Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ KAI ΠΑΡΑΚΜΗ…



Του Γιώργου Ζουρίδη


Τους τελευταίους μήνες τα έκτακτα και καταστροφικά φυσικά φαινόμενα απέδειξαν ότι η Ελλάδα παραμένει μια ανοχύρωτη Χώρα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εξειδικευμένων ανθρώπων που επί του πεδίου μαζί με τους εθελοντές πολίτες, ασχολούνται με την εν μέρει αντιμετώπιση τους.

Φωτιές, πλημμύρες και κάθε λογής τεχνικές και πολιτικές ανεπάρκειες συνεχίζουν να σωρεύουν δεκάδες νεκρούς και ανήμπορους που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν πλέον την καθημερινότητα τους.

Μέσα σε αυτό το καταθλιπτικό ελληνικό τοπίο, ήρθε στα χείλη μου ένα πικρόχολο χαμόγελο με την άφιξη ενός ομογενή μας, που παρέα με τον σύζυγο και τον σκύλο τους, ήλθε από την Αμερική για να ηγηθεί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά από τις απαραίτητες «δημοκρατικές διαδικασίες»...

Πολλοί στρατευμένοι αναλυτές διακηρύσσουν ότι πρόκειται για ένα αναγεννησιακό φαινόμενο που θα δώσει νέα ώθηση στην αυτοαποκαλούμενη ελληνική αριστερά, μετά την εκλογική συντριβή της και την διαφαινόμενη ιδεολογική ηγεμονία της κεντροδεξιάς παράταξης του κυρίου Μητσοτάκη. Δυστυχώς!

Χρόνια τώρα γράφω ότι η Ελλάδα λειτουργεί με κάλπικους «δημοκρατικούς» κανόνες που ανήκουν στο πεδίο της Προπολιτικής μια και επί της ουσίας ποτέ δεν έγινε μια έντιμη προσπάθεια για να εδραιωθεί ένας ισότιμος, δημιουργικός και δημοκρατικός διάλογος μέσα στους συλλογικούς Θεσμούς, που χρόνια τώρα είναι «μπλοκαρισμένοι» και χειραγωγούμενοι από την ύπαρξη ανίδεων και ανήθικων οπορτουνιστών και καριεριστών, οι οποίοι με τις ενέργειες και τις άθλιες παρασκηνιακές παρεμβάσεις τους, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ την Δημοκρατία στην πατρίδα μας.

Ως εκ τούτου η βίαιη μετάβαση σήμερα από την Προπολιτική στην Μεταπολιτική, όπου επικυριαρχεί  η Επικοινωνία και η Διαχείριση  της Εικόνας, που στην Χώρα μας μεταφράζεται σε έξωθεν χειραγωγούμενη  πολιτική μεταπρατικού και κομπραδόρικου τύπου, μόνο θλίψη και απογοήτευση μου δημιουργεί.

Αγνοείται πασιφανώς η όποια επαφή μας με την πραγματική Πολιτική… Τα λάθη επαναλαμβάνονται…

Έτσι: Αν η εκλογική ήττα του κυρίου Τσίπρα όπως και η καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ  ήταν και παραμένει νομοτελειακή, αφού επί δεκαπέντε συναπτά έτη ο Ηγέτης δεν μπόρεσε να «τιθασεύσει» και εν μέρει να «ομογενοποιήσει» τις αντικρουόμενες ιδεολογικές σέχτες του 3% του ιδρυτικού ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα αυτό δεν θα το πετύχει η «ενσυναίσθηση» περί των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και άλλων μειονοτήτων, που εμφανώς προβάλλει ο νέος αρχηγός.

Θα μου πεις! Στη μεταμοντέρνα Ελλάδα του μιμητισμού, τα πάντα είναι δυνατά!

Θυμίζω ότι ο «δικαιωματισμός» αναδεικνύει το ΕΛΛΕΙΜΜΑ που δημιουργείται από την ΑΠΟΥΣΙΑ ενός αυτόνομου και ισχυρού Κράτους ΔΙΚΑΙΟΥ που συνταγματικά ΕΓΓΥΑΤΑΙ την ισότητα, την ισονομία αλλά και τον ερωτικό αυτοπροσδιορισμό όλων των ανθρώπων, γυναικών και ανδρών, κάτι όμως που δεν αρκεί για να λύσει τις γενικότερες οικονομικές, κοινωνικές και θρησκευτικές αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, με τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά της εξάρτησης της.

Και βεβαίως αποτελεί ιστορική ύβρι το να υπόσχεσαι ότι θα ακολουθήσεις τα βήματα του Ανδρέα Παπανδρέου μοχλεύοντας τις μνήμες του Λαού μας, μια και το μόνο κοινό τους βήμα είναι η επιστροφή από την Αμερική στην Ελλάδα. 

Τα επόμενα βήματα του Ανδρέα στηρίχθηκαν σε μια βαθιά ανάλυση του Ιμπεριαλισμού και στις καταστροφικές εξαρτήσεις που αυτός δημιουργεί στις Χώρες της Περιφέρειας του Καπιταλισμού, αφήνοντας ανολοκλήρωτα τα θέματα Εθνικής Ανεξαρτησίας και Εδαφικής Ακεραιότητας.

Πολλώ δε μάλλον τα θέματα Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Απελευθέρωσης του Λαού μας, ο οποίος μέσα από την διαρκή ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ του ως ΠΟΛΙΤΗ, ευκόλως παρασύρεται πλέον από τους καιροσκόπους...

Ας μην ξεχνάμε ότι και άλλοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον Λαό μας μέσα από την νεκρανάσταση του Ανδρέα αλλά έσπασαν τα μούτρα τους, μια και δεν μπόρεσαν να αφομοιώσουν κατ΄ ελάχιστον και να αναπαράγουν τον εθνικο-ανεξαρτησιακό του προσανατολισμό. Με πρώτο και καλύτερο τον προκάτοχο του, κύριο Τσίπρα…

Εν κατακλείδι: Τίποτα δεν περιμένω από ένα χαριτωμένο νέο που μαζί με τον σύζυγο του και τον σκύλο του ήλθε να νουθετήσει τους Έλληνες και να παρουσιάσει την Παρακμή ως Αναγέννηση.

Φτάνει πιά με τις φανφάρες και τα ευφυολογήματα.. Μας έχουν χορτάσει οι ντόπιοι Έλληνες πολιτικοί. Δεν χρειαζόμαστε και τους εισαγόμενους Ομογενείς….

Όταν η Ελληνική Δημοκρατία νοσεί βαριά, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα….


ΠΗΓΗ: https://kentrikaimeli.blogspot.com/2023/10/blog-post.html
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.