Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος: «Απευθύνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Ρωσίας να σταματήσει άμεσα αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο»

Ιδιαίτερα σημαντικό το μήνυμα του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας μ. Ονούφριου, ιδίως αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για την Εκκλησία που υπάγεται στο Ρωσικό Πατριαρχείο. Ο μ. Ονούφριος με το μήνυμά του απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζει την αγάπη και την στήριξη του στα παιδιά του ουκρανικού λαού που υπηρετούν στον στρατό και στέκονται φύλακες της πατρίδας και του λαού. [ardin-rixi.gr]

Πηγή: Ορθόδοξο Χριστιανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Pramivir.com

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος Κιέβου και πάσης Ουκρανίας

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας (Σ.τ.Μετ. που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας)

Προς τους πιστούς και τους πολίτες της Ουκρανίας

Αδελφές και αδελφοί μου! Πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας!

Ως προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απευθύνομαι σε σας, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας. Έχει συμβεί μια καταστροφή. Η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ουκρανίας, και αυτές τις κρίσιμες ώρες απευθύνω έκκληση να αποφύγετε τον πανικό, να δείξετε θάρρος και κυρίως να εντείνετε τις προσευχές σας για την Ουκρανία, για τον λαό και τα στρατεύματά μας, ενώ σας ζητώ να ξεχάσετε τις εσωτερικές διαμάχες και τις παρεξήγησεις και να ενωθείτε όλοι στο όνομα της αγάπης προς τον Θεό και την πατρίδα.

Σε αυτές τις τραγικές ώρες, εκφράζουμε την αγάπη και την υποστήριξη στους στρατιώτες μας που στέκονται φυλακές και προστάτες της παρτίδας και του λαού μας. Είθε ο θεός να τους ευλογεί και να τους φυλάει!

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, απευθύνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Ρωσίας να σταματήσει άμεσα αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο. Οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας βγήκαν από την κολυμβήθρα του Δνείπερου και ο πόλεμος μεταξύ τους επαναλαμβάνει την αμαρτία του Κάιν, που από φθόνο σκότωσε τον ίδιο του τον αδερφό. Ένας τέτοιος πόλεμος δεν δικαιολογείται ούτε από τον Θεό ούτε από τους ανθρώπους.

Καλώ όλους να επανέλθουν στην κοινή λογική, η οποία μας διδάσκει πώς να λύνουμε τα εγκόσμια προβλήματά μας με διάλογο και αμοιβαία κατανόηση, και ειλικρινά ελπίζω ο Θεός να συγχωρέσει τις αμαρτίες μας, και η ειρήνη του να κυριαρχήσει στην γη και σ’ όλο τον κόσμο.

+Ονούφριος, Μητροπολίτης Κιέβου και Ουκρανίας

Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας


ΠΗΓΗ:https://ardin-rixi.gr/archives/242266
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.