Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Αχ βρε Αντώνη! από τους «Βαρβιτσιώτηδες» θα βρεις το δίκιο σου;

Βαρβιτσιώτης για τους ενόχους της δολοφονίας:

 "Ο άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του..."!




Του Γιώργου Τασιόπουλου 



Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη παραμένει στην πολιτική από το 1844 έως σήμερα. Πρώτος  εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης.

Διάδοχος ο παππούς, και συνονόματος του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που σπούδασε νομικά. Υπό την ιδιότητα αυτή συμμετείχε, ως συνήγορος των δωσίλογων και συγκεκριμένα του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη.  Με παράσημο την πράξη αυτή εξελέγη βουλευτής το 1946.

Προτελευταίος εκπρόσωπός της ήταν ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Κάποιοι, κακοπροαίρετοι, λένε ότι το παρατσούκλι του ως υπουργού ήταν «Ρουσφετογιάννης».

Τελεταίος και ακμαίος εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μόλις στα 31 του βουλευτής, αλλά εγώ δεν τον θυμάμαι από τις πολιτικές εφημερίδες να αναδεικνύει το πολιτικό του όραμα...
Κυρίως φωτογραφίες του έβλεπα να στολίζει τις κοσμικές σελίδες των περιοδικών τύπου «Ciao».
 Ξανθός, όμορφος και ευσταλής νέος, πάνω σε κότερα, χαριεντιζόμενος με δροσερά πιπίνια να κάνει διακοπές στας Μυκόνους.
Ήταν και περιζήτητος γαμπρός!

Την μόνη πολιτική του παρέμβαση που θυμάμαι ήταν μια περιπετειώδη νύχτα αψιμαχιών στο κέντρο της Αθήνας και με σόκαρε η άνεση με την οποία ξεστόμισε μια φράση ο γόνος τόσων εθνικοφρόνων πατέρων του έθνους: «είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καίει τη σημαία».

Εύγε στην οικογένεια Μπαρμπιτσιώτη, από τη Βαρβίτσα της Λακωνίας που μεταμορφώθηκε στην μακροβιότερη δυναστεία του ελληνικού κοινοβουλίου!

Αλλά τα πολλά ζήτω αξίζουν στον ελληνικό λαό που 200 σχεδόν χρόνια τιμά την οικογένεια! 

Εύγε εσύ περήφανε ελληνικέ λαέ που μετά τον γενάρχη Γιάννη, τον κατοχικό παππού Μιλτιάδη, τον μεταπολεμικό πατέρα Ιωάννη, ξανάβγαλες τον εγγονό Μιλτιάδη το 2000 τριάντα χρονών παιδαρέλι βουλευτή.

Εσύ λαέ τον ξανατιμάς στη Βουλή παραπάνω από είκοσι χρόνια, κι εσύ θα τον ξαναβγάζεις ως τα βαθιά γεράματά του.

Κι έτσι ο Μίλτος, πάντα ευσταλής κι ηλιοκαμένος, ντυμένος τ’ άσπρα του, τα ναυτικά, θα γυρίζει σαν καλός μπονβιβέρ με τα κότερα τον Αργοσαρωνικό, και μαζί τα παιδιά του και τα εγγόνια του αυριανοί βουλευτές, αραχτοί, με τα κοκτέιλ τους στα σκάφη, θα οργώνουν τον Αργοσαρωνικό και θα πίνουν τα σκοτς στην υγειά των κορόιδων που πληρώνουν τα χρέη των μνημονίων και μαζί τα φράγκα των εκπροσώπων της εκλογικής μοναρχίας στο κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ - Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.