Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Γ Σαχίνης: Πλήρη κατάρρευσή αξιών, ρευστοποίηση & βίαιη επιβολή & το μετέωρο βήμα των κοινωνιών.




Μέσα σε ένα καταιγισμό από διεθνή κέντρα ελεγχόμενων ειδήσεων και πληροφοριών, η 4η εξουσία αυτοβαυκαλιζόμενη ως τέτοια, ελεγκτική ως προς την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική, υποκρυπτόμενη πίσω από την δήθεν αντικειμενική ενημέρωση, πρέπει να βρει τον τρόπο να διαχωριστεί από το Κράτος και την κομματοκρατία.

Η δημοσιογραφία με τους όρους που λειτουργεί, κακοπληρωμένη όσον αφορά τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τύπο και ελάχιστα εργατικά δικαιώματα, έχει πάψει να είναι λειτούργημα και έχει κι αυτή μετασχηματιστεί σε επάγγελμα, με το στίγμα της διαφθοράς το μέτωπο της.

Η τεχνητή νοημοσύνη προβάλει σα κίνδυνος, όμως σε έναν κόσμο που η πολιτεία και οι πολίτες έχουν αφοπλιστεί, μετατρεπόμενοι σε καταναλωτές και προϊόντα, χωρίς την δυνατότητα αντίστασης σε αυτές τις επιβαλλόμενες αλλαγές, άρα και ανήμποροι να τις σταματήσουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην τεχνολογία και τις ψηφιακές πλατφόρμες είναι η απουσία κοινωνικού ελέγχου, που επιτείνει η καταστροφή ενός ολόκληρου κόσμου όπως τον ξέραμε, με μια ρευστοποίηση των πάντων, σε μια βίαιη επιβολή και με τις κοινωνίες σε μετέωρο βήμα, απορημένες.

Η κατάρρευση της συλλογικής συνείδησης, ο κοινωνικός κατακερματισμός, η εποχή της οδυνηρής ατομικότητας, μαζί με την απώλεια του συνανήκειν και της κοινής γλώσσας επικοινωνίας, αποτελούν τα πιο σημαντικά προβλήματα της εποχής μας.

Αναπόφευκτα η παγκόσμια ελιτ με την οικονομική και πολιτική της δύναμη, διαμορφώνει και τα νομοθετήματα όπως αυτό για τον περιορισμό των Ψευδών Ειδήσεων. Με την χρήση του Προσχηματικού Λόγου, οδήγησε στην δημιουργία λογοκριτικών μηχανισμών χωροφυλακής της σκέψης και στην καταδίωξη – λογοκρισία όσων αντιδρούν η απλά εκφράζουν μια αντίθετη γνώμη – εξήγηση- προσέγγιση – ερμηνεία προς τα επίσημα Κυβερνητικά αφηγήματα.

Επιμύθιο: Από αυτόν τον τόπο έχουν πλέον εκλείψει οι μεγάλοι σπουδαίοι τεχνίτες μάστορες!!



ΠΗΓΗ: https://youtu.be/myFpdc9UkQ4?si=3PF_DfSdhDW2CuBL
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.