Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Όταν στερεύει ο woke εκσυγχρονιστής από επιχειρήματα ανατρέχει στο άφυλο των αγγέλων!!!



Τασιόπουλος Γιώργος 


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!!!

Όταν στερεύει ο woke εκσυγχρονιστής από επιχειρήματα ανατρέχει στο άφυλο των αγγέλων!!!

Οι συνομιλητές της εκδήλωσης* καθηγητές ΑΕΙ, και συντονιστής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, πανεπιστημιακός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παραθέτω τις θεολογικές απόψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στις δύο φωτογραφίες στην προσπάθειά του να μεταπειστεί και ενδώσει η Εκκλησία στο νομοσχέδιο για τον έμφυλο γάμο.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε ο κ. Βενιζέλος, ως μνημονιακός αντιπρόεδρος σε τέτοιες εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις καθώς έδωσε προτεραιότητα στην μεταφορά του χρέους της χώρας στο Αγγλικό δίκαιο και τη διάσωση των τραπεζών. Τα σπίτια του κοσμάκη μέσω των πλειστηριασμών των funds δεν εμπίπτουν στη συζήτηση περί ισότητας των δικαιωματιστών.
______________

Στην εισαγωγική του παρέμβαση στην εκδήλωση ο κ. Βενιζέλος απαιτεί απομόνωση για τις "ωστικές δυνάμεις του λαϊκισμού, της δημαγωγίας ή των παρεξηγήσεων, οι οποίες πολλές φορές είναι χειρότερες από τον σκόπιμο και οργανωμένο λαϊκισμό....

Απαιτούνται λύσεις "μέσα από μία πιο ριζοσπαστική νομολογιακή προσέγγιση":

"...Ο,τι έχει σχέση με το κράτος δικαίου, δηλαδή με τον φιλελεύθερο πυλώνα της φιλελεύθερης δημοκρατίας, είναι πιο ενδιαφέρον και πιο δύσκολο από αυτά που συμβαίνουν στον δημοκρατικό πυλώνα. Βεβαίως υπάρχει και η κρίση δημοκρατίας και αντιπροσώπευσης και νομιμοποίησης και συμμετοχής, αλλά αυτά είναι μεγάλα και εύληπτα θέματα και συνήθως δεν υπάρχουν διαφωνίες τέτοιας οξύτητας, υπάρχει ανάγκη η δημοκρατία να είναι μαχόμενη και μαχητική και να μην είναι φοβική και το ζήσαμε αυτό πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με τον αποκλεισμό συνδυασμών.

 Αλλά αυτά που συμβαίνουν στο πεδίο του κράτους δικαίου, στο πεδίο των δικαιωμάτων, είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα, γιατί όλα, τα μεταναστευτικά ρεύματα, η κλιματική κρίση, η τεχνητή νοημοσύνη, οι αμβλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, ο γάμος των ομοφύλων, το δικαίωμα τεκνοθεσίας, η ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή που φθάνει μέχρι την παρένθετη κυοφορία, ή μητρότητα όπως λέγεται συνήθως, όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία κανονικά θα έπρεπε να έχει λύσει η δικαιοσύνη.

 Οι απαντήσεις θα έπρεπε να έχουν δοθεί προ πολλού με οριστικό τρόπο από τη δικαιοσύνη και να έχει απαλλαγεί ο νομοθέτης και η πολιτική εξουσία από πιέσεις και διλήμματα  μεγάλα  τα οποία φέρνουν αντιμέτωπο το πολιτικό σύστημα κάθε φορά με τις ωστικές δυνάμεις του λαϊκισμού, της δημαγωγίας ή των παρεξηγήσεων, οι οποίες πολλές φορές είναι χειρότερες από τον σκόπιμο και οργανωμένο λαϊκισμό. Αλλά όταν δεν έχουν δοθεί τέτοιες λύσεις μέσα από μία πιο ριζοσπαστική νομολογιακή προσέγγιση, πρέπει ο νομοθέτης να έρχεται και να τέμνει ο ίδιος τα ζητήματα αυτά και αυτό τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε..."

Η Εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών «Γάμος ομοφύλων, τεκνοθεσία, παρένθετη μητρότητα. Συνταγματικό πλαίσιο και νομοθετική ρύθμιση» (King George 23.1.2024).

Συζητούν*: 
Αικατερίνη Φουντεδάκη, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, ΑΠΘ, 
Αντώνης Καραμπατζός, Καθηγητής, Νομική Σχολή, ΕΚΠΑ, 
Λίνα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, ΑΠΘ. Συντονίζει:
 Ευάγγελος Βενιζέλος

ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.