Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Χ.Δ. : Όχι στην υποβάθμιση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών

"...στο εκτός της εορταστικής εορταστικής εκδήλωσης διάστημα, για πρώτη φορά εφέτος, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη-Κεραμέως, η 30ή Ιανουαρίου θα είναι πια μια μέρα όπως οι άλλες. " 
 
Κι όμως, η νέα αυτή κατάσταση, αντιμετωπίζεται είτε με επαίνους, είτε "άκρα του τάφου σιωπή" από λαλίστατους σε άλλες περιπτώσεις χριστιανικούς κύκλους.
 
 Χ.Δ. : Όχι στην υποβάθμιση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών
 

Την υποβάθμιση και περιθωριοποίηση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, που επιφέρουν οι αλλαγές που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, με την ακόλουθη ανακοίνωση:   
  1. Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας καταδικάζει την επιλογή της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, το σχολείο να λειτουργεί κανονικά και να πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.
  2. Το γεγονός ότι προβλέπεται στο ως άνω πλαίσιο η πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων, δεν αναιρεί την ανεπίτρεπτη υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της σχολικής αυτής εορτής, εκ μέρους της εκλεκτής της «Λέσχης Μπίλντερμπεργκ» κας Υπουργού.
  3. Μέχρι σήμερα, ολόκληρη η ημέρα της 30ής Ιανουαρίου ήταν αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες. Είτε με την τέλεση αποκλειστικά εκκλησιασμού και σχολικών εκδηλώσεων, είτε με την καθιέρωση της ημέρας ως σχολικής αργίας.
  4. Το καινοφανές πρότυπο που εισάγει η κα Κεραμέως, αντιγράφει τη νεοφιλελεύθερη μεθόδευση της κατάργησης της Κυριακής αργίας, με την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων στις 11 π.μ.. Όλως υποκριτικώς, αφήνεται ένα δίωρο για όσους θέλουν να παραστούν στη Θεία Λειτουργία. Όμως, η αργία στην πράξη καταργείται, και αυτό είναι πρακτική αντιορθόδοξη και αντιχριστιανική, αφού η Κυριακή αργία συνδέεται άμεσα με την αφιέρωση της όλης ημέρας της Ανάστασης στο Θεό. Όπως διευκρινίζουν οι Πατέρες της Εκκλησίας, η μέρα αυτή έχει να κάνει με την ξεκούραση και την αναψυχή του ανθρώπου, καθώς και με ποικίλα δυνατά έργα ευποιΐας. Το ίδιο ίσχυε στα σχολεία μας για την 30ή Ιανουαρίου, όσον αφορά στους Τρεις Ιεράρχες, διότι πρόκειται για μια μέρα συλλογικής μνήμης τριών από τους πλέον κορυφαίους αγίους της Ορθόδοξης πίστης μας.
  5. Οι αργίες καταργούνται στα πλαίσια της υλιστικής χρησιμοθηρίας και της αντίχριστης νεοφιλελεύθερης λογικής ότι «ο χρόνος είναι χρήμα». Αντί οι πολίτες, στα πλαίσια ενός δίκαιου καταμερισμού της εργασίας και των αγαθών, να χρειάζεται να βιοπορίζονται για λιγότερες μέρες, ο αδηφάγος «Μαμμωνάς της αδικίας» απαιτεί τους σκλάβους στα δεσμά της υπερεκμετάλλευσης προς όφελός του ολοένα περισσότερο χρόνο. Ο αληθινός στόχος είναι, όμως, ο ευτελισμός και η απαξίωση στη συνείδηση του κόσμου του αιτίου της καθιέρωσής τους.
  6. Την μεθοδευόμενη αυτή υποβάθμιση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών όφειλε να είχε καταδικάσει άμεσα η Διοικούσα Εκκλησία. Αντί γι’ αυτό, Ιεράρχες, έρχονται να επαινέσουν την αντιεκκλησιαστική στάση της Υπουργού και να χειροκροτήσουν την περιθωριοποίηση του εορτασμού από ημερήσιο σε ωριαίο ή δίωρο το πολύ. Διότι στο εκτός της εορταστικής εορταστικής εκδήλωσης διάστημα, για πρώτη φορά εφέτος, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη-Κεραμέως, η 30ή Ιανουαρίου θα είναι πια μια μέρα όπως οι άλλες. Φαίνεται πως ό,τι και να πράξει η λεγόμενη «Δεξιά του Κυρίου», καθαγιάζεται εξ ορισμού. Από ό,τι φαίνεται, «εποιήσαμε φίλους ημίν εκ του Μαμωνά της αδικίας».
  7. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, έστω και τώρα, να αναθεωρήσει την πιο πάνω απόφασή του και να επαναφέρει το πλαίσιο που είχε αρχικά αναγγείλει η Υφυπουργός Παιδείας, με μια ημέρα αποκλειστικά αφιερωμένη στον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών.
  8. Οι Τρεις Ιεράρχες, θεμελιωτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παιδείας, είναι άξιοι να τούς αφιερωθεί μια σχολική μέρα, όπως εδώ και δεκαετίες ορθώς έπραττε η Ελληνική Πολιτεία.
Από το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ.
ΦΩΤΟ: Εικόνα 14ου αιώνα από τη Θεσσαλονίκη. Βυζαντινό και χριστιανικό Μουσείο.
ΠΗΓΗ: https://xristianiki.gr/%cf%87-%ce%b4-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b2%ce%ac%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%84%cf%89/?fbclid=IwAR0KhthDzwJRH-15OYSMi1WV1LhMunIQt43vB-NLgMCRHTK5LexpAAS3p14
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.