Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Αλληλεγγύη στον Αρμένικο Λαό!



Γιώργος Τασιόπουλος 

Την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, στις 6:00 μμ, θα είμαστε όλοι στην Πλ. Συντάγματος. 
Δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Είμαστε όλοι Αρτσάχ!

Έλληνες - Αρμένιοι, 

οι λαοί μας από κοινού πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, θύματα της κτηνώδους βίας των δραστών ενός ιστορικού εγκλήματος, που ακόμα και σήμερα παραμένει ατιμώρητο.

 Ο πόνος του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, χαρακτηρίζουν από κοινού τους δυο λαούς μας.

Η ΣΙΩΠΗ δεν πρέπει να σκεπάσει την εθνοκάθαρση που συντελείται σε βάρος του λαού του Αρτσάχ. 
85.000 εκτοπισμένοι, πρόσφυγες έως αυτή τη στιγμή. 

Αν η διεθνής κοινότητα είναι υπόλογη για τον αδιάφορη στάση της, η σιωπή της ελληνικής πολιτείας στο όνομα της "σωστής πλευράς της ιστορίας" είναι μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ! 

Αλληλεγγύη στο λαό Αρμένικο Λαό! 

Αλληλεγγύη στο ΑΡΤΣΑΧ!!!






___________

Του Κώστα Χατζηαντωνίου 


Ο ΑΡΜΕΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ,
από μια σκληρή μοίρα, φαίνεται πως ορίστηκε να αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της αιματηρής αθλιότητας που ονομάζεται Ιστορία και της μεγάλης απάτης που ονομάζεται "ανθρώπινα δικαιώματα" στον κόσμο του (μαύρου) χρυσού μόσχου. 

Δεν είναι μόνο η γενοκτονία και η εξάλειψή του από τη Μικρά Ασία στο πρώτο τέταρτο του εικοστού αιώνα για λόγους που όλοι ξέρουμε.

 Πλησιάζει η μέρα, που μετα από χιλιετίες, δεν θα υπάρχει αρμενική παρουσία στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). 120.000 άνθρωποι άρχισαν ήδη να εκπατρίζονται με την ανοχή Δύσεως και Ρωσίας αφού η γεωπολιτική και κυρίως το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν είναι υπέρτερης αξίας για τις ευαίσθητες ψυχές των υποκριτών που κυβερνούν τον κόσμο από τα δικαιώματα μερικών χιλιάδων Αρμενίων.

 Και πανηγυρίζει ο παντουρκισμός για τη νίκη του και για μιαν ακόμη προσφυγιά, το μόνο ίσως που ξέρει καλά να προσφέρει κατά τη βάρβαρη διαδρομή του.

 Μα η Ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Μας το θυμίζει εκείνο το αρχαίο επίγραμμα με την  κληματαριά που έτσι μονολογούσε καθώς την έτρωγε ένας τράγος:

«Τράγε ως τη ρίζα κι αν με φας/ σταφύλι πάλι εγώ θα κάνω/ για το κρασί που θα χυθεί σπονδή/ στο σφάξιμό σου απάνω».

ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.