Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ο Ερντογάν πέταξε τη μάσκα



"...Μία από τις τουρκικές εταιρείες λεωφορείων που μετέφερε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα, σύμφωνα με τον αντικαθεστωτικό Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ του Nordic Monitor, είναι η «Metro Tourism»του Γκαλίπ Οζτούρκ, πρώην κατάδικου και συνεργάτη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT για τη μεταφορά τζιχαντιστών στη Συρία. Σύμφωνα με τον Μποζκούρτ όλη η επιχείρηση μεταφοράς τους από τους καταυλισμούς στα σύνορα οργανώθηκε από την ΜΙΤ και την τουρκική αστυνομία..."
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε ότι «κανείς δεν θα αισθάνεται ασφάλεια στους δρόμους της Ευρώπης»

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ  1.3.2020 | 18:02 


Έλληνες και Ευρωπαίοι παρακολουθούν από την Παρασκευή τον παρανοϊκό ηγέτη της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να υλοποιεί την απειλή του, στέλνοντας χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα, οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν με κάθε τρόπο. 

Το σχέδιο του Ερντογάν, που είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες μέρες, από προχθές το βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά. Βασικό ρόλο στην κινητοποίηση όλου αυτού του πληθυσμού που είχε συγκεντρωθεί στην Τουρκία ώστε να μετακινηθεί, είχε η παραπληροφόρηση που έγινε μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Ο ο τηλεοπτικός σταθμός A-Haber, για παράδειγμα, μετέδιδε από το βράδυ της Πέμπτης ότι άνοιξαν τα σύνορα και όποιος θέλει μπορεί να πάει στην Ελλάδα, δίνοντας μάλιστα και οδηγίες. 

Διαβάστε τη συνέχεια στην Πηγή: www.lifo.gr

Πηγή: www.lifo.gr

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.