρωμαιοκρατίας και επέστρεψαν εκεί επισήμως το 1948, δηλαδή 1813 χρόνια μετά. Αλλά προϋπήρχαν σε εκείνα τα εδάφη από το 1800 π.Χ. Άρα, πως να έχει χαθεί η συνέχεια εδώ σε εμάς, που οι ελληνικοί πληθυσμοί παρέμειναν παρά τα δεινά και αφού είχαν ήδη φτιάξει τρεις αυτοκρατορίες (ελληνομακεδονική, ελληνορωμαϊκή και βυζαντινή στα ίδια εδάφη, με την ίδια γλώσσα, αδιάπτωτα  παρά τις περιπέτειες και τις σφαγές) και ενώ ήδη προηγουμένως, η αρχαία Αθήνα, η Σπάρτη και η Ιωνία κυριαρχούσαν στο Αιγαίο -και όχι μόνο- για αιώνες."

ΠΗΓΗ: Από Σπύρο Κουτρούλη fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.