Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

“Νίκη”: Zoom στο κόμμα-έκπληξη των εκλογών



Μαύρου Όλγα

21/05/2023

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “ΝΙΚΗ” με κεντρικό σύνθημα “καμία ψήφο στα κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα” και έχει ως βασικές αρχές ‘την πίστη στο Χριστό, τη φιλοπατρία και την εντιμότητα”, εξέπληξε (αν και τελικώς δεν θα μπει στην Βουλή) με το 2,9% που “έπιασε” στην επικράτεια – εξεπλάγησαν και οι δημοσκοπικές εταιρείες που οι περισσότερες το έβγαζαν γύρω στο 1% αρχικά.


Το κόμμα είναι δημιούργημα ενός δασκάλου που έχει σπουδάσει και θεολογία, του Δημήτρη Νατσιού, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Κιλκίς, αλλά κατάγεται από το Μοσχοχώρι Πιερίας. Η “ΝΙΚΗ” συστάθηκε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών το 2018. Ο κ. Νατσιός όμως ήταν ήδη γνωστός από παρουσιάσεις του σε τοπικά τηλεοπτικά μέσα, αλλά και στον μεγάλο εκκλησιαστικό σταθμό 4Ε, της Βόρειας Ελλάδας καθώς ήταν ο πρώτος που ανέδειξε τον όρο “συνωστισμός” το 2006 στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση για τη Μικρασιατική Καταστροφή και όσα είχαν πάθει τότε οι Σμυρνιοί.


Όταν το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη αποκλείσθηκε, η “ΝΙΚΗ” άρχισε να ανεβαίνει δημοσκοπικά. Ο ίδιος ο κ. Νατσιός απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σχέση με το κόμμα “Έλληνες” και με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο τελευταίος μάλιστα σε tweet που ανάρτησε συνέστησε στους ψηφοφόρους του να είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι με κόμματα σαν τη “Νίκη”. Ο κ. Νατσιός έχει στενές σχέσεις με πολλές εκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά και μοναστήρια του Αγίου Όρους. Ως προς την χρηματοδότηση από αυτά, την διαψεύδει και απαντά: «Μας δίνουν πολλοί άνθρωποι από λίγα λεφτά ο καθένας. Έχουμε επίσημο τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της “ΝΙΚΗΣ” και υπάρχει νομοθεσία που ελέγχει εξονυχιστικά τα οικονομικά των κομμάτων». Στα ψηφοδέλτια της “ΝΙΚΗΣ” υποψήφια είναι η ανιψιά και βιογράφος του Αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός



Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις ήταν αόρατος ή του “έδιναν” 1%, όχι όμως και όλες όπως φαίνεται στην κατωτέρω σφυγμομέτρηση που έγινε μέσα Μαΐου από την MRB. O κ. Νατσιός λέει ότι αν και το κόμμα συστάθηκε τον Ιούλιο του 2019, πλην όμως η πανδημία, οι καραντίνες και τα μέτρα, δεν άφηναν περιθώριο για εξορμήσεις. Το κόμμα του δραστηριοποιήθηκε ουσιαστικά πριν από ένα χρόνο. Εντούτοις μέχρι και δύο μήνες πριν ήταν άγνωστο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
Κρίνεται σήμερα η τύχη του Μπελέρη δικαστικά και της δημαρχίας



Τι λέει ο Δημήτρης Νατσιός


Όπως λέει ο ίδιος, «το κόμμα φτιάχτηκε από απλούς ανθρώπους της πονεμένης ρωμιοσύνης όπως έλεγε και ο Κόντογλου, από ανθρώπους του φιλότιμου, της εργατιάς, της φιλοπατρίας, της πίστης στο Χριστό. Εκφράζουμε τον απλό μέσο Έλληνα που σφίγγει η καρδιά του αλλά πάντα ελπίζει, και που δεν θέλει να ψηφίζει ντροπιασμένος πολιτικά σάβανα, δηλαδή τα κόμματα που δεν αφήνουν την Ελλάδα να αναπνεύσει».

Ο κ. Νατσιός λέει ότι η “Νίκη” δεν έχει «ιδεολογικές παρωπίδες τύπου αριστεράς, δεξιάς ή κέντρου. Πριν από την γαλλική επανάσταση ο όρος αριστερά και δεξιά δεν υπήρχε, αλλά οι Έλληνες υπήρχαν και ήταν οι Ρωμιοί. Δεν δεχόμαστε ως μέλη πρώην βουλευτές ή εξωκοινοβουλευτικούς κυβερνητικούς παράγοντες οιασδήποτε απόχρωσης, ή γενικόλογους πατριωτισμούς αμφίβολων ηθικών αξιών.

Τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής φρίκης, τα πρόσωπα αυτά, ή με τη συναίνεση ή με την αδιαφορία τους συνέβαλαν στην οικονομική και πνευματική καταστροφή της πατρίδας, οπότε δεν δεχόμαστε συνενόχους. Θέλουμε να ξετρυπώσουμε την υγεία που υπάρχει στο λαό μας, γιατί υπάρχει υγεία, το 45% των συμπατριωτών μας απέχει γιατί πιάνουν τις μύτες τους από τις αναθυμιάσεις που αναδίδει η κομματοκρατία. Είμαστε έτοιμοι για να συντελεσθεί το θαύμα».




ΠΗΓΗ:https://slpress.gr/politiki/quot-niki-quot-ena-zoom-sto-komma-ekplixi-ton-eklogon/
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.