Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Τη Δύση δεν τη σκιάζει φοβέρα, αλλά η Ρωσία λίγο καιρό ξαποσταίνει…





Όταν ο Πούτιν απειλεί με προσφυγή σε πυρηνικά όπλα υπονοείται ότι η δουλειά κάπου έχει στραβώσει και ρίχνει στο τραπέζι τα βαριά χαρτιά για να σώσει την παρτίδα. Αλλά να μην εκπλαγεί κανείς αν μαθευτεί ότι η αστραπιαία ουκρανική επίθεση σχεδιάστηκε σε κατάλληλη χρονική στιγμή από τη Δύση, για την ακρίβεια από τα επιτελεία της Ουάσιγκτον για να κάνει μια ένεση θάρρους και αισιοδοξίας στους ανήσυχους Ευρωπαίους ενόψει σκληρού χειμώνα. Με το υπονοούμενο επιμύθιο: παιδιά υπομονή, η νίκη έρχεται, στο μεταξύ βάλτε κανένα πουλόβερ και σκάστε!

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, μάστορες στην προπαγάνδα, φιλοτεχνούν το προφίλ μιας καταρρέουσας Ρωσίας και ενός ετοιμόρροπου Πούτιν. Αλλά, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι μυστικές υπηρεσίες δεν κερδίζουν τους πολέμους. Χρειάζεται στρατός και λαός σε έξαρση. Οι Ρώσοι κάνουν γκάφες και οι Δυτικοί κατασκευάζουν σενάρια που μοιάζουν με πύργους στην άμμο. Ωστόσο η ρωσική αεροπορία απουσιάζει λες και αφήνει ελεύθερο το πεδίο για τελική ανακατανομή εδαφών, ώστε όλοι να σώσουν την τιμή τους εν μέσω κραυγών αδιαλλαξίας και σιωπηλών συμβιβασμών.

Οι συσχετισμοί Δύσης-Ανατολής στη ρίζα τους είναι απλοί: Η Δύση, πρωτίστως οι ΗΠΑ, μπορούν και δεν διστάζουν να επιβάλλουν κυρώσεις. Οι αντίπαλοι δεν μπορούν να ανταποδώσουν τα ίσα. Αλλιώς θα το έκαναν. Οι ΗΠΑ έβαλαν τους Ευρωπαίους να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία που τους κοστίζουν “ο κούκος αηδόνι”. Αυτά το καλοκαίρι. Αλλά το διαγώνισμα θα κριθεί το χειμώνα. Οι Βρυξέλλες μπορούν άραγε να προσφέρουν τους Ευρωπαίους σαν “κατεψυγμένο κρέας για τον Ζελένσκι”; “Το χιόνι που τ΄ αρνάκια παγώνει” έρχεται. Θα τα ξαναπούμε, τουρτουρίζοντας…

Θερμό επεισόδιο ή πόλεμος;

Όλη η ανάρτηση:Τη Δύση δεν τη σκιάζει φοβέρα, αλλά η Ρωσία λίγο καιρό ξαποσταίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.