04 Σεπτεμβρίου 2025

Η σιωπή του Βαρθολομαίου είναι ενοχική.

🔶 Έλεγε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης 

" Μου έκανε εντύπωση αυτό που μου είπε ένας επίσκοπος από το Πατριαρχείο. 
Του είχα πεί: « Μα τι κατάσταση είναι αυτή; Από την μια ο Οικουμενισμός, από την άλλη ο Σιωνισμός, ο σατανισμός!...
Σε λίγο θα προσκυνούμε τον διάβολο με τα δυό κέρατα 😈
αντί για τον δικέφαλο αετό ⚜️🦅». 

«Σήμερα, μου λέει, δύσκολα βρίσκεις επισκόπους σαν τον επίσκοπο Καισαρείας Παΐσιο τον Β'». 

Ο Παΐσιος ο Β' τι έκανε ;
 Πήγαινε στον Σουλτάνο για τα αιτήματά του με ένα σχοινί δεμένο στην μέση, αποφασισμένος δηλαδή να τον κρεμάσουν οι Τούρκοι. 

Σαν να έλεγε στον Σουλτάνο: «Μην ψάχνης σχοινί και χασομεράς ˙ άμα θέλης να με κρεμάσης, έτοιμο το έχω το σχοινί»...

Βλέπετε πως τους έφερνε σβούρα ; 
Κι αυτό, γιατί είχε αποφασίσει τον θάνατο. Αν δεν αποφασίση κανείς τον θάνατο, τίποτε δεν γίνεται. Όλα από ‘κεί ξεκινούν. "

[σ.σ. πρόκειται περί του  αοιδίμου Γέροντος Παϊσίου του Β' Μητροπολίτου Καισαρείας της Καππαδοκίας ( 1832 - 1871 ) ,
 μίας εξεχούσης πνευματικής μορφής του Μικρασιατικού Ελληνισμού του προπερασμένου αιώνος ]

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι, τ. Β'- Πνευματική αφύπνιση, Ι. Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θες/νίκης 1999, σσ.230-2 

- Πεφιλημένοι Συνέλληνες 💙  , 

ό,τι εδόθη 
ως λύτρον μαρτυρίου 🌹 από εθνοϊερομάρτυρας Αγίους  Πατριάρχας Κωνσταντινουπόλεως  : τον Κύριλλον τον Λούκαριν, τον Γρηγόριον τον Ε', τον Κύριλλον τον ΣΤ' ,

 παρεδόθη τοις κυσίν από οικουμενιστάς τύπους  ως οι Μελέτιος Μεταξάκης, Αθηναγόρας και ο νυν Βαρθολομαίος ...

Πνευματική πτωχεία, , πομφόλυγες γεωπολιτικής διαπλοκής , ιδού τα σκύβαλα που αφήνουν ως παρακαταθήκη οι ανάξιοι και αθεολόγητοι δημοσιοσχεσίτες οικουμενιστές ❗❗❗

- Τα είχαν επισημάνει , τα είχαν δημοσιοποιήσει, είχαν ορθώσει συγγραφική και κηρυγματική  αντίσταση ✊ πνευματοφόροι Πατέρες,
όπως ο Άγιος Δανιήλ Κατουνακιώτης, 
οι Γέροντες Φιλόθεος Ζερβάκος και Θεόκλητος Διονυσιάτης,
 ο Άγιος Γέρων Παίσιος ο Αγιορείτης, 

οι μακαριστοί Αυγουστίνος Καντιώτης, Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, Χαράλαμπος Βασιλόπουλος 
και πληθώρα άλλων  ομολογητών της Πίστεως ☦..

- Δεν φθάνει η θρυαλλίς του ψευδοουκρανικού αυτοκεφάλου εκ σχισματικών και αχειροτονήτων υπό του Παπα- Σκασίλα , ειλικρινά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΩΔΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΣ ❗❗❗

⚫⚪⚫⚪⚫

Δυστυχώς όμως, με την εμπλοκή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», προωθούσαν άνθρωπο των μαφιόζων. Μάλιστα, για να επιβάλουν τον εκλεκτό τους έφτασαν στο σημείο να απειλούν ανοιχτά τους ιεράρχες της Κρήτης που αντέδρασαν στα άνομα σχέδια. 
Το θέμα που γεννάται είναι τεράστιο και το ρεπορτάζ καταιγιστικό.


Η μαφία των Χανίων έγινε κράτος εν κράτει με ντόπιο αρχιμαφιόζο, που κατά το παρελθόν εξασφάλισε, αντί ευτελούς τιμήματος , 175 στρέμματα, δίπλα ακριβώς απ’ το σημείο όπου γυρίστηκε το 1964 η θρυλική ταινία «Ζορμπάς» με τον Άντονι Κουίν, η οποία ήταν βασισμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα στρέμματα-φιλέτα

Πάει μακριά η βαλίτσα, όμως, για το «ιερό» σκάνδαλο, που σ’ όλο του το μέγεθος αναδεικνύεται τώρα που στη Μεγαλόνησο έγιναν 49 συλλήψεις κακοποιών του ντόπιου υποκόσμου, οι οποίοι με τρόμο και φόβο διακινούσαν ναρκωτικά, όπλα και πουλούσαν προστασία με τη συμμετοχή επίορκων αστυνομικών, αλλά και ένστολων στελεχών απ’ όλη την γκάμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ως «εγκέφαλος» αυτής της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο αρχιμαφιόζος που κινούσε τα νήματα για την «υφαρπαγή» της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του διαφέντευαν τον νομό. 
Για να γίνει η υφαρπαγή της περιουσίας χρειάστηκε η ακατανόητη «αδράνεια» της Μονής Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στα Χανιά, που επέτρεψε στον καταπατητή αρχικά να πάρει με χρησικτησία έκταση 175 στρεμμάτων στη θέση Σταυρός και στη συνέχεια να την πουλήσει σε εταιρία ισραηλινών συμφερόντων αντί πολλών εκατομμυρίων.

Η μονή, ως ιδιοκτήτρια των γαιών, με την απραξία της και καθυστερημένες νομικές κινήσεις (εκτός προθεσμιών) «χάρισε» απλόχερα την τεράστια παραθαλάσσια έκταση και επέτρεψε έτσι τη μεταπώληση ενός πραγματικού «φιλέτου».
 Στη συνέχεια έγιναν κινήσεις από την τοπική Εκκλησία για να προστατευτεί η περιουσία και να ακυρωθεί η καταπάτηση, που έως σήμερα δεν έχουν αποδώσει. 
Από σημερινές επισυνδέσεις των διωκτικών Αρχών για τους μαφιόζους, ο ηγούμενος της μονής που κατείχε την έκταση φέρεται ότι ήταν «δέσμιος DVD και συνομιλιών προσωπικών του στιγμών» που τον καθιστούσαν «όμηρο» και «πειθήνιο όργανο» στα χέρια του Χανιώτη αρχιμαφιόζου. 

Η αυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης, με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, συνήλθε σε συνεδρίαση για το μείζον θέμα της κλεμμένης περιουσίας μόλις στις 28 Νοεμβρίου 2023.

Ο προηγούμενος ηγούμενος παύτηκε από τα καθήκοντά του, αφού η μονή κατείχε ήδη τίτλους για αυτή την έκταση, που δεν διεκδίκησε το δίκιο της με αξιώσεις στα δικαστήρια. 

Σύμφωνα με κύκλους του «τιμωρημένου» ηγουμένου, «είχε συγκροτηθεί επιτροπή, η Εκκλησία είχε προσφύγει και κατά του Δασαρχείου για αποχαρακτηρισμούς, όμως χρειαζόταν πραγματογνωμοσύνη, που κρίθηκε ότι η αμοιβή ήταν πολύ υψηλή, και έτσι η μονή πάγωσε το θέμα που έκαιγε». 
Οι αγοραπωλησίες, ωστόσο, προχώρησαν… 

Στις νόμιμες τηλεφωνικές συνακροάσεις, που τώρα έρχονται στο φως, οι μαφιόζοι ακούγονται να προωθούν για νέο μητροπολίτη στα Χανιά συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη, που επιθυμούσαν εμμονικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, με προσωπικό ενδιαφέρον τόσο του πρωθυπουργού όσο και της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Εκκλησία της Κρήτης σύσσωμη ύψωσε ανάστημα, αρνήθηκε τον εν λόγω αρχιμανδρίτη και στη θέση του ζητούσε να τοποθετηθεί διά μεταθέσεως ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος,
 προκειμένου να συνεχιστεί η διεκδίκηση της χαμένης εκκλησιαστικής περιουσίας και να μπει τάξη στην ανομία. Το ζήτημα είχε αναδείξει η «δημοκρατία» με πρωτοσέλιδό της. Το γεγονός προκάλεσε πρωτοφανή και ακατανόητα (τότε) κρίση στην Εκκλησία της Κρήτης. Τώρα εξηγούνται πολλά…

Κυβερνητικά εμπόδια



Στη συνέχεια, η ελληνική κυβέρνηση έβαλε εμπόδια στον κ. Αμφιλόχιο με τη δικαιολογία ότι είχε μιλήσει απρεπώς στον Γερμανό πρόεδρο για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων. Θυμίζουμε ότι σε μια ιστορική παρέμβασή του (που επίσης είχε αναδείξει η «δημοκρατία») τα… έψαλε κανονικά στον κ. Σταϊνμάιερ για τα εγκλήματα των ναζί και τις επανορθώσεις που ποτέ δεν πληρώθηκαν. 
Μάλιστα, ήταν ο μόνος που τόλμησε να πράξει το αυτονόητο κατά την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Κρήτη.

Τη σκυτάλη πήρε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που απείλησε με καθαίρεση (!) τους ιεράρχες της Κρήτης αν δεν ψήφιζαν τον εκλεκτό της, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται σήμερα, ήταν εκλεκτός και των μαφιόζων! Πραξικοπηματικά, μάλιστα, το Φανάρι πέρασε διάταξη στην ελληνική Βουλή (με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης) με την οποία απαγορευόταν η μετάθεση μητροπολίτη, παρότι αυτό είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν.

 Γιατί τέτοια εμμονή και τέτοια συμπαιγνία για να ευνοηθεί ένα πρόσωπο που προωθούσαν διακαώς οι μαφιόζοι; 
Ποιοι δίαυλοι συνδέουν το Φανάρι και τη σημερινή κυβέρνηση με άνομα συμφέροντα εκβιαστών; 

Τα ερωτήματα είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να απαντηθούν άμεσα! 
Το ποίμνιο, πάντως, επιμένει για τη μετακίνηση του μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλοχίου, παρά τα εμπόδια, αλλά η «κεφαλή» αντιδρά.
 Ισως μετά τις σημερινές εξελίξεις να αλλάξει στάση…
 Πάντως, η εν λόγω εκλογή παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα, χάρη στη γενναία στάση κλήρου και λαού της Κρήτης.

Ο Βαρθολομαίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όσα έχουν δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας με το «ιερό σκάνδαλο» στην Κρήτη

Δύο αρχιμαφιόζοι, με εμφανιζόμενες «μπροστινές» επιχειρήσεις ένα μπιτσόμπαρο κι ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη, εμφανίζονται σε συνομιλίες να ασκούν πιέσεις για την εκλογή δικού τους Αρχιεπισκόπου στα Χανιά. 
Ο ίδιος αρχιμανδρίτης-μαριονέτα των μαφιόζων ήταν και ο εκλεκτός του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που απειλούσε ακόμα και με καθαιρέσεις για να τον επιβάλει.

Ο Βαρθολομαίος, όπως κι όλοι όσοι κατείχαν ή κυνήγησαν κάποτε το δικό του αξίωμα, γνώριζε πως δεν γίνεσαι Πατριάρχης αν επιθυμείς να λογοδοτείς μόνο στον Θεό. Αν αυτό επιθυμούσε, θα γινόταν ασκητής. Διεκδίκησε, όμως, τον ρόλο του Πατριάρχη, που σημαίνει ότι λογοδοτεί και στους ανθρώπους! 

Και οι άνθρωποι, πλάσματα ατελή και κυνικά, απαιτούν εξηγήσεις από τον Πατριάρχη και για πράγματα πεζά.

Οπως:

1. Οι απατεωνιές με την εκκλησιαστική περιουσία.

2. Ο βαθμός διαπλοκής με τον πρωθυπουργό.

3. Οι εκβιασμοί για να μην τοποθετηθεί δεσπότης ο επιθυμητός από την Εκκλησία της Κρήτης, αλλά ο επιθυμητός από απατεώνες, κλέφτες, καταπατητές και ναρκεμπόρους.

Με δυο λόγια, καλείται να μας εξηγήσει ο Βαρθολομαίος πώς γίνεται να προωθεί άνθρωπο της μαφίας, χωρίς να είναι ο ίδιος άνθρωπος της μαφίας, αλλά του… Θεού!

Πώς είναι δυνατόν η κολόνα της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, να έχει χάσει τελείως τον έλεγχο και να μην μπορεί να ελέγξει τα του οίκου του;❓

 Φτάνοντας στην κατάντια να προωθεί, διά επιλογών του, τα πιο άνομα συμφέροντα; ❓

Παραμένει αδιανόητο ο Βαρθολομαίος να μη ζητά ακόμα και τώρα μια «συγγνώμη» επειδή «έσπρωχνε» έναν αρχιμανδρίτη μπλεγμένο στη μαφία. 
Και ύστερα απ’ όλες αυτές τις συνταρακτικές αποκαλύψεις είναι υποχρεωμένος να σκεφτεί την απόσυρση. Να αποτραβηχτεί. 

Για να μη σέρνει άλλο το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε έναν τέτοιον μολυσμένο δρόμο…

Και, επιτέλους, ας απαντήσει στα ερωτήματα που ο ίδιος έχει προκαλέσει:

Α. Γιατί προέβη σε τέτοια επίδειξη δύναμης, μέχρι και σε επιβολή ειδικής «διάταξης» από το σχετικό υπουργείο, για να μπλοκάρει την τοποθέτηση του Αμφιλοχίου, που θα συνέχιζε την προσπάθεια για τη διεκδίκηση της -καταπατημένης και κλεμμένης με πλαστά χαρτιά- εκκλησιαστικής περιουσίας;

Β. Γιατί δεν απαίτησε να ακυρωθεί η καταπάτηση της έκτασης-φιλέτο που παρανόμως πωλήθηκε σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες για ξενοδοχείο; 
Ποιες κινήσεις σκοπεύει -αν σκοπεύει- να κάνει για να το πετύχει;

Ενας Πατριάρχης δεν είναι -ή, τέλος πάντων, δεν πρέπει να είναι- CEO και μάνατζερ συμφερόντων. 

Δεν είναι ένας κυνικός νταραβεριτζής πολιτικών ή διαφόρων μαφιόζων, ηθελημένα ή άθελά του. 

Στην υπόθεση που «τρέχει» τις τελευταίες ώρες αποκαλύπτεται μια εικόνα σήψης . 

Ο ίδιος αρχιμανδρίτης περιγράφεται ως δράστης σε υπόθεση εκβιασμού και ξυλοδαρμού κληρικού, μια υπόθεση που κατά πληροφορίες θα απέφερε στον ίδιο και στους συνεργούς του όφελος 200.000 ευρώ. Εξάλλου, τα δύο αδέλφια ξενοδόχοι και φερόμενοι ως μέλη της ηγετικής ομάδας του κυκλώματος είχαν και επεδίωκαν να διατηρήσουν στενές σχέσεις με τοπικούς κληρικούς. Υπάρχουν συνομιλίες που τους εμφανίζουν να ασκούν πιέσεις για την εκλογή Αρχιεπισκόπου της αρεσκείας τους στην Κρήτη.

Οπως σημειώσαμε και χθες, η «δημοκρατία» από την πρώτη κιόλας στιγμή είχε καταγγείλει τις σκοτεινές μεθοδεύσεις, και ο τίτλος στο βασικό πρωτοσέλιδο θέμα της 8ης Μαΐου ήταν :

«Ανίερα κόλπα για τη Μητρόπολη Κυδωνίας με γερμανικό δάκτυλο. Οικουμενικό Πατριαρχείο και κυβέρνηση αλλάζουν τους κανόνες για να αποτρέψουν την επικράτηση του μαχητικού Αμφιλοχίου». 

Σχετικά, υπενθυμίζεται ότι ο Αμφιλόχιος τον Οκτώβριο του 2024 είχε ξεμπροστιάσει την υποκρισία του Γερμανού προέδρου της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όταν στην επίσκεψή του στην Κρήτη έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για τις σφαγές και ταυτόχρονα δήλωνε ότι θεωρούσε… λήξαν το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Και προσθέταμε πως «ο Οικουμενικός Πατριάρχης χρωστά πολλές εξηγήσεις, αλλά και μια μεγάλη συγγνώμη στο ποίμνιο που σκανδάλισε με τη στάση του στο θέμα της διαδοχής για τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου».


 Η σιωπή του Βαρθολομαίου είναι ενοχική. 


Ο Πατριάρχης δεν έκανε τη δουλειά του, που είναι να υπηρετεί με τόλμη και διαφάνεια το ποίμνιό του και την Εκκλησία του. 

Στις επιχειρήσεις, όταν ένας μάνατζερ «πιαστεί στα πράσα» ή απλώς αποτύχει, παραιτείται. Αφού προφανώς ως μάνατζερ βλέπει περισσότερο τον εαυτό του ο Πατριάρχης, μπορεί κι αυτός να φύγει....

{ σ.σ. : ρεπορτάζ των Βασίλη Χήτου και Βασίλη Γαλούπη στα φύλλα της εφημερίδος " δημοκρατία " της Τρίτης 02 Σεπτεμβρίου και Τετάρτης 03 Σεπτεμβρίου 2025 αντιστοίχως }

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/p/167xM3FGyp/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.