Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Είμαστε όλοι Αρτσάχ!



Αλληλεγγύη στον Αρμένικο Λαό!

Είμαστε όλοι Αρτσάχ!

Σύνταγμα τώρα...


Τασιόπουλος Γιώργος 


Για δεύτερη ημέρα σήμερα, συνεχίζεται η απροκάλυπτη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).
Άμαχοι Χριστιανοί Αρμένιοι σφάζονται με σύγχρονα μέσα από το πολιτισμένο Αζερμπαϊτζάν.
 Ήδη οι νεκροί υπολογίζονται σε δεκάδες, οι τραυματίες σε εκατοντάδες και οι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους σε χιλιάδες. 

Το Αζερμπαϊτζάν, παρά τις "πιέσεις" της διεθνούς κοινότητας συνεχίζει τις επιχειρήσεις, με το πρόσχημα ότι δεν στοχεύει τον άμαχο πληθυσμό, παρά μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους και δεν χρήζουν καμίας ερμηνείας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί το 1920, το 1988, το 1992, το 2016, το 2020, το βλέπουμε και σήμερα. Και θα συνεχίζουμε να το βλέπουμε όσο η λεγόμενη διεθνής κοινότητα δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μιλάει. 
Ως Έλληνας πολίτης εκφράζω την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι η χώρα μου, η Ελλάδα, συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς που δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν μιλάνε.
Αυτό που συντελείται στο Αρτσάχ είναι πανομοιότυπο, σε συνέχειες μάλιστα, με αυτό της Κύπρου.




Η Κύπρος καταδίκασε την απροκάλυπτη αυτή επίθεση, με δηλώσεις τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Βουλή των Ελλήνων και η πλειοψηφία των ελληνικών κομμάτων, τηρούν σιγήν ιχθύος. Εάν η Ελλάδα που τόσο τραγικά έχει υποστεί  από του ίδιους θύτες γενοκτονίες συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, τι να περιμένει κανείς από τους άλλους; 

Θα έπρεπε ένας περήφανος Έλληνας πρωθυπουργός στην συνάντησή του σήμερα με τον κύριο Ερντογάν, τον ομοεθνή και αδελφό του Αλίεφ, να θέσει το ζήτημα.
 
Κράτα γερά ηρωικέ λαέ του Αρτσάχ. Κανείς δεν μπορεί να σε ξεριζώσει από τα ιστορικά χώματά σου. 
Αλληλεγγύη στον Αρμένικο Λαό!
Είμαστε όλοι Αρτσάχ!


ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.