Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

από Βασίλης Βιλιάρδος


Η χαριστική βολή θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, η οποία θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την Κύπρο, τη Θράκη και τα νησιά μας, με τις βίζες που δόθηκαν για την ειρηνική κατάληψη τους – μέσω της προσφυγής στη Χάγη, δήθεν μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, αλλά τελικά για όλα όσα απαιτούν οι Τούρκοι. Συμφωνούν οι αριστεροί, λόγω του ιδεοληπτικού διεθνισμού τους, αλλά οι δεξιοί θα χρειαστούν ξανά φροντιστήριο, εκβιασμούς και ενδοτικούς – τύπου Μπακογιάννη. Συμφωνεί επίσης η εγχώρια ελίτ που διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες – αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Η ελληνική κοινωνία είναι ανίκανη να αντιδράσει, λόγω μνημονίων, φτωχοποίησης, ακρίβειας, χειραγώγησης, κατακερματισμένης αντιπολίτευσης κοκ. – οπότε η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη, για την επικράτηση του εθνομηδενισμού.

Η επέλαση του εθνομηδενισμού



Είναι απίστευτο το πόσο έντεχνα οι δεξιές ολιγαρχικές ελίτ χρησιμοποιούν την αριστερή ιδεοληψία, τους εκβιασμούς, την ενδοτικότητα για χάρη της καρέκλας και τα φροντιστήρια – για να επιβάλουν την ατζέντα τους.

(α) Πρώτα φέρνουν τη νομιμοποίηση των παράνομων, σε δήθεν περιορισμένη κλίμακα – συμφωνούν οι αριστεροί, λόγω του ιδεοληπτικού διεθνισμού τους, ενώ οι δεξιοί απλά εθελοτυφλούν.

(β) Μετά φέρνουν την επιστολική ψήφο, με στόχο τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών – όπου τυχόν νίκη της ΝΔ, θα καταστήσει τον Κ. Μητσοτάκη απόλυτο κυρίαρχο, μονάρχη. Συμφωνούν οι αριστεροί, με το πρόσχημα της ψήφου των αποδήμων – δεν χρειάζονται φροντιστήριο οι δεξιοί.

(γ) Ακολουθεί ο γάμος των ομοφυλοφίλων, με την υιοθεσία παιδιών που τον συνοδεύει και που θα διαλύσει τον πυρήνα της κοινωνίας: την οικογένεια – ενώ δεν είναι αποδεκτή η ελληνική ορθοδοξία από τη Δύση. Η ηγεσία της εκκλησίας είναι ανύπαρκτη – οπότε ο χρόνος είναι κατάλληλος. Συμφωνούν οι αριστεροί λόγω δικαιωματισμου, αλλά χρειάζονται φροντιστήριο και εκβιασμούς οι δεξιοί. Χρησιμοποιούνται έντεχνα οι ενδοτικοί τύπου Γεωργιάδη – με τις συνήθεις διαδοχικές κυβιστήσεις τους, για χάρη της καρέκλας.

(δ) Η χαριστική βολή θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, η οποία θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την Κύπρο, τη Θράκη και τα νησιά μας, με τις βίζες που δόθηκαν για την ειρηνική κατάληψη τους – μέσω της προσφυγής στη Χάγη, δήθεν μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, αλλά τελικά για όλα όσα απαιτούν οι Τούρκοι.

Συμφωνούν οι αριστεροί, ξανά λόγω του ιδεοληπτικού διεθνισμού τους, αλλά οι δεξιοί θα χρειαστούν ξανά φροντιστήριο, εκβιασμούς και ενδοτικούς – τύπου Μπακογιάννη. Συμφωνεί επίσης η εγχώρια ελίτ που διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες – αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.

Τέλος, η ελληνική κοινωνία είναι ανίκανη να αντιδράσει, λόγω μνημονίων, φτωχοποίησης, ακρίβειας, χειραγώγησης, κατακερματισμένης αντιπολίτευσης κοκ. – οπότε η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη, για την επικράτηση του εθνομηδενισμού.
Το πολωνικό πραξικόπημα και η Ελλάδα

Όλα όσα συνέβησαν στην Πολωνία μετά τις τελευταίες εκλογές, ήταν κωμικοτραγικά – αφού στην αρχή το ηττημένο κόμμα (PiS) δεν ήθελε να εγκαταλείψει την εξουσία. Καθυστέρησε δε τη μεταβίβαση της κυβέρνησης, σχηματίζοντας μία νέα – παρά το ότι δεν είχε την πλειοψηφία στη Βουλή!

Όταν τελικά η νέα κυβέρνηση του D. Tusk ανέλαβε την εξουσία, ξεκίνησε αμέσως με την αναμόρφωση των ΜΜΕ – κλείνοντας τα de facto στις 27 Δεκεμβρίου και αποκαθιστώντας τη λειτουργία τους την ίδια ημέρα, με την αντικατάσταση όμως όλου του προσωπικού τους με άτομα πιστά στον Tusk. Στην ουσία λοιπόν, το κυβερνητικό έργο ξεκίνησε αφενός μεν παραβιάζοντας το νόμο, αφετέρου το Σύνταγμα – σημειώνοντας πως η νέα κυβέρνηση τώρα είναι πιστή στην ΕΕ, μάλλον φιλική προς τη Γερμανία, νεοφιλελεύθερη, υποτελής στις ΗΠΑ και αντιρωσική.

Εν προκειμένω, το γερμανικό Spiegel, σε άρθρο του με τον τίτλο «Ο δύσκολος δρόμος του D. Tusk προς την αλλαγή εξουσίας – μπορεί ακόμη να σωθεί η δημοκρατία της Πολωνίας;», είχε γράψει τα εξής: «Η αποστολή του Tusk υπερβαίνει κατά πολύ μία κανονική αλλαγή κυβέρνησης, σε μία δημοκρατία της ΕΕ: πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο ενός πολιτικού συστήματος που οι δεξιοί λαϊκιστές έχουν οικειοποιηθεί αυστηρά και παράνομα»!

Περαιτέρω, οι βουλευτές του PiS, προσέφυγαν στο Συνταγματικό δικαστήριο της Πολωνίας, εναντίον των μέτρων που λήφθηκαν για τα ΜΜΕ από την κυβέρνηση Tusk – με αποτέλεσμα να κριθούν αντισυνταγματικά. Εν τούτοις, η κυβέρνηση αγνόησε την απόφαση – ενώ το αρμόδιο υπουργείο πολιτισμού απάντησε με ανακοίνωση του λέγοντας ότι, «η απόφαση δεν έχει νομική ισχύ, αφού το ίδιο το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν είναι ανεξάρτητο και αμερόληπτο»!

Όπως φαίνεται τώρα, ο λόγος για τον οποίο ο Tusk αποφάσισε να αγνοήσει τους νόμους και το Σύνταγμα της Πολωνίας, μετατρέποντας την κρατική τηλεόραση σε «TV Tusk», είναι πιθανότατα οι επερχόμενες τοπικές εκλογές σε 4 μήνες – όπου, εάν ήθελε να τηρήσει τους νόμους, δεν θα ήταν σε θέση νομικά να προβεί τόσο γρήγορα στις αλλαγές, για να είναι σε θέση μέσω της τηλεόρασης να επηρεάζει την κοινή γνώμη.

Την ίδια στιγμή, φροντίζει να διατηρεί τα μέτρα του προκατόχου του – όπως την αύξηση του επιδόματος τέκνων στα 184 € μηνιαία, καθώς επίσης την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Μπορεί δε να τα αντέξει οικονομικά, επειδή θα επιδοτηθεί με έως 25 δις € από τις Βρυξέλες – ένα ποσόν που προοριζόταν να δοθεί ως ενίσχυση στην Πολωνία για την κάλυψη του κόστους της πανδημίας, αλλά είχε στερηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του PiS, με την επίκληση των παραβιάσεων των αρχών του κράτους δικαίου.

Ο βασικός λόγος βέβαια της παρακράτησης αυτών των κεφαλαίων από την ΕΕ, δεν ήταν οι υποτιθέμενες παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου, αλλά η αντίθεση του PiS στην ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ, καθώς επίσης στην κατανομή των μεταναστών σε ολόκληρη την ΕΕ – αφού μόνο όταν συνέβησαν αυτά τα δύο, η Κομισιόν διαμαρτυρήθηκε ξαφνικά για «παραβιάσεις της αρχής του κράτους δικαίου».

Ο Tusk άλλωστε ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από το 2014 έως το 2019 και πιστός οπαδός της πολιτικής της ΕΕ – οπότε εύλογα λέγεται πως η ΕΕ χρηματοδότησε την ανάληψη της εξουσίας εκ μέρους του, καθώς επίσης το πραξικόπημα του στην Πολωνία. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει επικρίνει καθόλου την παραβίαση των νόμων εκ μέρους του – ούτε την αγνόηση των αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Μία επόμενη παρατήρηση ορισμένων, είναι πως έτσι λειτουργεί η δημοκρατία στην ΕΕ – με την έννοια πως οι νόμοι και τα Συντάγματα είναι άχρηστα, ενώ το μόνο που μετράει είναι η τυφλή υποταγή στη νεοφιλελεύθερη και διατλαντική πολιτική γραμμή.

Κλείνοντας, τέτοιους φόβους δεν έχει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη – αφού ήδη λειτουργεί ως «ενός ανδρός Αρχή», υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες, ελέγχει πάνω από το 85% των ΜΜΕ, Συνταγματικό Δικαστήριο δεν διαθέτει η Ελλάδα, προωθεί την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ και νομιμοποιεί τους παράνομους μετανάστες.

Άλλωστε είναι πλήρως υποταγμένη στη νεοφιλελεύθερη και διατλαντική πολιτική γραμμή, ακόμη και σε θέματα εθνικής κυριαρχίας – όπως στην περίπτωση της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία, της Θράκης, της παροχής βίζας στους Τούρκους που θα διευκολύνει την «ειρηνική διείσδυση» τους στα νησιά μας, της μη αντίδρασης της για τις νέες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που εγκαθίστανται στην Κύπρο κοκ., με την αξιωματική αντιπολίτευση διακοπές στις Σπέτσες.
Επιστολική ψήφος, γάμος ομοφυλοφίλων και μεταναστευτικό

Η επιστολική ψήφος, εκτός του ότι η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που να αποκλείουν τη νοθεία εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, καταργεί στην ουσία τη μυστική ψηφοφορία – οπότε λειτουργεί υπέρ του κόμματος εξουσίας.

Ο γάμος των ομοφυλοφίλων που είναι συνώνυμος με την υιοθεσία, με πατέρα ένα, δυο, τρεις κοκ., αλλάζει δραστικά το οικογενειακό δίκαιο και υπονομεύει τον πυρήνα της κοινωνίας που είναι η κλασική οικογένεια – ενώ δεν δίνεται η απαιτούμενη σημασία στη διαφορά μεταξύ γάμου ομοφυλοφίλων γυναικών και ανδρών. Οι τελευταίοι ευρίσκονται σχεδόν πάντα στην αναζήτηση τρίτου ανδρικού ερωτικού συντρόφου – οπότε οι συνθήκες για τα παιδιά γίνονται εξαιρετικά προβληματικές.

Οι λόγοι που η κυβέρνηση προωθεί αυτά τα νομοθετήματα, είναι το ότι, ο Κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για το δικό του προφίλ και όχι για την ελληνική κοινωνία – όπου έχει επιλέξει να συμβαδίζει με τις παγκόσμιες ολιγαρχικές ελίτ που μπορούν να κυριαρχήσουν μόνο σε πολυπολιτισμικές, μη συνεκτικές και ως εκ τούτου εύκολα ελεγχόμενες κοινωνίες.

Εν προκειμένω, ο τρίτος βασικός παράγοντας είναι η διευκόλυνση της μετανάστευσης που επί πλέον μειώνει τους μισθούς των εγχώριων εργαζόμενων και λειτουργεί δουλεμπορικά – την οποία επίσης προωθεί, όπως πρόσφατα με την τροπολογία της νομιμοποίησης των παράνομων που ήταν απλά η αρχή.

Επειδή η ΝΔ κυριαρχεί, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση διαλύθηκε, η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ιδανικό πειραματόζωο αυτής της νέας τάξης πραγμάτων – ελπίζοντας να αντιδράσουν επιτέλους οι Έλληνες, κατανοώντας πως και οι τρεις αυτές αλλαγές είναι στο «ίδιο μήκος κύματος»! Εάν όχι, αμέσως μετά θα ακολουθήςουν η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με προσφυγή στη Χάγη, η αναγνώριση τουρκικής μειοψηφίας στη Θράκη, η αποδοχή της τουρκικής κατοχής της βορείου Κύπρου κοκ. – οπότε καληνύχτα Ελλάδα!
Το μείζον και το έλασσον

«Χρειαζόμαστε δουλειές και ανθρώπινες αμοιβές που θα κρατήσουν στον τόπο μας αυτούς που πρόκειται να φύγουν, αφού να επιστρέψουν οι 700.000 που έφυγαν είναι μάλλον απίθανο – κάτι που προϋποθέτει αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου. Ούτε μπορούμε, ούτε και πρέπει να καθυστερήσουμε το εργασιακό – με όλες τις ρεαλιστικές απαιτήσεις του.

Αν τα αγνοήσουμε αυτά μέσα στον ορίζοντα της 5ετίας που ήδη τρέχει, δεν θα χρειαστεί να μιλάμε για αλλαγή μοντέλου της οικονομίας – το μοντέλο που θα επικρατήσει δυστυχώς θα καλύπτεται άνετα από τους μετανάστες, ενώ η υπογεννητικότητα δεν θα είναι πλέον το πρόβλημα για το αύριο της Ελλάδας».

Αδύνατον να καταλάβει κανείς γιατί η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, το έλασσον, ακόμη περισσότερο παρά τις εύλογες κοινωνικές αντιδράσεις, όταν η χώρα μας έχει τόσο μεγάλα και επείγοντα προβλήματα να επιλύσει – όπως πολύ σωστά αναφέρονται παραπάνω.

Μεταξύ άλλων το μείζον, ο συνολικός μέσος μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα, διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.038 € (μεικτά) για το έτος 2023 – σε ένα επίπεδο που είναι μεν κατά 4% αυξημένο, σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο του μέσου μηνιαίου μισθού κατά το ίδιο διάστημα του 2022, αλλά υπολείπεται κατά 26% από το επίπεδο του μέσου μηνιαίου μισθού του 2009 στη χώρα μας που ήταν 1.543 € (μεικτά)!


Ο μέσος μηνιαίος μισθός δε των 1.038 € κατά το 2023 στην Ελλάδα, αποτελεί το 42% του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ των 27 – γεγονός που σημαίνει πως ο μέσος μηνιαίος μισθός στην ΕΕ είναι περίπου 2,3 φορές υψηλότερος, από τον μέσο μηνιαίο μισθό της χώρας μας.

Με τέτοιους μισθούς, σε συνδυασμό με το κόστος διαβίωσης που αυξάνεται συνεχώς, καθώς επίσης με τον πληθωρισμό, θα μπορούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα μόνο οι μετανάστες από τις πολύ φτωχές χώρες του εξωτερικού – οπότε το οικονομικό μοντέλο του κράτους μας θα διαμορφωθεί ανάλογα, χωρίς καμία δυνατότητα αντιστροφής.

Υπό αυτές τις συνθήκες εξαθλίωσης, τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει λέγοντας μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης, καθώς επίσης απασχολώντας την κοινή γνώμη με άσχετα θέματα, όπως ο γάμος των ομοφυλοφίλων, απορούμε για τη στάση των Πολιτών – ειδικά εάν τη συγκρίνουμε με αυτήν των Γερμανών αγροτών που, για πολύ ελάσσονος σημασίας θέματα, όπως η περικοπή της στήριξης των καυσίμων τους με 2.900 € ετήσια, έκλεισαν τους δρόμους και άφησαν τα Σούπερ Μάρκετ χωρίς προϊόντα.

Απλές διαπιστώσεις


Κατά συνείδηση ψήφος στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη είναι μύθος και δεν υπάρχει – τουλάχιστον όχι για αυτούς που θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές ή να αναλάβουν κάποια θέση. Οι υποστηρικτές τώρα του Κ. Καραμανλή, δεν γίνονται σχεδόν ποτέ υπουργοί – ούτε αυτοί που δεν «δοξάζουν» στις ομιλίες τους τον Κ. Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τις «κυβιστήσεις» ορισμένων υπουργών της ΝΔ, ειδικά σε θέματα θεμελιωδών αντιλήψεων, δεν μπορεί παρά να οφείλονται στο ότι, «κάπου τους κρατάει» – είναι η μοναδική λογική εξήγηση. Η εκλογική κατάρρευση πάντως έχει ξεκινήσει και θα επιταχυνθεί – με το γάμο των ομοφυλοφίλων. Όλα συμβαίνουν συνήθως εκεί που δεν τα περιμένει κανείς – φαίνεται πως είναι κανόνας της φύσης.
Η κοινωνική απορρύθμιση

Αν και δεν φαίνεται σημαντικό σε κάποιους το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, έχει εξαιρετική σημασία από την οικονομική του οπτική γωνία – αφού στην ουσία προωθείται από τις ολιγαρχικές ελίτ η απορρύθμιση των κοινωνιών, με την έντεχνη χρησιμοποίηση των (κατεστημένων) αριστερών αντιλήψεων.

Δηλαδή, μετά την απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που κατέστησε κυρίαρχες τις τράπεζες, αμέσως μετά των παράνομων μεταναστευτικών ροών για να δημιουργηθούν πολυπολιτισμικές, εύκολα ελεγχόμενες κοινωνίες, με φθηνό εργατικό δυναμικό, ακολουθεί η απορρύθμιση της οικογένειας – του βασικού πυρήνα της κοινωνίας.

Στη μετανάστευση, οι ολιγαρχικές ελίτ εκμεταλλεύθηκαν τον αριστερό διεθνισμό για να το πετύχουν – ενώ στο γάμο των ομοφυλοφίλων τον αριστερό δικαιωματισμό. Ο βασικός στόχος που δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτός από τις μάζες, είναι ο έλεγχος του 99% των ανθρώπων από το 1% – ο οποίος προϋποθέτει απορρυθμισμένες κοινωνίες για να είναι εφικτός.

Όλες οι ερμηνείες είναι τελικά πολύ απλές – αρκεί να εξετάσει κανείς τα θέματα από τη σωστή οπτική γωνία, χωρίς να επηρεάζεται από προκαταλήψεις, από ηθικολογίες και από την εκάστοτε προπαγάνδα.
Η πλασματική εικόνα της ανεργίας

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, δεν υπάρχει κανένας οικονομικός δείκτης που να αφορά τους Πολίτες και να είναι θετικός – όλοι ανεξαιρέτως είναι στο κόκκινο, με βασικότερο τη δημογραφική μας κατάρρευση. Η κυβέρνηση όμως επιμένει να παρουσιάζει μία πλασματική εικόνα που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα – ενώ συνεχίζει να αδιαφορεί για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας που δεν είναι άλλο από το δημογραφικό. Στο πλαίσιο αυτό τα εξής:

Όπως φαίνεται από τον πίνακα που ακολουθεί, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε από 558.300 άτομα τον Δεκέμβριο του 2022, στα 429.800 άτομα – δηλαδή μειώθηκαν μεν οι άνεργοι κατά 128.500 άτομα, παραδόξως όμως χωρίς κάτι τέτοιο να συνοδεύεται από μια ανάλογη αύξηση της απασχόλησης.


Επομένως, η μείωση του αριθμού των ανέργων κατά 128.500 άτομα το 2023, οφείλεται αποκλειστικά στην σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού – από 4.731.400 άτομα τον Δεκέμβριο του 2022, σε 4.591.700 άτομα στον Νοέμβριο του 2023, οπότε είχαμε μία μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 139.700 άτομα. Ως εκ τούτου είμαστε αντιμέτωποι με μία πλασματική μείωση της ανεργίας – αφού μειώθηκαν μεν οι άνεργοι κατά 128.500 άτομα, αλλά το εργατικό μας δυναμικό μειώθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 139.700 άτομα!


Η βασική αιτία είναι η δημογραφική συρρίκνωση του πληθυσμού, αφού για το έτος 2023 εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η μεγάλη φυσική μείωση του πληθυσμού που παρατηρήθηκε το 2022 – με 55.000 αρνητικό ισοζύγιο (85.000 γεννήσεις και 140.000 θανάτους). Μια ακόμη αιτία είναι η αναζωπύρωση της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό (brain drain) – η οποία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στον συνδυασμό της αύξησης του κόστους ζωής και των χαμηλών μισθών».
Οι αγροτικές εξεγέρσεις και ο Putin!

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας, υπήρχαν ακόμη 99.184 αγροτικές επιχειρήσεις πλήρους απασχόλησης το 2020, συν 129.075 εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν ως δευτερεύουσες – δηλαδή που αποκτούν σημαντικά μέρη του εισοδήματός τους, από πηγές διαφορετικές από την παραδοσιακή γεωργία. Όσον αφορά τους εργαζομένους αγρότες, πρόκειται μόλις για 938.000 άτομα – εκ των οποίων όμως τα 270.000 είναι εποχικοί εργαζόμενοι, προερχόμενοι κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη.

Σε τελική ανάλυση λοιπόν, οι Γερμανοί ψηφοφόροι που εργάζονται στη γεωργία είναι περίπου 700.000 – οπότε δεν έχουν ενδιαφέρον εκλογικά, ιδίως για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Αυτός ήταν στην ουσία ο λόγος που «προτιμήθηκαν» για τις περικοπές των δαπανών – ενώ, παρά τις αντιδράσεις τους, δεν τους δόθηκαν (ακόμη τουλάχιστον) αυτά που ζητούν.

Ενδιαφέρον πάντως είχαν οι δηλώσεις του υπουργού (Habeck), κατά τον οποίο μέρος της χρηματοδότησης των αγροτικών εξεγέρσεων πληρώθηκε από τον Putin! Φαίνεται πως οι γερμανικές κυβερνήσεις δεν χάνουν ευκαιρία να ενοχοποιήσουν τη Ρωσία, για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα τους – σημειώνοντας πως έχουν εξεγερθεί επίσης αγρότες στη Γαλλία και στην Ελβετία. Δύσκολο να ισχυρισθεί κανείς πως ο Putin είναι πίσω από όλα αυτά – ότι έχει δηλαδή τέτοια ισχύ και τόσο μεγάλη επιρροή!


ΠΗΓΗ:https://analyst.gr/2024/01/21/i-epelasi-tou-ethnomidenismou/
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.