Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Αλληλεγγύη ΤΩΡΑ στον αρμένικο λαό!


Γιώργος Τασιόπουλος 


Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - Αρτσάχ συντελείται εθνοκάθαρση και γενοκτονία, από το Αζερμπαϊτζάν με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Δεν θα είχε συντελεστεί αν η διεθνής κοινότητα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., το Ισραήλ δεν έκαναν πλάτες στους Τουρκοαζέρους εισβολείς.

120.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 30.000 παιδιά, 2.000 έγκυες γυναίκες, 20.000 ηλικιωμένοι, που αντιμετώπισαν σοβαρή πείνα, υποσιτισμό και στέρηση όλων των ζωτικών προϊόντων και αγαθών κατά τη διάρκεια του 9μηνου αποκλεισμού.
Αυτές τις ώρες υφίστανται σωματική απειλή λόγω πλήρους μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2023.




Αλληλεγγύη ΤΩΡΑ στον αρμένικο λαό,  η διεθνής κοινότητα ΠΡΕΠΕΙ να λάβει άμεσες και επείγουσες ενέργειες για να σταματήσει ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!
_____________
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αζερικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το αρμενικό μοναστήρι Amaras στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το Amaras χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. από τον Άγιο Γρηγόριο τον Φωτιστή, τον άνθρωπου που εκχριστιάνισε την Αρμενία. Είναι δηλαδή το παλαιότερο αρμενικό μοναστήρι του κόσμου. Εκεί λειτούργησε, επίσης, το πρώτο αρμενικό σχολείο. 

Τον 13ο αιώνα βανδαλίστηκε από τους Μογγόλους και υπέστη σοβαρές ζημιές κατά την εισβολή του Ταμερλάνου. Αργότερα οι Ρώσοι το χρησιμοποίησαν ως στρατώνα...

Τώρα οι Αζερμπαϊτζανοί θα το βανδαλίσουν και στην συνέχεια θα εξαφανίσουν ό,τι συνδέει το σημαντικό αυτό μνημείο με τους Αρμένιους. 

Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πέρα από εθνοκάθαρση λαμβάνει χώρα και μια πολιτισμική γενοκτονία.


ΠΗΓΗ - Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.