Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ...



Του Αλέκου Μιχαηλίδη 

«Κανένας δεν τον δεχόταν, μας άρπαξε να σωθεί»


Ξεπροβοδίστε τον, Πρόεδρε της τουρκοκρατούμενης Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ξεπροβοδίστε τον, Υπουργέ της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

 Ξεπροβοδίστε τον, έντιμοι δικαστές του Ανωτάτου.

 Ξεπροβοδίστε τον. Ξεπροβοδίστε τον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάς που αναχωρεί για τη γερμανική Φρανκφούρτη. Ξεπροβοδίστε τον.

 Ξεπροβοδίστε τον δίχως πολλά πολλά, δεν θέλει την κουβέντα σας, ξεπροβοδίστε τον να σιγουρευτείτε ότι μπήκε στο σωστό αεροπλάνο, δεμένος χειροπόδαρα.

 Ξεπροβοδίστε τον και προσπαθήστε να εξηγήσετε στους εαυτούς σας για τις «υποχρεώσεις» μιας δήθεν ανεξάρτητης δημοκρατίας που έλαχε να αναλάβετε, γιατί αλλού δεν εξηγείτε τι σας έπιασε με αυτόν τον Κούρδο, σε τι παρασκήνια μπλέξατε μια ανθρώπινη ζωή, τι προσπαθείτε να αποδείξετε και σε ποιους.

 Ξεπροβοδίστε τον και προσπαθήστε να εξηγήσετε στους εαυτούς σας ότι το ζήτημα είναι καθαρά γερμανικό και όχι τουρκικό, δεν υπάρχουν, πείτε τους, λίστες ατέλειωτες με καταζητούμενους αγωνιστές, πολιτικούς, ακτιβιστές, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, δικηγόρους. 

Ξεπροβοδίστε τον να φύγει το βάρος από πάνω σας κι αν σας ρωτήσει κανένας πείτε του για τους όρους του Επαρχιακού Δικαστηρίου. 

Ξεπροβοδίστε τον στην πύλη αναχωρήσεων μήπως και πείσετε τους εαυτούς σας ότι αναχωρεί ένας τρομοκράτης, έτσι αποφάσισε να τον ονομάσει ο Ερντογάν και το καθεστώς του.

 Ξεπροβοδίστε τον και πιείτε στην υγεία μιας τουρκοκρατούμενης δημοκρατίας που λαμβάνει διαβεβαιώσεις από τους συμμάχους του κατακτητή της και τις πιστεύει.

 Ξεπροβοδίστε τον για να ησυχάσετε, για να ζήσετε με την ψευδαίσθηση του καθήκοντος και καμαρωτοί-καμαρωτοί χειροκροτήστε ο ένας τον άλλον για την τραγωδία της παράδοσης του Κενάν Αγιάς.

 Ξεπροβοδίστε τον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάς, που έκανε 12 χρόνια σε τουρκική φυλακή, 80 ημέρες σε κυπριακή φυλακή κι ένας Θεός ξέρει τι τον περιμένει. Ξεπροβοδίστε τον, ανάμεσα στα συγχαρητήριά σας προς τον Τούρκο δικτάτορα και τις νουθεσίες για τα γερμανικά έγγραφα που δεν είδατε, για αυτά που σας είπαν να λέτε οι Γερμανοί ομόσταυλοί σας, κατά τουρκική παραγγελιά.

 Ξεπροβοδίστε τον. Αυτός θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να αγωνίζεται για πράγματα που δεν καταλαβαίνετε, για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν, για την ελευθερία του Κουρδιστάν, την ελευθερία της Κύπρου.

 Ξεπροβοδίστε τον, παραδώστε τον στους δήμιούς του κι ύστερα αποκριθείτε στο τουρκικό φιρμάνι με το «αποστολή εξετελέσθη», μήπως και σας δώσει σημασία ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας, μήπως και βοηθήσει το Βερολίνο να λύσετε το Κυπριακό. 

Ξεπροβοδίστε τον, να ησυχάσετε. Η ιστορία θα σας θυμάται. Ο Θεόφιλος, ο Οτσαλάν, ο Κενάν. Αυτός θα συνεχίσει να αγαπά την Κύπρο σαν δεύτερη πατρίδα του, γιατί δεν σας λογαριάζει σαν κομμάτι αυτού του τόπου. Θα συνεχίσει να υψώνει τη γροθιά του και με το σήμα της νίκης θα επιμένει για την ελευθερία της Κύπρου, την ελευθερία του Κουρδιστάν. 

Ξεπροβοδίστε τον, η ιστορία θα σας καταγράψει με μελάνι έντονο, για να μην ξεχαστεί ποτέ αυτή η αδικία. Ποτέ.

«Και πάλι εμάς θα πάρουν φαλάγγι, είμαστε άρρωστοι»

ΠΗΓΗ:
https://www.facebook.com/100000179978026/posts/pfbid0LEJgyNz5U4Topk7oThw57bbkkoedWq9gaseiQewHYrkDFrVUES5AvzY55csQHgLJl/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.