Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Το μήνυμα του PKK στον αμερικανικό λαό και τον Πρόεδρο Trump

«Δεν είμαστε ένοχοι για τρομοκρατία, είμαστε θύματα της κρατικής τρομοκρατίας. Αλλά είμαστε ένοχοι υπεράσπισης του λαού μας» , ανέφερε το PKK στην επιστολή του προς τον αμερικανικό λαό και τον πρόεδρο Τραμπ.
Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) έγραψε μια επιστολή απευθυνόμενη στον αμερικανικό λαό και τον Πρόεδρο Donald J. Trump, απαντώντας στις συγκρίσεις που έγιναν μεταξύ του κουρδικού κινήματος και της ISIS, εν μέσω της γενοκτονικής εκστρατείας του τουρκικού κράτους κατά του κουρδικού λαού.
Το γράμμα έχει ως εξής:
«Προς τον αμερικανικό λαό και τον Πρόεδρο Donald J. Trump,
Αρνούμαστε τις συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ του κινήματος μας και των απάνθρωπων κακοποιών του ISIS. Η απάντησή μας είναι η εξής: Υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 40 εκατομμύρια Κούρδων στη Μέση Ανατολή. Στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι εξωτερικές δυνάμεις μοίρασαν αυτούς τους ανθρώπους σε τέσσερα αυταρχικά κράτη: το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία, όπου και ξεκίνησε το κίνημά μας.
Για χρόνια, ο κουρδικός λαός ζητούσε από τις κυβερνήσεις αυτές τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που εσείς απολαμβάνετε κάθε μέρα: το δικαίωμα ύπαρξης, τη γλώσσα του, το δικό του πολιτισμό, τη συμμετοχή του στην πολιτική ως ελεύθερων και ίσων πολιτών.

ΤΟ PKK ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κάθε φορά (ΣτΜ: οι Κούρδοι) δέχονταν άγρια καταστολή: βομβαρδίζονταν με προηγμένα όπλα, αρπάζονταν από τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα και "εξαφανίζονταν", φυλακίζονταν και βασανίζονταν, τα χωριά του ισοπεδώνονταν και η γλώσσα και ο πολιτισμός τους απαγορευόταν. Μέχρι να ιδρύσουμε το ΡΚΚ το 1978 για να αντισταθούμε στη βία του τουρκικού κράτους κατά του κουρδικού λαού, είχαν ήδη σφαγιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας. Δε χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο: στη δεκαετία του '90 το τουρκικό κράτος κατέστρεψε 4.000 κουρδικά χωριά και σκότωσε -χωρίς δίκη- 17.000 Κούρδους.

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ


Οι Τούρκοι ηγέτες πίστευαν, όπως πολλοί τυράννοι σε όλη την ιστορία, ότι θα μπορούσαν να συντρίψουν τη βασική ανθρώπινη επιθυμία για ελεύθερη ζωή με χρήση βίας και τρομοκρατίας. Μας ονόμασαν τρομοκράτες και εγκληματίες και ξόδεψαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να πείσουν και άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, να κάνουν το ίδιο, ακόμα και την ώρα που οι δυνάμεις τους διέπρατταν απίστευτες αγριότητες κατά παραβίαση όλων των αρχών του διεθνούς δικαίου. Υπογράψαμε τις Συμβάσεις της Γενεύης και ζητήσαμε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις σε διάφορες περιπτώσεις από το 1993, γνωρίζοντας ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να σταματήσει την ίδια στιγμή που θα θεσμοθετούνταν τα δικαιώματα των Κούρδων. Αυτές οι προσπάθειες αγνοήθηκαν.

ΤΟ PKK ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ Η.Π.Α. Η' ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το PKK δεν έχει ποτέ στοχεύσει τις Η.Π.Α. ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ποτέ δεν απομακρύνθηκε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να λύσει αυτή τη σύγκρουση ειρηνικά και πολιτικά. Στην πραγματικότητα, έχουμε κηρύξει τουλάχιστον οκτώ εκεχειρίες από το 1993 για να ανοίξουμε το δρόμο για διαπραγματεύσεις. Το πολιτικό σχέδιο του ΡΚΚ βασίζεται στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, την απελευθέρωση των φύλων, τον θρησκευτικό πλουραλισμό και τα οικολογικά δικαιώματα.
Όταν η ISIS ξεκίνησε την εκστρατεία του τρόμου σε όλη τη Συρία και το Ιράκ, ξέραμε ότι έπρεπε να απαντήσουμε. Η ομάδα αυτή απειλούσε όχι μόνο τα ιδανικά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια για να υπερασπιστούμε, αλλά και την ασφάλεια δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα κράτη της περιοχής, παρά τον οπλισμό τους και τις οικονομικές τους δυνατότητες, αργούσαν να αντιδράσουν, υπολογίζοντας το κόστος μιας τέτοιας δράσης, την ώρα που εκατομμύρια ανθρώπων απειλούνταν από τους εξτρεμιστές.
Τον Αύγουστο του 2014 πραγματοποιήσαμε μια ανθρωπιστική εκστρατεία στο Sinjar του Ιράκ, όπου η ISIS διέπραττε φρικαλεότητες εναντίον της κοινότητας των Yezidi -κάτι που θα αναγνωριζόταν αργότερα από τα Ηνωμένα Έθνη ως γενοκτονία. Οι Yezidi παρέμεναν ανυπεράσπιστοι από όλους, αντιμετωπίζοντας έναν εχθρό που οι περιφερειακές δυνάμεις δεν είχαν καταφέρει να σταματήσουν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η πρώτη στρατιωτική μας μονάδα που εστάλη στην περιοχή αποτελείτο από μόλις επτά άτομα. Μετά από αυτό, μπορέσαμε να ανοίξουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στη Βορειοανατολική Συρία, επιτρέποντας σε 35.000 πολίτες που πολιορκούνταν στο όρος Sinjar να φτάσουν σε ασφαλή σημεία. Συνεχίσαμε συμμαχώντας με άλλες δυνάμεις, προκειμένου να απελευθερώσουμε την περιοχή από τον έλεγχο της ISIS.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ISIS

Καθώς το κίνημά μας και ο λαός μας έδωσαν χιλιάδες ζωές σε αυτόν τον αγώνα, το τουρκικό κράτος, που μας αποκαλεί «τρομοκράτες», δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τους εξτρεμιστές της ISIS που τρομοκρατούσαν αθώους πολίτες σε όλο τον κόσμο. Το τουρκικό κράτος επιτίθεται σήμερα στη Βορειοανατολική Συρία με μεγαλύτερη αγριότητα από όταν η ISIS σχεδίαζε διεθνείς επιθέσεις από την επικράτεια του ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορά του. Έστειλαν τρομοκρατικές συμμορίες συνδεδεμένες με την Αλ Κάιντα για να βασανίσουν και να δολοφονήσουν τους ανθρώπους που νίκησαν την ISIS. Θεωρούν την ύπαρξη κουρδικής ταυτότητας μεγαλύτερη απειλή από τις ομάδες που στόχευαν τους αθώους όχι μόνο στο Sinjar και στο Kobani, αλλά στο Παρίσι, το Μάντσεστερ και τη Νέα Υόρκη.
Πολλοί Αμερικανοί είδαν τον Μάιο του 2017 πώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν διέταξε τους σωματοφύλακες του να επιτεθούν βίαια εναντίον ειρηνικά διαμαρτυρόμενων Κούρδων μέσα στην ίδια σας την πρωτεύουσα. Φανταστείτε τι κάνουν στο Κουρδιστάν. Δεν είμαστε ένοχοι για τρομοκρατία, είμαστε θύματα της κρατικής τρομοκρατίας. Αλλά είμαστε ένοχοι υπεράσπισης του λαού μας. Πιστεύουμε ότι ο Αμερικανός λαός θα μπορέσει να κρίνει από μόνος του ποιοι είναι οι επικίνδυνοι τρομοκράτες αυτού του κόσμου»

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.