Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα... ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΜΕ 

ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ

 ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ...

Αρμένιος στρατιώτης προσεύχεται
για να υπερασπιστεί την πατρίδα του...


**********


ΑΡΜΕΝΙΑ

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

" Υπ. Εξωτερικών Ελλάδας:

-Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.... 
-να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...
-Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα..."

Ερντογάν:

-«Ο τουρκικός λαός θα στηρίξει τους Αζέρους αδελφούς μας με όλα μας τα μέσα, όπως πάντα» 
-Ο ίδιος επέκρινε τη διεθνή κοινότητα, που δεν «αντέδρασε με επαρκή τρόπο, όπως έπρεπε» απέναντι σε αυτό που αποκάλεσε «επιθετικότητα» της Αρμενίας.
-είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, του οποίου χαιρέτισε τη «συνετή και αποφασιστική στάση» 
-κάλεσε τον λαό της Αρμενίας να αναλάβει το μέλλον του εναντίον μιας «ηγεσίας που τον σέρνει στην καταστροφή και εκείνους που τον χρησιμοποιούν σαν μαριονέτα»,
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece
Χθες στις 4:55 μ.μ. · 
"
Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή
εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, η οποία αγνοεί το γεγονός ότι επιτιθέμενη πλευρά είναι το Αζερμπαϊτζάν και απλώς καλεί τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Ειλικρινά περιμέναμε μια πιο σθεναρή στάση από την Ελληνική Κυβέρνηση. Ας θυμηθούμε την πολύ πρόσφατη γενναία στάση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας που στάθηκε αλληλέγγυα και έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Κρίμα ..."
***********

ΣΥΡΙΑ

Οι σχέσεις των δύο λαών μας είναι ιστορικές και εγκάρδιες και έχουν κοινό εχθρό τη Τουρκία που εισέβαλε και κατέχει μέρος του εδάφους της.
Η κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούλιο του 2012, αντίθετα σε οποιαδήποτε λογική Διεθνούς Δικαίου, προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στη Δαμασκό. Λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, έκλεισε και η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα.
Έκτοτε, η προξενική εξυπηρέτηση των Σύρων πολιτών στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τη Συριακή Πρεσβεία στη Σόφια.

*************

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Οτσαλάν-Έψαχνε μια πατρίδα

Η αναζήτηση πατρίδας για τον Κούρδο ηγέτη άρχισε ουσιαστικά το πρωί της 19ης Οκτωβρίου 1998 όταν ο Κούρδος ηγέτης από προσγειώνεται με πλαστό διαβατήριο στην Αθήνα μαζί με άλλα τρία άτομα.
Ασκούνται πιέσεις από την ΕΥΠ της κυβέρνησης Σημίτη να μεταβεί ο Κούρδος ηγέτης στην Κένυα.
Στις 2 Φεβρουαρίου το αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Γιόμο Κενυάτα του Ναϊρόμπι.

13 Φεβρουαρίου. Ο αρχηγός της ΕΥΠ Σταυρακάκης σε επικοινωνία που φαίνεται να είχε με τον Καλεντερίδη του ζητά να πετάξει έξω τον Οτσαλάν και τη συνοδεία του. 
Οι Τούρκοι πράκτορες της MIT τον βιντεοσκοπούν δεμένο με το βλέμμα του τελείως απλανές. Από τότε ο ίδιος βρίσκεται κρατούμενος σε ένα μικρό κελί στο νησί Ιμραλί, με έναν στρατό Τούρκων να τον φυλά. 
Το μόνο βέβαιο είναι πως η συγκεκριμένη ιστορία δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ...

**********

Την ευχή της μάνας 
για να φύγει για το μέτωπο της Αλβανίας.

ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος κείται μακράν

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μίλησε στην 75η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη δική του ομιλία, δεν είπε μία λέξη για την εισβολή και τις παράνομες ενέργειες των Τούρκων στο μαρτυρικό νησί".

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΆΔΗΣ: 

»Δεν θα περίμενα ποτέ ότι μια χώρα που έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από πληθώρα Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παράνομη εισβολή και κατοχή του 37 τοις εκατό της χώρας μας, θα ισχυριζόταν, και αναφέρω επί λέξει: 
Πίσω από την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και λίγο καιρό, υπάρχουν χώρες που ενεργούν με την αντίληψη ότι ο “νικητής τα παίρνει όλα”
»Και διερωτούμαι: Ποια χώρα χρησιμοποιεί την ισχύ για “να τα πάρει όλα”
»Ποια χώρα προτιμά μια διακρατική συμπεριφορά βασισμένη στην ισχύ παρά στους κανόνες; 
Εισβολή και κατοχή
»Και διερωτούμαι: Ποια χώρα εισέβαλε και εξακολουθεί να κατέχει την Κύπρο;
Ποια χώρα εισέβαλε στη Συρία;
Ποια χώρα επενέβη στρατιωτικά στη Λιβύη;
Ποια χώρα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας;
Ποια χώρα παρενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ;
»Αυτό που είναι ακόμα πιο παράδοξο όσον αφορά την προσέγγιση του κ. Ερντογάν, είναι το σχόλιό του ότι: “… δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στις παραβιάσεις της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων και στο γεγονός ότι τα συμφέροντά μας αγνοούνται”».
»Και διερωτώμαι και πάλι: Ποιου τα συμφέροντα αγνοούνται όταν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας περιορίζουν την αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου κατά 44 τοις εκατό, εις βάρος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων»..."
************

ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…

Ντόρα Μπακογιάννη πρώην υπουργός εξωτερικών της ΝΔ, αδελφή του πρωθυπουργού: 
«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».

 


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.