Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΑ: Η εταιρεία που ντρέπεται για τη θέση της; – Περίεργα πράγματα ή τυχαίο;

30 Ιανουαρίου 2024 

Γιατί η φωτογραφία κρύβεται από μία άλλη συσκευασία γάλακτος - Τι κρύβει;

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος


Η ΔΕΛΤΑ είναι μία μεγάλη εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων που δραστηριοποιείται χρόνια στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον αρκετών χρηστών του διαδικτύου έχει προκαλέσει η νέα οικογενειακή συσκευασία γάλακτος της ΔΕΛΤΑ. Τι βλέπει κάποιος σε αυτήν; Άγνωστο, αφού αν δει τη συσκευασία κάποιος από το σάιτ της εταιρείας η φωτογραφία κρύβεται από μία άλλη οικογενειακή συσκευασία γάλακτος.

Τι βλέπει κάποιος στις οικογενειακές συσκευασίες του γάλακτος της ΔΕΛΤΑ; Βλέπει οικογένειες. Μαμά, μπαμπά, παιδιά.

Γι αυτό και λέγεται οικογενειακή μία συσκευασία. Γιατί αφορά σε όλη την οικογένεια αλλά και γιατί, χρηστικά, απευθύνεται σε όλη την οικογένεια καθώς περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος. Αυτή είναι η λογική της οικογενειακής συσκευασίας.

Π.χ. λέμε θα πάρω μία οικογενειακή πίτσα. Που συνήθως είναι μεγαλύτερη, με περισσότερα κομμάτια πίτσα, απ’ ότι ατομική.

Π.χ. λες θα πάρω μία οικογενειακή συσκευασία παγωτού.

Τι εννοεί αυτός που θέλει να αγοράσει μία οικογενειακή συσκευασία; Πως θέλει ένα προϊόν με περισσότερη ποσότητα από ότι συνήθως επειδή απευθύνεται σε οικογένειες, δηλαδή σε περισσότερα άτομα.

Aν π.χ. δύο άτομα θέλουν να πάρουν πίτσα θα αγοράσουν τη λεγόμενη Medium, δηλαδή την πίτσα των οκτώ κομματιών, που συνήθως αφορά σε δύο άτομα.

Αν λοιπόν δει κάποιος την οικογενειακή συσκευασία γάλακτος της ΔΕΛΤΑ αυτή περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος δηλαδή 1,5 λίτρα. Λογικό, αφού είναι οικογενειακή.
ΔΕΛΤΑ: Η εταιρεία που ντρέπεται για τη θέση της; – Περίεργα πράγματα ή τυχαίο;

Μία όχι οικογενειακή συσκευασία περιέχει λιγότερη ποσότητα π.χ. ένα λίτρο ή μισό λίτρο.

Η ΔΕΛΤΑ έβγαλε λοιπόν οικογενειακή συσκευασία τους ενός λίτρου. Θα πείτε λογικό, αφού μία οικογένεια μπορεί να μην πίνει πολύ γάλα ή να μην αποτελείται από πολλά μέλη.

Ναι, αλλά γιατί τότε είναι οικογενειακή αυτή η συσκευασία, αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές του «οικογενειακού» προϊόντος, δηλαδή προϊόντος σε μεγαλύτερη ποσότητα;


Αλλά ας το ξεπεράσουμε και αυτό. Έτσι θέλει η εταιρεία να ονομάζει την συσκευασία του ενός λίτρου.

Γιατί όμως κρύβει την οικογενειακή αυτή συσκευασία του ενός λίτρου από το σάιτ της;


Μήπως επειδή εκεί η οικογένεια αποτελείται από έναν μπαμπά και το παιδί του;

Δηλαδή έχουμε την οικογενειακή συσκευασία των 1,5 λίτρων όπου εμφανίζονται η μαμά, ο μπαμπάς και τα δύο παιδιά τους και την οικογενειακή συσκευασία του ενός λίτρου, που εμφανίζονται ο μπαμπάς και το παιδί.

Οικογένεια η μία, οικογένεια και η άλλη, καθώς μπορεί να είναι χήρος ο άνθρωπος της φωτογραφίας, να είναι χωρισμένος και χίλια δυο άλλα.

Περίεργο όμως δεν είναι το γεγονός ότι την ώρα που γίνεται όλη αυτή η κουβέντα για τη μορφή της οικογένειας στην Ελλάδα, με τους δικαιωματιστές να θέλουν να ονομάζουν οικογένεια όποια μορφή πιστεύουν οι ίδιοι ότι αποτελεί οικογένεια, μία εταιρεία, δηλαδή η ΔΕΛΤΑ, να κρύβει μία μονογονεϊκή οικογένεια από το σάιτ της ενώ περιλαμβάνεται κανονικά στη φωτογραφία επάνω στο προϊόν της;

Τουλάχιστον περίεργο δεν είναι επίσης πως η εταιρεία προσπαθεί να περάσει σαν εικόνα προτύπου οικογένειας μία οικογένεια χωρίς απαραίτητα μητέρα και πατέρα;

Δηλαδή στη συσκευασία του ενός λίτρου, που ονομάζεται «οικογενειακή» και έχει έναν μπαμπά με το παιδί του, αν δεν έγραφε «οικογενειακό» τι θα καταλάβαινε κάποιος; Ότι δεν είναι ένας μπαμπάς με το παιδί του που πίνουν γάλα;


Με την ίδια λογική γιατί η ΔΕΛΤΑ δεν ονομάζει και το μικρό γιαούρτι της «οικογενειακό», όπως τη μεγάλη συσκευασία του οικογενειακού γιαουρτιού; Μήπως μονογονεϊκές οικογένειες δεν τρώνε γιαούρτι; Ή το… θέμα είναι πως στο γιαούρτι δεν υπάρχει φωτογραφία;

Πάντως, στο σύνταγμα αναφέρεται πως η «οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους».




ΠΗΓΗ:https://www.google.com/amp/s/www.sportime.gr/extratime/koinonia/delta-i-eteria-pou-ntrepete-gia-ti-thesi-tis-perierga-pragmata-i-ticheo/amp/
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.