Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Το μεταναστευτικό, η κατάρρευση της αυταπάτης και το κορόιδο


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια πολλοί πίστευαν ότι η κρίση χρέους που είχε σαρώσει την Ευρώπη θα άλλαζε τους όρους της πολιτικής στα μέρη μας, καθώς μια σειρά αριστερές / κεντροαριστερές δυνάμεις αναλάμβαναν τα ηνία. Λίγοι επιμέναμε – ακόμη και πριν από το «σαρωτικό» 2015, με το τεράστιο ρεύμα από τη Συρία – ότι το μεταναστευτικό είναι αυτό που θα αλλάξει την Ευρώπη. Τώρα, εν έτει 2024, αυτό είναι πιο προφανές από ποτέ.

Δεν είναι μόνο η ανάδυση δεξιών, ακροδεξιών και άλλων δυνάμεων στη Γηραιά Ήπειρο που το πιστοποιούν με την ισχύ τους, ούτε η υποχώρηση άλλοτε κυρίαρχων κομμάτων που είχαν αναγάγει τον «ανθρωπισμό» και την «πολυπολιτισμικότητα» σε θεραπεία «διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» (με την ευαγγελική έννοια πάντα!). Είναι και η προσφυγή μεγάλων θεσμών και κυβερνήσεων κάθε πολιτικού προσήμου σε πρακτικές που άλλοτε θα καταγγέλλονταν σαν ακροδεξιές.

● Ο «σοσιαλδημοκράτης» καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς πήρε τις γνωστές αποφάσεις για ενίσχυση των συνόρων απειλώντας κατ’ ουσίαν με άρση της Συμφωνίας Σένγκεν περί ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων.

● Ο «Εργατικός» πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Κιρ Στάρμερ υποδέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων την «ακροδεξιά» πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και δήλωσε το ενδιαφέρον του για το μοντέλο της δημιουργίας δύο κλειστών κέντρων στην Αλβανία όπου θα μεταφέρονται αιτούντες άσυλο από την Ιταλία.

● Ο «κεντροδεξιός» πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την «ακροδεξιά» ιταλική κυβέρνηση για να συντονίζουν τις κινήσεις τους στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

● Ακόμη και ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ, παρότι έχει άλλες θέσεις για το θέμα αυτό, επιμένει ότι η κυβέρνηση πρέπει «να κάνει τις αναγκαίες συμμαχίες με τις χώρες του Νότου», τις οποίες «είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Βεβαίως οι χώρες του Νότου είναι η Ιταλία της Μελόνι, η Γαλλία, όπου σαρώνει η Λεπέν, και η Ισπανία, της οποίας ο «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει κάνει pushback το… μισό Μαρόκο.

● Η Γερμανίδα επικεφαλής της Κομισιόν μόλις παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης στον «σκληρό» Αυστριακό Μάγκνους Μπούνερ και την αρμοδιότητα της Συνοχής στον Ιταλό – πουλέν της Μελόνι – Ραφαέλε Φίτο.

Με απλά λόγια, το μεταναστευτικό κάνει να τρέμουν τα… πήλινα πόδια του γερμανικού γίγαντα και μαζί του αναθεωρούν την ατζέντα τους όλοι όσοι διαπιστώνουν ότι οι «πολυπολιτισμικές» ονειρώξεις τους οδηγούν σε αδιέξοδο:

Άναρχη είσοδος μεταναστών χωρίς εργασιακά και μορφωτικά προσόντα ικανά να τους εντάξουν στις παραγωγικές ανάγκες της Ευρώπης, πολλοί εκ των οποίων καταλήγουν σε δουλειές του ποδαριού, στην παρασιτική επιδοματοποίηση, που συχνά αποτελεί αιτία προστριβών με φτωχούς γηγενείς πληθυσμούς, ή στο περιθώριο και το έγκλημα.

Απουσία μιας οργανωμένης εισαγωγής – βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και αξιολόγησης – ανθρώπων ικανών να ενταχθούν, να εργαστούν και να συνεισφέρουν στη βελτίωση των δημογραφικών, παραγωγικών και ασφαλιστικών δεικτών.

Προβληματική ένταξη όχι μόνο νέων, αλλά και παλαιών – δεύτερης και τρίτης γενιάς, μορφωμένων σε δυτικά πανεπιστήμια – μεταναστών, οι οποίοι αποτελούν εύπλαστο υλικό στα χέρια φανατικών ιμάμηδων, με συνέπεια την ακραία ριζοσπαστικοποίηση μουσουλμανικών ομάδων και ατόμων.

Άρνηση ισλαμικών πληθυσμών να συμβιώσουν με τον δυτικό τρόπο ζωής, με συνέπεια την εκούσια περιθωριοποίησή τους.

 Εισαγωγή τρομοκρατίας με προκάλυμμα το «προσφυγικό» κύμα.

Περιορισμός (θρησκευτικών κυρίως) δικαιωμάτων γηγενών πληθυσμών στο όνομα της μη προσβολής του θρησκεύματος των μουσουλμάνων μεταναστών – κατάσταση αδιανόητη σε μουσουλμανικές χώρες προς χάριν χριστιανών και εν γένει Δυτικών πολιτών.

● Κατόπιν αυτών, άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων παντού στην Ευρώπη.

Κοινώς, η Γηραιά Ήπειρος βλέπει πλέον ολοκάθαρα την – κατ’ όνομα και μόνον – «ανθρωπιστική» και «πολυπολιτισμική» επιλογή της να απειλεί τη συνοχή της και να δημιουργεί νεοφασιστικά τέρατα.

Αργά ενδεχομένως το κατάλαβε, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια ευκαιρία για την Ελλάδα να διεκδικήσει μια συλλογική διαχείριση του μεταναστευτικού και της ασφάλειας των συνόρων της – ώστε να πάψει να είναι το κορόιδο, στο οποίο όλοι αναθέτουν την ασφάλειά τους και ύστερα το καταχεριάζουν για προσβολή του ευρωπαϊκού ανθρωπιστικού ιδεώδους. Νισάφι πια…

(ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, 19.9.2024)
ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/p/tEt3KPLKKFUMf8fZ/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.