Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Αρτσάχ δοκιμάζεται η ανθρωπότητα


Αλέκος Μιχαηλίδης

«Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει.

άλλος ήλιος έχει βγει σ’ άλλη θάλασσα άλλη γη…»


Τις ώρες που στην Κύπρο αγωνιούμε για το αν θα επανεκκινήσουν οι συνομιλίες με το κατοχικό καθεστώς, στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δοκιμάζεται η ανθρωπότητα. Το τουρκικό φασιστικό κράτος απλώνει τα νύχια του και στα αρμενικά εδάφη του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) σε έναν διαρκή πόλεμο διά αντιπροσώπου, των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Τις ώρες που στην Κύπρο ανεχόμαστε το μακρύ χέρι του νεοοθωμανισμού κι αναζητούμε τον τρόπο να γίνουμε Σιγκαπούρη του Ερντογάν στη Μεσόγειο, ο αρμένικος λαός βιώνει στο πετσί του μια «εκεχειρία» υπό την αίρεση του χαλιφάτου που κυβερνά το Μπακού. Μια «εκεχειρία» υπό την αίρεση του Ταγίπ Ερντογάν, ενός δικτάτορα χειρότερου από τον Ετζεβίτ –εξοχότατε–, ικανού να αναποδογυρίσει τους λαούς της περιοχής, προκειμένου να εκπληρώσει τα νεοοθωμανικά του βίτσια. 

Για ακόμα μια φορά, οι αζέρικες δυνάμεις έσπασαν την εύθραυστη εκεχειρία, θυμίζοντας τη δική μας σύγχρονη ιστορία, την κατάληψη της Κερύνειας από τους Τούρκους, τη βαρβαρότητα που κυοφορεί αυτό που ονομάζεται «παντουρκισμός». Η επίθεση των Αζέρων στο Αρτσάχ είναι ένα ακόμα άλμα του τουρκικού κτήνους, μια ακόμα εκστρατεία εκκαθάρισης των πολιτισμών της περιοχής από τους απογόνους των ναζί, των επιδρομέων, των «αττίλων». Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να σταθούν δίπλα στην Αρμενία και όχι να διατρανώνουν αμφιλεγόμενα τη στήριξη στην «ειρηνική διευθέτηση». Η αντίσταση στο Αρτσάχ είναι αντίσταση όλων των λαών που μάχονται αιώνια με τον τουρκικό επεκτατισμό. Είναι μια πάλη για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, απέναντι στον τουρκικό φασισμό, που αντιπροσωπεύεται εκεί από το Αζερμπαϊτζάν. Αν δεν αντιμετωπιστεί ως τέτοια, τότε η ανθρωπότητα θα καταγράψει ακόμα μια ήττα στο κατάμαυρο κιτάπι της. Στο Αρτσάχ. Ο ASALA δείχνει τον δρόμο: Ούτε βήμα πίσω.

*Περισσότεροι από 10.000 εθελοντές, θα μετέβαιναν τις προηγούμενες ώρες από το Ερεβάν στο Αρτσάχ, για να αντισταθούν στην τουρκόπνοη λαίλαπα του αζέρικου στρατού. Το ποδοβολητό τους ηχεί και καλεί όλους της γης τους κολασμένους να αντισταθούν στη νέα αποικιοκρατία. Αυτή που εδραιώνεται στην κατεχόμενη Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Παλαιστίνη. «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία».

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.