Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΘΑ ΜΙΛΆΜΕ ΤΩΡΑ;

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΔΥΣΗ-ΙΣΡΑΗΛ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΘΑ ΜΙΛΆΜΕ ΤΩΡΑ;



Γιώργος Τασιόπουλος 


Η Τουρκία βομβαρδίζει και δολοφονεί παιδιά ξανά στο Κομπάνι.

"Ευτυχώς", ο 12χρονος Εμπίντ που δολοφονήθηκε είναι  Κούρδος, και όπως και στην Παλαιστίνη που γίνεται το ίδιο αυτές τις ημέρες, δεν μετράνε τα παιδιά αυτά για εμάς τους Δυτικούς.

Αλλά ταυτοχρόνως, η Τουρκία αναλαμβάνει νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία στην Ουκρανία.

Οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ εξομαλύνθηκαν πλήρως.

Τα ελληνικά ΜΜΕ αγωνιούν και  επανέρχονται συνεχώς για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, ενόψει του χειμώνα ενεργειακά, η ευρωπαϊκή εταίρος μας στην Ε.Ε. Γερμανία.

ΕΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΔΑΚΡΥ

«Από το 1947 μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει διαπράξει 50 σφαγές σε 50 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις, στο Νταΐρ Γιασίν, στην Ταντούρα, στο Καφρ Κάσιμ και σε πολλά άλλα. 50 σφαγές, 50 ολοκαυτώματα. Ως και σήμερα έχουμε καθημερινά νεκρούς από τον ισραηλινό στρατό. Η απαίτησή μας είναι: Σταματήστε! 
Αρκετά! Αφήστε μας να βρούμε ειρήνη! Ας κοιτάξουμε μπροστά, την ασφάλεια, τη σταθερότητα!».

Η δήλωση αυτή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ΜΜΕ, που επικρίνουν κυρίως το γεγονός ότι ο κ. Σολτς δεν απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά και από τον ίδιο τον καγκελάριο, ο οποίος εξέφρασε αργότερα τον εκνευρισμό του.


Εμείς; Biji Kurdistan


Ο Αλέκος Μιχαηλίδης γράφει στον τοίχο του στο fb για το βομβαρδισμό στο Κομπάνι:

Το βλέμμα ξανά στο Κομπάνι

Ένας δωδεκάχρονος είναι ανάμεσα στα θύματα των νέων τουρκικών επιθέσεων στη βόρεια Συρία και στο ηρωικό Κομπάνι. Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια σειρά από γειτονιές της πόλης και χωριά της δυτικής και ανατολικής επαρχίας της. Ο 12χρονος Εμπίντ Μιχεμέντ Χετζί έχασε τη ζωή του, ενώ εκτός από Κούρδοι, σκοτώθηκαν και 16 στρατιώτες των δυνάμεων της Δαμασκού που βρίσκονταν στην περιοχή.

 Από την 1η μέχρι τη 13η Αυγούστου, οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους, πραγματοποίησαν πέραν των 600 επιθέσεων στη βόρεια και ανατολική Συρία, ενώ την Τρίτη 16 Αυγούστου επικεντρώθηκαν στο κουρδικό Κομπάνι. 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (ΚΝΚ) απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τον ΟΗΕ, τον Παγκόσμιο Συνασπισμό κατά του ISIS, την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Ροζιάβα, σε μια περιοχή που ο Ερντογάν, με τη βοήθεια της Ρωσίας και των ΗΠΑ, κατέλαβε ως δήθεν «ζώνη ασφαλείας», αλλά με πραγματικό πρόσχημα την εθνοκάθαρση του κουρδικού πληθυσμού. Έκτοτε (2019), η διεθνής κοινότητα παρέμεινε σιωπηλή για εγκλήματα της Τουρκίας κατά της ανθρωπότητας και ο Ερντογάν –κυρίως με τις πλάτες του Πούτιν και την ανοχή του Μπάιντεν– προχωρά ακάθεκτος. 

Αυτό που δεν κατανοούμε ως Ελληνισμός είναι ότι νίκη του Ερντογάν στην κουρδική Ροζιάβα είναι ήττα για όλους τους λαούς που επιβιώνουν υπό τουρκική ομηρία. Αν δεν φωνάξουμε για το Κομπάνι, το Αφρίν, το Μαμπίτζ, δεν θα προλάβουμε να φωνάξουμε για το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Μεσόγειο. Φωνάξαμε πρόσκαιρα όταν οι Κούρδοι αντιστέκονταν στους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές, για όλη την ανθρωπότητα, αλλά αυτοί υπομένουν και επιμένουν απέναντι στο τουρκικό καθεστώς που τους απειλεί με εθνοκάθαρση. Και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία και την αυτοδιάθεση. 

Εμείς; Biji Kurdistan

ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.