Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

19η Μαΐου 1923 - Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ!



ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ


ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Γιώργος Τασιόπουλος 


 Τα όσα συνέβησαν στον Πόντο από την αρχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι το 1923 αποτελούν μέρος μιας μεθοδευμένης και συστηματικής ακραίας εθνοκάθαρσης,  που στράφηκε εναντίον όλων των χριστιανικών λαών και αφορούσε την εξόντωση αμάχων.  

Στην περίπτωση του Πόντου, η εθνοκάθαρση αυτή έφτασε στον υπερθετικό βαθμό της, έγινε γενοκτονία. Τα αρχειακά ντοκουμέντα από οθωμανικές και διεθνείς πηγές, οι μαρτυρίες και τα στοιχεία, που συνεχώς έρχονται στο φως από την έρευνα -πλέον και μέσα στη ίδια την Τουρκία- αποδεικνύουν πως πρόκειται για γενοκτονία.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας έχει κύρια πολιτικό περιεχόμενο και είναι μία πολιτική πράξη, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων.

Ξένα κέντρα με βεβαρημένο παρελθόν σε βάρος των δικαίων της χώρας μας (ΗΠΑ- Γερμανία) πιέζουν και επιδιώκουν  τη διαπραγμάτευση και απεμπόληση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. 

 Οδηγούνται οι απόγονοι των 353.000 σφαγέντων  Ποντίων, τα αδικαίωτα θύματα, πιεζόμενοι από ξένα κέντρα, δια της λήθης να συναντηθούν με τους αμετανόητους θύτες τους, με το κίνδυνο να επαναληφθεί το ατιμώρητο έγκλημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙ:
Τη διδασκαλία της ποντιακής γενοκτονίας καθώς και των άλλων χριστιανικών λαών στη Μ. Ασία στο ελληνικό σχολείο. 

  Σε πρώτο επίπεδο πρέπει να επιδιωχθεί η προώθηση του ζητήματος με σκοπό την ανάδειξή του για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας. Μέχρι τώρα το  ελληνικό κράτος δεν έκανε το χρέος του.

 Σε δεύτερο επίπεδο πρέπει να απαιτηθεί η ανάληψη της ευθύνης για το απαράγραφο έγκλημα. Είναι ανάγκη οι απόγονοι των φυσικών αυτουργών να γνωρίζουν.  Το ζητούμενο είναι η ιστορική και ηθική δικαίωση των θυμάτων και η υπευθυνοποίηση του καθεστώτος, που κυβερνά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά την Τουρκία. Αυτό αποτελεί συνέχεια του καθεστώτος εκείνου, που διέπραξε το έγκλημα της Γενοκτονίας. Καθημερινά οι οι συνεχιστές του συλλογικού εγκλήματος, κεμαλιστές και νεοσουλτάνοι προκαλούν, απειλούν τους αυτόχθονες λαούς της περιοχής και μιμούνται τον τρόπο των γενοκτόνων προγόνων τους χωρίς ίχνος μεταμέλειας.
Η αναγνώριση από τον θύτη, η συγγνώμη σημαίνει την αναγνώριση του λάθους και την μεταμέλεια, την μη επανάληψη.

Άλλες αναρτήσεις στο Γερομοριά για τον ΠΟΝΤΟ ΕΔΩ




ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.