Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Από την διακήρυξη και τον κατευνασμό στη δορυφοροποίηση...



Γερομοριάς 


Η διακήρυξη των Αθηνών άρχισε να αποδίδει καρπούς:

1. Ο Γ Γ.   ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών του Υπουργείου Ενέργειας κ. Αϊβαλιώτης, είπε ότι θα αναπτύξουμε θαλάσσια αιολικά πάρκα μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια για να μην έχουμε προβλήματα στην εξωτερική μας πολιτική.

2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνει την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο για τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας σχετικά με το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αιγιαλίτιδα ζώνη, την υφαλοκρηπίδα , την ΑΟΖ, τη συνορεύουσα ζώνη, τους νησιωτικούς σχηματισμούς, τις νησίδες, τις βραχονησίδες, ό,τι αμφισβητεί η Τουρκία.

3. Την ίδια μέρα η Κύπρος ανακοινώνει το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό ο οποίος χαρακτηρίζεται παράνομος από την Τούρκικη Δημοκρατία.

4. Το Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος λέει ότι εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για χωροθέτηση θαλάσσιων ανεμογεννητριών πέρα των 6 ν.μ.  διότι θα έχουμε πολιτικές περιπλοκές.

5. Η Λιβύη* καταθέτει στον ΟΗΕ  επέκταση χωρικών υδάτων στα
 12 ν.μ., συνορεύουσα ζώνη 24 ν.μ., και εμείς παρακολουθούμε με την ελπίδα ότι θα γκρινιάξει η Αίγυπτος, φυσικά δεν προχωράμε σε οριοθέτηση 12 ν.μ. νότια της Κρήτης,  ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το τουρκολυβικό μνημόνιο, και έτσι η απόσταση με την Κύπρο μεγαλώνει! 

Καλώς ήρθες Fatih Terim**!


* *Για τον γκρίζο λύκο προπονητή του Παναθηναϊκού στο σύνδεσμο:
ΠΗΓΗ - Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.