Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Καιάδες




Ριζοσπάστης 12.06.23


Δικαίως προκαλούν οργή οι αποκρουστικές δηλώσεις του παραιτηθέντος πλέον υποψήφιου της ΝΔ για το πώς πρέπει το δημόσιο σύστημα Υγείας να απαλλαγεί από τη «σπατάλη» της περίθαλψης καρκινοπαθών τελικού σταδίου.

 Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου οι διαδοχικές μεταρρυθμίσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων οδήγησαν στο να ... θάβονται σε ομαδικούς τάφους οι νεκροί της πανδημίας στη Νέα Υόρκη.

 Υπάρχουν όμως κι άλλες ανατριχιαστικές εκδοχές της ίδιας απάνθρωπης πολιτικής, σε κράτη που στη χώρα μας προβάλλονται ως «πρότυπα» καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στον Καναδά, για παράδειγμα, πάνω από 10.000 τον χρόνο είναι οι ευθανασίες. Ασθενείς και συγγενείς τους καταγγέλλουν ότι το ίδιο το σύστημα Υγείας τούς εξωθεί σε μια τέτοια «επιλογή», στο όνομα του περιορισμού του «κόστους». 

Συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας παρα-Ολυμπιονίκη που της είχαν προτείνει να δώσει τέλος στη «δύσκολη ζωή» της και κατάφερε τελικά να κατακτήσει χρυσό και ασημένιο μετάλλιο! 

Πολλοί καταγγέλλουν επίσης ότι οι δικοί τους άνθρωποι ουσιαστικά «θανατώθηκαν» ή σπρώχτηκαν προς τον θάνατο. Οπως στην περίπτωση ασθενούς με εκφυλιστική διαταραχή εγκεφάλου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον διευθυντή του νοσοκομείου ότι η περίθαλψή του «κοστίζει 1.500 δολάρια τη μέρα» και επομένως «οφείλει» να του προτείνει την «υποβοηθούμενη ευθανασία».

 Τέτοιες μαρτυρίες προκαλούν σοκ, αλλά είναι ο καθρέφτης του απάνθρωπου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που βάζει τα πάντα στο ζύγι του «κόστους - οφέλους». Στον «πάτο» αυτής της δυστοπίας υπάρχουν πάντα η διαλογή ασθενών και ο Καιάδας, δείχνοντας ότι τα κέρδη των λίγων φέρνουν μόνο ζόφο και δεν συναντιούνται πουθενά με τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών.

ΠΗΓΗ:https://www.rizospastis.gr/page.do?id=19182&publDate=13%2F6%2F2023&pageNo=2
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.