Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

ΡΟΥΝΤΙ ΡΙΝΑΛΝΤΙ : ΤΟ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΤΟΠΙΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ



 Γιώργος Σαχίνης - 15 Ιανουαρίου 2024


Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Δρόμος της Αριστεράς” και από τους σημαντικότερους Έλληνες θεωρητικούς αναλυτές στο χώρο της Αριστεράς, ο κ. Ρούντι Ρινάλντι, εξηγεί συνοπτικά στον 98.4 γιατί κατά την οπτική του η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει υπαρξιακό πρόβλημα , με την οικονομική της και πολιτική ελίτ οριζοντίως, να επιχειρεί μέσα από την πλήρη εξατομίκευση ακόμη και των δικαιωμάτων, να σπάσει κάθε έννοια συλλογικότητας .

Μάλιστα όπως σημειώνει , το σύστημα αυτό, προετοιμάζει την κοινωνία δια του εθισμού και του υποδείγματος σε υπαρκτά μεν αλλά ήσσονος σημασίας ζητήματα, ως κυρίαρχη ατζέντα, στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα σχεδόν ” μοιρολατρικής” αποδοχής των μεγάλων επιλογών σε μείζονα ζητήματα , όπως για παράδειγμα η δορυφοροποίηση της χώρας στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, στην μεγάλη εικόνα όπως λέει η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ενός κρίσιμου γεωπολιτικά τριγώνου, όπου οι πολεμικές αναφλέξεις και συγκρούσεις ως επιλογή επίλυσης των μεγάλων κέντρων ισχύος, θα έπρεπε όχι μόνο να προβληματίζει την χώρα, αλλά να μην την έχει καταστήσει δεδομένη για κανέναν.

Αίσθηση όμως προκαλούν και τα όσα καταθέτει για την λεγόμενη εποχή της “τεχνολογικής επανάστασης ” και των αλγόριθμων και της τεχνητής “νοημοσύνης” στον 21ο αιώνα , υποστηρίζοντας ότι η ελπίδα είναι στην διαμόρφωση νέων μορφών συλλογικότητας και το “κλειδί” είναι πολυπλοκότητα της ανθρώπινης νοημοσύνης και των κοινωνιών γνώσης και εμπειριών που αυτή διαμορφώνει.

ΠΗΓΗ:https://youtu.be/1ts6YjVMvko?si=tFH72P2ULCZZzoWN
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.