Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτυχία της κυβέρνησης



Andreas Reos fb


Τί σημειώνουν οι αναλυτές των εκλογών:


Η ΝΔ με απλή αναλογική διατηρεί σχεδόν όλες τις έδρες της αλώβητη! Παίρνει 146 έδρες. Είχε 156. Είναι το μοναδικό κόμμα που αυξάνει το ποσοστό σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο! Η κραμανλική πτέρυγα φαίνεται να εξαφανίζεται και μαζί της το αφήγημα της "λαϊκής δεξιάς".  Για πρώτη φορά στην ιστορία το δεύτερο κόμμα απέχει από το τρίτο, λιγότερο απ'ό,τι το δεύτερο με το πρώτο! Μόνο αμέσως μετά την πτώση της Χούντας είχαμε διαφορά με 20% μεταξύ πρώτου και δεύτερου. 

Αν η ΝΔ πάρει το ίδιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές θα έχει 171 έδρες και με 180 αλλάζει το Σύνταγμα! 

Ποιες είναι οι επιτυχίες της κυβέρνησης; 


Τίποτα.


Η αποτυχία του  ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτυχία της κυβέρνησης, ο οποίος ακολουθεί σε πτώση αυτή του ΠΑΣΟΚ και αυτή της Ένωσης Κέντρου το 1977. 


Ας πάρουμε το παράδειγμα της εξωτερικής πολιτικής και εσωτερικής ασφάλειας:

- Αφομοίωση της ρητορικής της τουρκικής προπαγάνδας:

Η ανύπαρκτη "μικρή Μαρία", μπλόκο στη χρηματοδότηση του Φράχτη από την ΕΕ, "το ελληνικό λιμενικό πνίγει πρόσφυγες" και σειρά καταγγελιών και επερωτήσεων  ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή για "καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα". Αναπαραγωγή fake ειδήσεων γερμανικών ΜΜΕ που χρηματοδοτούνταν από την ΜΙΤ, όπως οι γυμνοί πρόσφυγες στον Έβρο που αφού τους έγδυσαν οι Τούρκοι, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε ότι το έκανε η Ελλάδα! 

- Πρέσπες του Αιγαίου, μορατόριουμ στο Αιγαίο και στο βάθος συνεκμετάλλευση, έννοια την οποία δεν αρνήθηκαν και δε διέψευσαν ποτέ. 

- Καταψήφιση των εξοπλισμών και μάλιστα για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία από την αξιωματική αντιπολίτευση. (Θυμίζω ότι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ενώ καταψήφιζε όλους του προϋπολογισμούς, εξαιρούσε πάντα το άρθρο για την άμυνα). Καταψήφιση αγοράς Belhara,   καταψήφιση αγοράς Rafale, εξαγγελία για επαναδιαπραγμάτευση των ναυπηγικών συμβάσεων των πλοίων του ΠΝ (και αυτό από τον "εθνικό μας διαπραγματευτή"). 

- Μειονοτική πολιτική στη Θράκη. Θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. «Ωμή και αισχρή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές της Ροδόπης» καταγγέλλει η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! Λειτουργούν τα αντανακλαστικά και σε πατριωτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  που προφανώς υπάρχουν απέναντι στη γενικότερη κομματική εθνομηδενιστική γραμμή της παρέας του Τσίπρα που προσπάθησε να εκμαυλίσει ολόκληρη την πατριωτική λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ που δανείστηκε και σφετερίστηκε.   Η συριζαία  Λαφτσή καταφέρεται εναντίον του Φερχάτ Οζκιούρ ως ανθρώπου της Άγκυρας. Να αγιάσει το στόμα σου κυρία μου. 

- Καταγγελία της άμυνας της Ελλάδας στις Καστανιές του Έβρου. Ξεσηκωμός της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά των ελληνικών δυνάμεων που προσπαθούσαν να αποκρούσουν υβριδική επίθεση του Ερντογάν που θα οδηγούσε σε  εισροή δύο εκατομμυρίων ανθρώπων και πρόκληση εσωτερικής ανωμαλίας και κατακερματισμό της εθνικής ασφάλειας. 

- Καταψήφισε όχι μόνο την οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου (για την οποία έχω ενστάσεις), αλλά και την οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας που εκκρεμούσε από το 1977! 

- Στα παραπάνω θυμόμαστε 
"θα το ρισκάρουμε με τους Τούρκους χωρίς εξοπλισμούς" (Μπαλάφας)
"δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος, υπάρχει μόνο Νότια Αλβανία" (Φίλης), 
"δεν ήταν Γενοκτονία, ήταν εθνοκάθαρση" (πάλι Φίλης για τη Γενοκτονία των Ποντίων), 
"ήταν ένας ναρκομανής που απειλούσε με όπλο" (πάλι Φίλης για τον ήρωα Κατσίφα)
"ήταν νίκη εναντίον του ελληνικού εθνικισμού" (Αχτσιόγλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών), 
"μακεδονομάχοι και περιθωριακοί οι διαδηλωτές" (Τσίπρας σε ξένους ομολόγους του), 
"να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο" (Κοτζιάς), 
"έχει και η Τουρκία δικαιώματα" (Κατρούγκαλος),
"η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός" (Γιώργος Τσίπρας). 

Τί προσπαθούσαν να κάνουν όλοι αυτοί; Έριχναν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Προσπαθούσαν συντονισμένα και με σχέδιο να εκμαυλίσουν τη σφετερισμένη λαϊκή τους βάση του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ  και να την προσετεριστούν αργά και σταθερά στη δική τους ιδεοληψία του εθνομηδενισμού. 

θυμόμαστε επίσης πώς ήταν η Μόρια επί ΣΥΡΙΖΑ και καταγγελίες της διεθνούς αμνηστίας για απάνθρωπες συνθήκες. Κάψιμο της Μόριας από τους μετανάστες και προσπάθεια πρόκλησης ανωμαλίας. Θυμόμαστε και την παρέλαση των 50αριδων "μαθητριών" στη Νέα Φιλαδέλφεια που ήταν αργότερα και υποψήφιες βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Έβαλαν απέναντί τους την Ελλάδα, τον στρατό, το λιμενικό κοκ μόνο και μόνο για να στηρίξουν το αντιπολιτευτικό τους αφήγημα απέναντι στην κυβέρνηση της Ελλάδας!

Λες και είναι ταυτόσημες έννοιες, Ελλάδα και κυβέρνηση της Ελλάδας!

Και μετά υπάρχουν φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα απορούν! Τί απορείτε ρε παιδιά; Εδώ δίναμε μάχες για τα αυτονόητα. Αντί να ασχοληθούμε με τις μαλακίες της ΝΔ, δε μας αφήναν να αγιάσουμε με τις κοτσάνες που ακούγαμε και βλέπαμε  κάθε φορά από συμπλεγματικούς αρνησιπάτριδες της παρέας του Τσίπρα. Ασκούσαμε κριτική για τα αυτονόητα και ήμασταν εθνικιστές και φασίστες! Πότε άλλαξε αυτό ρε γαμώτο, να αγαπάμε την Πατρίδα μας ρομαντικά και αγνά και να μας λένε φασίστες!

Τί να σας πω τώρα από τις εμπειρίες μου; Με τους "αγανακτισμένους" βάζαμε την ελληνική σημαία πάνω στο κεφάλι για να μη μας χτυπάνε τα ΜΑΤ με τα γκλοπ. Ξέραμε ότι απαγορευόταν δια ροπάλου να χτυπήσουν τη σημαία. Με αυτό το κόλπο κατεβαίναμε να διαδηλώσουμε και επί ΣΥΡΙΖΑ. Βάζαμε τη σημαία στο κεφάλι γιατί νομίζαμε ότι δε θα μας χτυπήσουν και χτυπούσαν ακριβώς εκεί! Στο κεφάλι, στη σημαία! 

ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΩ ΡΕ! 

Άλλο είναι τώρα το ερώτημα:

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΥΕΙ;

Με μια κουταλιά τους παίρνει πάλι αυτούς που έχασε, πίσω. Αρκεί να ξυπνήσει.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/100011638035171/posts/pfbid0AhhPKpiA1BBaChnDFnn2n2Tr6xoga3HAbbH9vGCqG6ZhnZf4CCb2TBWhHyzfoYYal/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.