Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ "ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ" ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ

Σχόλιο του Γιώργου Τασιόπουλου στην ανάρτηση από το fb που ακολουθεί του Θανάση Παπαθανασίου

Δεν είμαι  ο μόνος! Να και ο Θανάσης Παπαθανασίου μετά τον Κ. Μπλάθρα, την Ε. Βουλγαράκη, και τον Γ. Κοντογιώργη, όλοι θύματα λογοκρισίας από το φατσοβιβλίο τις τελευταίες ημέρες. Εξελίσσεται έτσι ο διαδικτυακός καφενές σε Πανοπτικόν και Μεγάλο Αδερφό.
Τι κοινό έχουμε οι τέσσερις τουλάχιστον πρώτοι. που μας προσέχει και δεν θέλει να λέμε κακά λογάκια; Είμαστε Χριστιανοί.
Και φοβάται μην είμαστε σαν αυτούς που αναφέρει ο Ντοστογιέφσκι στο απόσπασμα που ακολουθεί:

"...Εμείς, είπε αυτός, ουσιαστικά δε φοβόμαστε και τόσο πολύ όλους αυτούς τους σοσιαλιστές-αναρχικούς, τους άθεους και τους επαναστάτες. Τους παρακολουθούμε και ξέρουμε το κάθετι γιαυτούς.
Όμως ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν και μερικοί, όχι πολλοί, εξαιρετικά ιδιόρρυθμοι άνθρωποι. Αυτοί πιστεύουν σε Θεό, είναι χριστιανοί και ταυτόχρονα είναι και σοσιαλιστές. Αυτούς φοβόμαστε περισσότερο, αυτοί είναι τρομεροί! Ο σοσιαλιστής-χριστιανός είναι φοβερότερος απ το σοσιαλιστή-άθεο..."
Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, “Αδελφοί Καραμάζοφ” τ. 3 σσ. 129-130 εκδ. Γκοβόστη

Και τότε που το διάβασα είχα απορήσει μ’ αυτά τα λόγια, μα τώρα, κύριοι μου, τα ξαναθυμήθηκα και συμφώνησα, ο Ντοστογιέφσκι είχε δίκιο και ο Μεγάλος Αδερφός σωστά ενεργοποιείται να τους φιμώσει όλους... διασφαλίζει έτσι τους πολίτες και το καθεστώς κυρίως, κρατικό ή πλανητικό δεν γνωρίζω, από τα καινά δαιμόνια.

ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
(η ζωγραφιά: Βεβαίως η "Κραυγή" του Έντβαρτ Μουνκ).




Προσπάθησα γύρω στις 19:07 να αναρτήσω το κείμενό μου "Απελπισία και απελευθέρωση", δημοσιευμένο στον ιστότοπο μπλογκβιρονα (κανονικά γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες). Προσπάθησα, δηλαδή, να αναρτήσω τον σύνδεσμο. Το Φ Μπ (που αυτοπροσδιορίζεται ως "κοινότητα" ), εμπόδισε την ανάρτηση και μου έστειλε το μήνυμα "Η δημοσίευ@ή σας δεν κοινοποιή@ηκε επει@ή αυτός ο σύνδεσμ@ς παρ@βιάζει τους Όρ@υς της κ@ινότητας" (τα σαλιγκαράκια, δικά μου). Φυσικά του έστειλα απάντηση (ώρα 19:24).


Επαναλαμβάνω: "Τη δημοκρατία και τα μάτια μας". 


ΥΓ. Προσπάθησα να στείλω τον σύνδεσμο και μέσω inbox και, βεβαίως, εμφανίστηκε το ίδιο μπλοκαρισματάκι.
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.