Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΟΧΙ στην εκχώρηση ς και την εμπορευματοποίηση του Πεδίου Άρεως από το Ίδρυμα Ωνάση

Τα καθάρματα !

Τώρα έβλεπα τυχαία στη τηλεόραση πως έχουν μετατρέψει τη μισή Πλατεία Συντάγματος σε γήπεδο μπίτς- βόλευ Εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου , από τον Δήμαρχο σίγουρα. Αλλοιώνουν την έννοια του ιστορικού δημόσιου χώρου και ό,τι νοηματοδοτεί αυτή η Πλατεία.
Η ίδια εμπορευματοποίηση και στο πάρκο του Πεδίου Άρεως. Ο γνωστός Πατούλης (συμμέτοχος στο σκάνδαλο Νοβάρτις παρά την πλαστογραφεία της μετάφρασης), έχει παραδώσει τον ιστορικό χώρο με το μοναδικό Ηρώο του 1821 στην Αθήνα και τον τάφο του Υψηλάντη, στο Ίδρυμα Ωνάση προς ανάπλαση και εμπορευματοποίηση . Ήδη έχουν στηθεί μεγακατασκευές - δικτυώματα πάνω στους χώρους πρασίνου.
Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Το άθλιο νεο-αποικιοκρατικό , "πανδημικό" και μεγαλοολιγαρχικό καθεστώς της πατρίδας μας , έχει καταφέρει σχεδόν να ξεχάσουμε την 5η Ιουνίου που κάποτε τιμούσαμε αγωνιστικά, διεκδικητικά ,ενωτικά.
Από ό,τι έχω υπόψη μου μόνο η κίνηση "Όχι λιμάνι στην Πειραική" την τιμά αύριο με αγωνιστικές εκδηλώσεις στον Πειραιά.
Μπορούμε να την τιμήσουμε κι εμείς μεταχρονολογημένα συμμετέχοντας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται κατά της εκχώρησης του Πεδίου Άρεως και της εμπορευματοποίησης του από το Ίδρυμα Ωνάση , την
Τ ε τ ά ρ τ η 8 Ι ο υ ν ί ο υ , στις 19.30'
στο Ά γ α λ μ α της Α θ η ν ά ς.
Να μην τους αφήσουμε....
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.