Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Χάθηκε και η Ντροπή!


 

Του Θανάση Κ. 

 
Με αφορμή την τροπολογία για το μεταναστευτικό και την "διαφωνία Σαμαρά" που έφερε το θέμα στο προσκήνιο (αλλιώς μάλλον θα πέρναγε στα "μουλωχτά"), δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν κάποια πράγματα, να ειπωθούν κάποιες αλήθειες – και κάποια ψέματα βεβαίως...

* Για παράδειγμα πληροφορηθήκαμε – από τα πιο επίσημα χείλη, της Κυβέρνησης – αυτό που ήταν κοινό μυστικό, βέβαια:
Ότι όσοι έρχονται παράνομα και δεν παίρνουν άσυλο - δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία τους - παραμένουν παράνομοι. 
Και κυρίως δεν επαναπροωθούνται στις χώρες προέλευσής τους! 
Άλλοι καταφέρνουν να φύγουν μόνοι τους προς άλλες ευρωπαίκές χώρες. Κι άλλοι παραμένουν εδώ παράνομοι.
Κυρίως δεν καταγράφονται. 
Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι, μας λένε από την κυβέρνηση. 
Μ' άλλα λόγια, απλώς έχει χαθεί η μπάλα...

* Πληροφορηθήκαμε ακόμα, ότι ο αριθμός των "ροών" έχει μειωθεί δραστικά λόγω της κυβερνητικής πολιτικής το τελευταίο διάστημα...
Κάτι είναι κι αυτό...
Τουλάχιστον αυτό οφείλουμε να το πιστώσουμε στην κυβέρνηση.
Όμως, μισό λεπτό...
Μήπως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο;
Μήπως έχουμε ΑΥΞΗΣΗ των ροών, αντί για "μείωση";
Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Financial Times έγραφaν (και ο "Οικονομικός Ταχυδρόμος" αναδημοσίευε το σχετικό απόσπασμα), ότι «οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα τριπλασιάστηκαν τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022! Από τις αρχές Σεπτεμβρίου άλλοι 7000 άνθρωποι έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά, ωθώντας τη χωρητικότητά των εγκαταστάσεών τους για τους μετανάστες στα όριά τους...»

* Κι ακόμα στο ίδιο δημοσίευμα των Financial Times μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρεται (στον τίτλο μάλιστα), ότι «η Ελλάδα θα ενσωματώσει 300.000 μετανάστες εν μέσω έλλειψης εργατικού δυναμικού»...!
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πρόκειται για «παράτυπους» μετανάστες.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν είναι "παράτυποι" είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ!
"Παράτυπος" είναι αυτός που μπήκε νόμιμα, πήρε κανονικά άδεικα παραμονής και εργασίας κι όταν έληξε η άδεια παρανομής του δεν έφυγε ή όταν έληξε η άδεια εργασίας του δεν την ανανέωσε. Αυτός είναι ο «παράτυπος».
Όπως για παράδειγμα μια οικειακή βοηθός απο τις Φιλιππίνες ή μια νοσηλεύτρια από τη Βουλγαρία που εργάζονταν κανονικά εδώ και δεν ανανέωσαν τις άδειες εργασίας τους. 
Γι’ αυτούς κανείς δεν θα είχε αντίρρηση και δεν θα το συζητούσαμε καν.
Αλλά ΔΕΝ μιλάμε γι’ αυτούς. Μιλάμε για ανθρώπους που μπήκαν παράνομα, (παραβιάζονταν το άρθρο 83 του Ποινικού Κώδικα) που έκαναν αίτηση ασύλου και απορρίφθηκε, και ποτέ δεν έδωσαν σημεία ζωής ούτε καταγράφηκαν πουθενά. Ζούν εδώ – θα μπορούσαν να είναι και φυγόδικοι από τις χώρες προέλευσής τους – και παραμένουν παράνομα εδώ. 
Αυτοί είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ - όχι απλώς "παράτυποι"...

* Το δημοσίευμα των Financial Times λοιπόν, αναφέρει ότι η Ελλάδα προτίθεται να «ενσωματώσει» δηλαδή να «νομιμοποιήσει» 300 χιλιάδες παράνομους. 
Κι όχι 30 χιλιάδες που μας είπε η κυβέρνηση τώρα.
Τι από τα δύο συμβαίνει; 
Τελικά, η τροπολογία αφορά 30 χιλιάδες όπως μας λένε τώρα, ή 300 χιλιάδες όπως μας ενημέρωσε πριν τρείς μήνες οι Financial Times; 
Η διαφορά είναι τεράστια...
Κι αν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών στην Ελλάδα που φτάνει στις 300 χιλιάδες, τι να σου κάνουν οι 30 χιλιάδες που νομιμοποιούμε σήμερα;
 
* Η πληροφορία αυτή δεν προκύπτει από τίποτα "ακροδεξιούς" ή από "θεωρίες συνομωσίες". 
Προκύπτει από δημοσιεύματα στα πιο έγκυρα έντυπα του Ευρωπαϊκού (και παγκόσμιου τύπου). Στους Financial Times, στο Economist κλπ.
Υπήρξαν όμως και κάποια ακόμα δημοσιεύματα. Που συνέδεαν την τροπολογία με πιέσεις από την πλευρά της Γερμανικής Κυβέρνησης να πάρουμε 300 χιλιάδες λαθρομετανάστες που είχαν μπει από την Ελλάδα στο παρελθόν κι είχαν περάσει στη Γερμανία - και τώρα οι Γερμανοί δεν τους θέλουν και προσπαθούν να τους στείλουν σε μας. 
Τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν την εγκυρότητα των Financial Times. Ο μόνος λόγος που τα ανεφέρω είναι ότι – περιέργως – εμφανίζεται και πάλι αυτός ο περίεργος αριθμός των 300 χιλιάδων παράνομων. Που αυτή τη φορά δεν αφορά άτομα που βρίσκονται εδώ, αλλά άτομα που πέρασαν ίσως από δώ – πάντα παράνομα – και βρέθηκαν στην Γερμανία. Και τώρα θέλουν να μας τους στείλουν πίσω. 
Εντύπωση κάνει ότι ο αριθμός των 300 χιλιάδων επιμένει...

* Για να γυρίσουμε λοιπόν στο δημοσίευμα των έγκυρων Financial Times, λέγεται και κάτι ακόμα:
Ότι υπάρχει και το "μοντέλο της Ιταλίας", αυτό που ακολουθεί η κα Μελόνι. 
Εδώ μας είπαν πριν λίγες μέρες ότι η κα Μελόνι κάνει ακριβώς αυτό που προβλέπει η τροπολογία που υποβλήθηκε και ψηφίστηκε εδώ: νομιμοποιεί παράνομους για να καλύψει την έλλειψη εργατικών χεριών στην χώρα της...
Οπότε αφού το ίδιο ακριβώς κάνει ακόμα και η "ακροδεξιά Μελόνι" στην Ιταλία, τι θέλει ο Σαμαράς και διαμαρτύρεται; 
Μήπως δεν κατάλαβε;

* Απ' ό,τι αποδεικνύεται ο Σαμαράς κατάλαβε πολύ καλά. Απλώς κάποιοι άλλοι είτε δεν κατάλαβαν τίποτε, είτε άρχισαν να λένε χοντρά ψέματα:
Γιατί το δημοσίευμα των έγκυρων Financial Times προ δύο μηνών γράφει το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ:
Αναφέρει ρητά ότι από τον καιρό που ανέλαβε η κα Μελόνι, δηλαδή από τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς, ΑΠΕΦΥΓΕ να πάρει τέτοια μέτρα νομιμοποίησης των παράνομων στην Ιταλία. 
Απέφυγε!
Και αντί αυτού προτίμησε να φέρει ΝΟΜΙΜΟΥΣ από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Κι έδωσε μέχρι στιγμής 425 χιλιάδες άδειες να έλθουν νόμιμα – δηλαδή απολύτως ελεγχόμενα – από την Ανατολική Ευρώπη. 
Όσοι μας έλεγαν ότι "τα ίδια κάνει και η ακροδεξιά Μελόνι στην Ιταλία" έλεγαν ψέματα!  
Γράφουν κατά λέξη οι Financial Times:
"Η Ρώμη έχει στο παρελθόν νομιμοποιήσει το καθεστώς ορισμένων εργαζομένων χωρίς χαρτιά, αλλά η Μελόνι έχει αποφύγει μέχρι στιγμής αυτό το βήμα. εστιάζοντας αντ' αυτού στην αύξηση του αριθμού των αδειών εργασίας που εκδίδονται για πολίτες χωρών εκτός ΕΕ. Τον Ιούλιο η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει 425 χιλιάδες τέτοιες άδειες μέχρι το 2025 - σε σχέση με τις λιγότερες από 31 χιλιάδες τέτοιες άδειες που είχαν εκδοθεί τα χρόνια πριν την πανδημία του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κύμα αφίξεων στις ιταλικές ακτές, η κυβέρνηση Μελόνι δεσμεύτηκε να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις για την κράτηση παρανόμων μεταναστών..."
Μ' άλλα λόγια η Μελόνι ΔΕΝ νομιμοποιεί παράνομους, φέρνει αντίθετα νόμιμους και καθιστά πιο αυστηρό το πλαίσιο κράτησης όσων παρανόμων φτάνουν στις ακτές της χώρας της...
Για όποιον δεν κατάλαβε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, στράφηκε στη μετάκληση νόμιμων μεταναστών, όχι στη νομιμοποίηση παρανόμων. 
Αυτό ακριβώς που πρότεινε και ο Αντώνης Σαμαράς. 
Αυτό ακριβώς που είχε αποφασίσει και η δική μας κυβέρνηση μέχρι προχθές. 
Όπως μας λένε σήμερα, αυτό δεν προχωρά λόγω "γραφειοκρατίας". 
Ποιάς γραφειοκρατίας; Της δικής μας ή της γραφειοκρατίας των χωρών από όπου θα φέρουμε τους μετακλητούς. 
Γιατί οι κυβερνήσεις του Πακιστάν και του Μπάγκλαντες δημοσιοποιούν με χαρά ότι προχωρούν οι συμφωνίες με Ελλάδα για μετάκληση εκατοντάδων χιλιάδων νόμιμων μεταναστών. 
Αλήθεια γιατί δεν προχώρησαν οι συμφωνίες αυτές που έκανε η Ελλάδα με τέτοιες χώρες;
Το ερεύνησε αυτό κανείς;
Το ερεύνησε αυτό η κυβέρνησή μας;
Μήπως τα ίδια κυκλώματα που φέρνουν τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, μπλοκάρουν τη μεταφορά νόμιμων μεταναστών, ώστε να αναγκαστούμε στη συνέχεια να νομιμοποιήσουμε τους παράνομους που βρίσκονται εδώ - και να μας φέρουν κι άλλους;
 
Συμπεράσματα:
-- Πρώτον, η τροπολογία ΔΕΝ αυξάνει την προσφορά εργασίας στην Ελλάδα, απλώς "ξεπλένει" τους παράνομους που ήδη βρίσκονται και ήδη εργάζονται εδώ. Τα ίδια άτομα θα εργάζονται πλέον νόμιμα και θα κοστίζουν πολύ παραπάνω. 
-- Δεύτερον, ο αριθμός των 30 χιλιάδων που υποτίθεται ότι θα πάρουν "εφ' άπαξ προσωρινή άδεια εργασίας" είναι ελάχιστος για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας...
-- Τρίτον, η Ελλάδα πιέζεται, όχι από τη δική της έλλειψη εργατικών χειρών, αλλά από εταίρους που θέλουν να ξεφορτωθούν τους δικούς τους παράνομους, να νομιμοποιήσει 300 χιλιάδες - όχι 30 χιλιάδες παράνομους. 
Κι όχι αυτούς που βρίσκονται ήδη εδώ, αλλά αυτούς που έφυγαν πήγαν σε άλλες χώρες και τώρα μας τους στέλνουν πίσω...
Αυτά τα γράφει επανειλημμένως όλος ο διεθνής τύπος - και μάλιστα ο πιο έγκυρος - και δεν διαψεύστηκαν μέχρι στιγμής. 
-- Τέταρτον, η λύση στο πρόβλημα ΔΕΝ είναι η νομιμοποίηση παρανόμων, αλλά η εισαγωγή νόμιμων με μετάκληση από χώρες με τις οποίες υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει διακρατικά συμφωνία. Αυτό επιβάλει και η νομιμότητα, και η ασφάλεια των ανθρώπων αυτών και η ασφάλεια των χωρών που τους υποδέχονται...
-- Πέμπτον, σε αυτή τη λύση προσανατολίζονται όλο και περισσότερο χώρες που σέβονται τον εαυτό τους, όπως η Ιταλία, η Δανία, η Αυστρία, η Σουηδία κλπ. 
Παρά τα φαιδρά ψέματα που λέχθηκαν εδώ σχετικά. 
-- Έκτον, τη λύση αυτή την μπλοκάρουν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, ώστε αναγκαστικά να νομιμοποιηθούν όσοι ήδη βρέθηκαν στην Ευρώπη. 
-- Έβδομον, το παιγνίδι των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, το παίζουν και κάποιες κυβερνήσεις Ευρωπαϊκών χωρών, όπως του Καγκελαρίου Σόλτς, που βρίσκονται ήδη σε κατάρρευση. Προσπαθώντας να στείλουν σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, όσους δεν μπορούν να κρατήσουν στις δικές τους χώρες. Αυτή η "μεταναστευτική πολιτική" έχει ήδη αποτύχει...
-- Όγδοο, έχει τόσο αποτύχει, που στην Ολλανδία, ΠΡΙΝ ακόμα τις εκλογές που οδήγησαν στην θεαματική άνοδο της δεξιάς και της ακροδεξιάς, η Βουλή ψήφισε ότι θα εξετάσει την έξοδο της χώρας από την "μεταναστευτική πολιτική" της ΕΕ. Προσέξτε αυτό αποφασίστηκε ΠΡΙΝ ακόμα την άνοδο της δεξιάς...
-- Ένατο, κι αυτή ακριβώς την πολιτική που την εγκαταλείπουν στην Ευρώπη γιατί απέτυχε, και που καταρρέουν όσες κυβερνήσεις τη στήριξαν, εμείς ξαφνικά την... "υιοθετούμε"!
-- Δέκατο, κι όχι μόνο υιοθετούμε μια πολιτική που έχει πανηγυρικά αποτύχει και εγκαταλείπεται, αλλά λέμε κι ένα σωρό ψέματα για να τη δικαιολογήσουμε!
   
ΥΓ.1 Που φτάσαμε; Όποιος ζητάει να βρεθεί λύση στο μεταναστευτικό με νόμιμους μετανάστες να θεωρείται... "ακροδεξιός"! Κι όποιος νομιμοποιεί παράνομους και εργαλειοποιημένους μαζί με τα κυκλώματα που τους διακινούν, να θεωρείται..."προοδευτικός";
 Χάσαμε τα μυαλά μας!

ΥΓ.2 Και κάτι τελευταίο: Όταν η νεοναζιστική "Χρυσή Αυγή" σήκωνε κεφάλι στην Ελλάδα, πολλοί την κατήγγειλαν, αλλά μόνον ένας τόλμησε να κάνει αυτό που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ευρώπη: Να τη συλλάβει και να τη βάλει φυλακή! Ο Αντώνης Σαμαράς...
Κι όπως αποδείχθηκε είχε πλήρως προετοιμάσει το έδαφος, γιατί το κατηγορητήριο με το οποίο παράπεμψε τους νεοναζί τότε, στάθηκε στα δικαστήρια και οδήγησε στην καταδίκη τους σε πολυετείς φυλακίσεις.
Κι όλα έγιναν τότε αποφασιστικά αλλά ΝΟΜΙΜΑ! Χωρίς "παράνομες παρακολουθήσεις" κι άλλα τέτοια παρατράγουδα. 
Τον άνθρωπο που τόλμησε να βάλει τη ΧΑ φυλακή τότε, σήμερα τον λένε... "ακροδεξιό" - ποιοί;
Όσοι τότε ΔΕΝ τον στήριξαν, όσοι τότε εξέφραζαν "επιφυλάξεις" ότι μπορεί να σταθεί το κατηγορητήριο στα δικαστήρια, κι όσοι στο μεταξύ επί πέντε χρόνια αρνούνταν να δικάσουν τους Νεοναζί!

Δεν χάσαμε μόνο τα μυαλά μας...
Έχει χαθεί και η ΝΤΡΟΠΗ

ΠΗΓΗ: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0tWcJSJLMZ3TAGnM6bJZL8NSwwA98Uqwg7QX383QNr3HLmdGULqHuKqAzMeQ3Riyml&id=100070271375641
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.