Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ για την Κουρδία










ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(αποσπάσματα από ομιλία του  για  το  Κουρδικό ζήτημα) 

"... Οι δικοί μου φίλοι  ήταν ο μεγάλος Κούρδος σκηνοθέτης Γιλμάζ Γκιουνέι. Είναι ο φυλακισμένος στην φυλακή της Αδριανούπολης ο Σελαχετίν Ντεμίρτας. Είναι ο Πατέρας της Δημοκρατίας ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν.....Η θέση του δεν είναι στο Τουρκικό γκούλαγκ, την Τουρκική φυλακή, τα Τουρκικά ντουβάρια του Ίμραλι....

Αυτό λέει η επιστήμη ότι είναι. Τον πρότεινα το 1994 σε Αθηναϊκή εφημερίδα για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Όλοι αυτοί είναι ότι πιο ευγενές έχει η Μικρά Ασία. Στο Βιβλίο μου για Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα έχω πολύ χαρακτηριστικές τις ευγένειας τους κοινές φωτογραφίες μας. Δεν είναι το άγριο μάτι του κεμαλοφασίστα Τζέμ. Δεν είναι οι υπόδικοι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης Χουλουσί – Ταγίπ – Μπαχτσελί – Φιντάν. Οι γυναικομάχοι.

Δεύτερον. Η θέση του Αμπτουλάχ Οτσαλάν δεν είναι στο Τουρκικό γκούλαγκ, την Τουρκική φυλακή, τα Τουρκικά ντουβάρια του Ίμραλι.

Είναι σε μία Ευρωπαϊκή ή Διεθνή Διάσκεψη η οποία θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα του Κουρδικού λαού στα πλαίσια μιας νέας Πολιτειακής Αρχιτεκτονικής στην Μικρά Ασία. Είναι γνωστή η θέση μου. Οι Κούρδοι είναι η μεγαλύτερη αριθμητικά Εθνική ομάδα στην Μικρά Ασία..."



ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.