Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Τι είναι και τι επιδιώκει η σιωνιστική ηγεσία ;

Του Δημήτρη Μπελαντή 

Όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί έκθαμβη όχι μόνο την διαρκή  σιωνιστική  γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα αλλά και την Δυτική Όχθη πλέον.Επισης, παρακολουθεί έκθαμβη αλλά και αρκετά παθητική την εξτρέμιστικη  ώθηση των πραγμάτων από την ηγεσία του Ισραήλ προς  μια μεγάλη στρατιωτική  κλιμάκωση με το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή ,με τους σιωνιστές να θέλουν να εμπλέξουν σαφώς και τις ΗΠΑ στον μεγάλο αυτόν  αντιιρανικο πόλεμο.Η ενίσχυση πρόσφατα του Ιράν από την Ρωσία με σύγχρονα οπλικά συστήματα δείχνει το διαμέτρημα της σύγκρουσης που μπορεί να προκύψει.Απο ορισμένες όψεις, η ανάφλεξη αυτή, αν προχωρήσει, μπορεί να εγκυμονεί πολύ  μεγαλύτερους κινδύνους για την διεθνή  ειρήνη από την ρωσοουκρανική πολεμική διαμάχη.

Γιατί όμως αυτός ο βαθμός επιθετικότητας από το Ισραήλ; μπορεί να επιβιώσει το Ισραήλ ως κράτος  μέσα σε μια τόσο μεγάλη ανάφλεξη η ακόμη κι αυτό τους είναι αδιάφορο; είναι δυνατόν να θέλουν να ζήσουν σε καταφύγια;  

 Σκοπεύω να γράψω ένα συνολικό ερμηνευτικό  άρθρο για το ζήτημα  και εδώ απόψε  θα καταθέσω κάποιες πρώτες σκέψεις.

1. Το Ισραήλ, όπως έχει εξελιχθεί, δεν είναι μόνο η  μικρή εδαφική επικράτεια που κατέχει,σε μεγάλο βαθμό τελείως παράνομα κατά το διεθνές δικαιο.Δεν είναι πια αυτό που κάποτε λέγαμε στην Αριστερά, ένα προγεφύρωμα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην περιοχή, για τα πετρέλαια κλπ, αν τυχόν  ήταν κάποτε. Ειναι ένα ισχυρότατο  διεθνές οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και πολιτιστικό Δίκτυο Εξουσιας.Πιο πολύ διεθνικο  δίκτυο φονταμενταλιστικης  εξουσίας είναι  παρά εθνικό κράτος. Δεν εννοούμε βεβαίως ότι " οι Εβραίοι ελέγχουν τον κόσμο", που είναι σαφώς  μια λαϊκίστικη  ακροδεξιά βλακεία, αλλά το ότι ο σιωνισμός ειδικά  αποτελεί σημείο αναφοράς και σύγκλισης  ενός τεράστιου συνασπισμού τμήματος του μονοπωλιακού, χρηματιστικού και ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου στην Δύση και στις ΗΠΑ  είτε λόγω εθνοτικής - θρησκευτικής συγγένειας είτε λόγω κοινών πολιτικών   η οικονομικών συμφερόντων είτε λόγω κοινών ιδεολογικών φανατισμων.Τμημα των Ευαγγελιστών Προτεσταντών και των neocons  στο οικονομικό και πολιτικό μπλοκ εξουσίας των ΗΠΑ μοιράζονται κοινές  ιδεολογικές αντιλήψεις  με το Τελ Αβίβ σχεδόν  θρησκευτικού αποκαλυπτικού τύπου. Οι κοινές αντιλήψεις τους  είναι καταστροφικά εσχατολογικές και βεβαίως βαθιά  αντιμουσουλμανικες. Οι σιωνιστές στο Ισραήλ και διεθνώς δεν είναι γενικά Εβραίοι, άλλωστε σημαντικό τμήμα των αριστερών Εβραίων και των θρησκευόμενων  ορθοδόξων Εβραίων  παντού είναι απέναντι στο Ισραήλ και στα σχέδια του με πρωτοφανή γενναιότητα.Αντλωντας από τον παλιό αριστερό και  ριζοσπαστικό μεσσιανισμό.

2. Ο εθνικισμός που προωθει το Ισραήλ και το διεθνές σιωνιστικό πλέγμα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι όχι απλά επεκτατικος αλλά  φυλετικός εθνικισμός και ρατσισμός και ενέχει την ιδεολογία της εκλεκτής φυλής.Ηδη ο Μοζες  Χες ,προπάτορας του Σιωνισμού από τον 19ο αιώνα, υποστήριζε ότι " δεν μπορούμε να συμβιώσουμε στην ίδια γη με κανέναν όχι λόγω  διαφορετικού θρησκεύματος,μας μισούν  επειδή είμαστε μια φυλή ριζικά διαφορετική από τις άλλες" ( Ρώμη και Ιερουσαλήμ ,1862). Το ίδιο επιχείρημα αντεστραμμένο θα χρησιμοποιούσε εβδομήντα χρόνια αργότερα  κατά των Εβραίων η γερμανική Ακροδεξιά. Η απογοήτευση του Χες από τον μαρξιστικό  σοσιαλισμό τον οδήγησε σε έναν ειδικού τύπου  φυλετικό εθνικισμό.Ενας τέτοιου τύπου εθνικισμός που ξεκινά από την απομάκρυνση η και  εκκαθάριση των αλλοεθνών  οδηγεί  αναγκαστικά στον διαρκή πόλεμο.Οπως ιστορικά αποδείχθηκε. Επαναλαμβάνω ότι αυτά αφορούν τον πολιτικό  και ιδεολογικό  σχηματισμό του ακραίου  Σιωνισμού και όχι εν γένει την εβραικοτητα. Ο σιωνισμός αξιοποίησε το  τεράστιο έγκλημα του Ολοκαυτώματος εργαλειακα  για να αποκτήσει επικράτεια  και κοινωνική βάση.Τμηματα του Σιωνισμου  που ήταν προηγουμένως σοσιαλιστικά συντριφτηκαν για μια σειρά λόγους όπως η ναζιστική  σφαγή των Εβραίων αλλά  και η  αρνητική εξέλιξη της Σοβιετικής Ένωσης η δυστυχώς αφομοιώθηκαν στον κύριο ρατσιστικό  κορμό του.Ακομη και ο Μπεν Γκουριόν,ο ιδρυτής του Ισραήλ,  από τον σοσιαλιστικό σιωνισμό προήλθε.

3.Μεσα σε ένα κενό ισχύος που προκύπτει από την καθοδο  η παρακμή της  πλανητικής ηγεμονίας των ΗΠΑ, η σχέση Ισραήλ - ΗΠΑ έχει ριζικά  αντιστραφεί υπό την έννοια ότι διαφορετικά από ο,τι παλιότερα το Ισραήλ δεν ακολουθεί τις ΗΠΑ αλλά  βασικά ακολουθείται από το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Η  πρόσφατη ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ήταν εμφατική  υπόδειξη στην αμερικανική ελίτ ,εν μέρει αγορασμενη από το λόμπυ, ενός προγράμματος ολοκληρωτικού πολέμου. Ήταν ένα δόγμα Μονρόε του  πολεμικού σιωνισμου.Για το  Ισραηλινό λόμπυ  στις ΗΠΑ έχουν γράψει διαπρεπείς διεθνολόγοι όπως ο καθηγητής John Mearsheimer και πολλοί άλλοι.Η σχέση ΗΠΑ και Ισραήλ είναι μια σύνθετη εταιρική σχέση (Νόαμ  Τσόμσκυ).

4.Παμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και διλήμματα .Η χώρα μας και η Κύπρος είναι καταμεσής στον πολεμικό  κυκλώνα. Με μια πολιτική  ηγεσία, που είναι η χειρότερη και η πιο υποτελής στην Δύση  αειποτε. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Μόνο η καθαρή ουδετερότητα και η πλήρης απεμπλοκή της ελληνικής  και της κυπριακής επικράτειας από τον πολεμικό σχεδιασμό των Ισραήλ και ΗΠΑ μπορεί να μας προστατεύσει. Τίποτε λιγότερο. 

Αλλιώς, για να τελειώσω την ανάρτηση πιο λαϊκά, την έχουμε βάψει.

ΠΗΓΗ: 
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.