Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ουκρανία: Ειρήνευση δεν γίνεται χωρίς να λογαριάζουν τον ξενοδόχο, τη Ρωσία




ΕΔΩ η στην φωτογραφία 

Περιγραφή

Ουκρανία: Ειρήνευση δεν γίνεται χωρίς να λογαριάζουν τον ξενοδόχο, τη Ρωσία 

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου στον «Ιδεοχώρο», ο αρθρογράφος, Νίκος Σίμος. Πλούσια η ατζέντα της συζήτησης στην εκπομπή, με έμφαση στα σενάρια που ολοένα περισσότερο βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις «ναυαρχίδες» του Δυτικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο Ζελένσκι «πιέζεται» από τους πάτρωνές του να πάει σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση.

  0:00 Έναρξη εκπομπής. 

Πότε θα ξανάρθει άραγε η παλιότερη ανεμελιά; Άρχισαν ήδη τα… όργανα και κάποιοι σπεύδουν να βγάλουν την ουρά τους απ´ έξω; 

Λαβρόφ, όλα θα κριθούν μόνο επι του εδάφους…. Η στρατηγική ήττα της Ρωσίας δεν… ήρθε! Μπάιντεν και Μπλίνκεν δεν πήγαν στο Ραμστάιν, κρύφτηκαν πίσω απ´ τον… τυφώνα!

  6:30 Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου για την Ε.Ε. Κάνουν καθυστέρηση να μη φανεί ακόμα η ήττα. Στην σκηνή οι δυνάμεις της Ανατολής και του παγκόσμιου Νότου 

8:50 Λύσσα Μακρόν κατά Ρωσίας γιατί χάνει τις αποικίες στην Αφρική. Μακρόν κλπ, λομπίστες των μεγάλων Οίκων

  12:10 Είναι άραγε «βενζινάδικο» η Ρωσία χωρίς την Ουκρανία; Πόσο ακόμα θα κυριαρχεί ο… ετσιθελισμός; Παγκόσμιος πλούτος δεν είναι η… Wall Street. 

14:50 Κίνα η οικονομική υπερδύναμη, Ρωσία η στρατιωτική υπερδύναμη. Αυτά γράφτηκαν το 2012. Ένα χρόνο μετά, έγιναν οι BRICKS

  17:15 Σήμερα το άδικο γίνεται δίκαιο και το δίκαιο, άδικο. Αθέτηση συμφωνιών του Μινσκ. Η Ρωσία-το μόνο κράτος που είναι αυτάρκες

  20:20 Ντροπαλές μαρτυρίες Γερμανών για κατάπτωση της γερμανικής-ευρωπαϊκής οικονομίας. Αντίθετα, η ρωσική οικονομία τρέχει με ρυθμούς πάνω του 3,5%.

  23:10 Η Γερμανία ως ενωμένη Ευρώπη, ποδηγέτησε τη Νότια Ευρώπη. Και τώρα ασχολούνται με… πράσινα άλογα! Βρυξέλλες+Ισραήλ χρησιμοποιούνται από νέο φεουδάρχες των ΗΠΑ για τρίτο παγκόσμιο

  26:15 Η γερμανική BASF, επενδύει πλέον στην… Κίνα! Αντιδράσεις για την πολιτική της Ε.Ε από Ουγγαρία-Σλοβακία 

28:55 Ορμπαν και Φίτσο είναι πολιτικοί, δεν είναι λομπίστες ούτε ατζέντηδες όπως οι άλλοι.

  30:50 Οι νέο-φεουδάρχες θεωρούν ότι ο κόσμος είναι ιδιοκτησία τους. Αλλά στο Δνείπερο έχουν ήδη υποστεί ήττα. 

33:00 Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν ακολουθούν τις αντιρωσικές ηγεσίες τους. Το κλίμα βαθμηδόν, αλλάζει 

36:10 Οι Έλληνες είναι κοντά στη Ρωσία διότι ως ανάδελφο έθνος έχουν μια άρρηκτη γέφυρα επικοινωνίας μαζί της. Την ορθοδοξία! 

38:30 Η ρωσική αυτάρκεια φαίνεται παντού. Τέλος της εκπομπής Τα όσα συζητούνται σήμερα περί επικείμενου ανοίγματος ειρηνευτικών συνομιλιών για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Κινήσεις απελπισίας της Δύσης, η οποία αναζητά τρόπους για να καθυστερήσει την αναπότρεπτη ήττα της.
Εφημερίδες - ναυαρχίδες των Δυτικών ΜΜΕ, ολοένα περισσότερο αναφέρουν ότι ο Ζελένσκι «πιέζεται» από τους πάτρωνές του να πάει σε διαπραγμάτευση με απώλεια εδαφών. Δεν είναι οι Δυτικοί, όμως, οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού που κάνουν το κουμάντο και θα επιβάλλουν ό,τι όρους θέλουν. Λογαριάζουν και πάλι χωρίς τον ξενοδόχο, τη Ρωσία. Ολα θα κριθούν επί του πεδίου, και σίγουρα στο μέτωπο.
Ο Ζελένσκι θα κάνει ό,τι του υπαγορεύσουν. Είναι ο ηθοποιός - αχυράνθρωπος. Αλλοι κινούν τα νήματα. Στα παρασκήνια, οι καραγκιοζοπαίκτες.
Πρόσφατα ο Μπάιντεν κρύφτηκε πίσω από έναν - εντάξει, ισχυρό - τυφώνα. Οχι όμως τόσο ισχυρό που θα τον έκανε να αναβάλει, αν όχι να ακυρώσει, τη διάσκεψη για το Ουκρανικό, στην αμερικανική βάση στην Γερμανία, Ραμστέϊν, όπου τους περίμενε ο Ζελένσκι με απλωμένο το χέρι για νέα (παχυλή, πάντως) ... ελεημοσύνη.
Ο Μακρόν διακατέχεται από αντιρωσικό μένος, επειδή η Ρωσία του «σπάει» τη γαλλική αποικιοκρατία σε χώρες της Αφρικής και αλλού. Γι' αυτό θέλει να σύρει την Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Ευρώπη, δυστυχώς, μπορεί να αποτελέσει, για μια ακόμη φορά, το πεδίο μιας παγκόσμιας σύρραξης. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, ωστόσο, βρίσκονται σε εμφανη διάσταση με τις ηγεσίες τους. Δεν θέλουν πόλεμο.
Η επικεφαλής της Κομισιόν, Φον Ντερ Λάϊεν, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Οπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες. Είναι λομπίστες - εκπρόσωποι εταιρειών, και ουδεμία σχέση έχουν με τα συμφέροντα της Ευρώπης και των λαών της.
Οι νεοφεουδάρχες της παγκοσμιοποίησης θα οδηγήσουν, ενδεχομένως, τον πλανήτη σε μια τελική αναμέτρηση με τις αναδυόμενες νέες μεγάλες δυνάμεις και την διαμορφούμενη συμμαχία του ονομαζόμενου «παγκόσμιου Νότου». Αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι για να ειρηνεύσει ο κόσμος. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ανακόψουν την ιστορική πορεία στον 21ο αιώνα. Θεωρούν ότι ο κόσμος είναι ιδιοκτησία τους. Ο αναδυόμενος «παγκόσμιος Νότος», όμως, είναι οι δυνάμεις της παραγωγικής οικονομίας, της ουσιαστικής ισχύος, που θέλουν να επαναφέρουν τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου, όπου το δίκιο θα είναι δίκιο και το άδικο, άδικο. Γιατί σήμερα ζούμε το αντίθετο. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ideoxoroschannel@gmail.com Ακολουθήστε το κανάλι 

Κεφάλαια


Προβολή όλων




Έναρξη εκπομπής. Πότε θα ξανάρθει άραγε η παλιότερη ανεμελιά; Άρχισαν ήδη τα… όργανα και κάποιοι σπεύδουν να βγάλουν την ουρά τους απ´ έξω

0:00

Λαβρόφ, όλα θα κριθούν μόνο επι του εδάφους…. Η στρατηγική ήττα της Ρωσίας δεν… ήρθε! Μπάιντεν και Μπλίνκεν δεν πήγαν στο Ραμστάιν, κρύφτηκαν πίσω απ´ τον… τυφώνα!


12:10


Κίνα η οικονομική υπερδύναμη, Ρωσία η στρατιωτική υπερδύναμη. Αυτά γράφτηκαν το 2012. Ένα χρόνο μετά, έγιναν οι BRICKS

14:50


Σήμερα το άδικο γίνεται δίκαιο και το δίκαιο, άδικο. Αθέτηση συμφωνιών του Μινσκ. Η Ρωσία-το μόνο κράτος που είναι αυτάρκες

17:15

Ντροπαλές μαρτυρίες Γερμανών για κατάπτωση της γερμανικής-ευρωπαϊκής οικονομίας. Αντίθετα, η ρωσική οικονομία τρέχει με ρυθμούς πάνω του 3,5%.

20:20

Η Γερμανία ως ενωμένη Ευρώπη, ποδηγέτησε τη Νότια Ευρώπη. Και τώρα ασχολούνται με… πράσινα άλογα! Βρυξέλλες+Ισραήλ χρησιμοποιούνται από νέο φεουδάρχες των ΗΠΑ για τρίτο παγκόσμιο

23:10


Η γερμανική BASF, επενδύει πλέον στην… Κίνα! Αντιδράσεις για την πολιτική της Ε.Ε από Ουγγαρία-Σλοβακία

26:15

Ορμπαν και Φίτσο είναι πολιτικοί, δεν είναι λομπίστες ούτε ατζέντηδες όπως οι άλλοι.

28:55


Οι νέο-φεουδάρχες θεωρούν ότι ο κόσμος είναι ιδιοκτησία τους. Αλλά στο Δνείπερο έχουν ήδη υποστεί ήττα.

30:50


Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν ακολουθούν τις αντιρωσικές ηγεσίες τους. Το κλίμα βαθμηδόν, αλλάζει

33:00




ΠΗΓΗ:https://youtu.be/zwJEc7BNW9k?si=yKd2EdsB98ydc2B_

«Ιδεοχώρος» στο Facebook:  / ideoxoroschannel
 
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.