Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ο “αλεξιπτωτιστής” εξ Αμερικής Κασσελάκης διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ




Γκουτζάνης Σπύρος

29/08/2023


Η υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ του 35χρονου εξ Αμερικής ορμώμενου Στέφανου Κασσελάκη ταράζει τα λιμνάζοντα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ. Βάζει την κούρσα της διαδοχής σε νέα βάση, σε σημείο που αλλάζει τα προγνωστικά για τον συσχετισμό στον πρώτο και ίσως και στον δεύτερο γύρο. Έχοντας δεσμούς με το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα, λέγεται ότι μέσω αυτού τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Σύμφωνα με παρατηρητές, μάλιστα, εκφράζει το ενδιαφέρον των Δημοκρατικών για τα τεκταινόμενα στην χώρα μας και δη για το κόμμα της φερώνυμης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι δε γνωστή η σχέση του κ. Κασσελάκη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Δρακόπουλο, ο οποίος –σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες– του χορήγησε την πρώτη του υποτροφία σε ηλικία 14 ετών! Από εκεί τον γνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ο Παύλος Πολάκης διατείνεται ότι τον πήγε ο εκείνος στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης πάντως διαψεύδει οποιαδήποτε επιχειρηματική σχέση με εφοπλιστικά συμφέροντα. Του καταλόγισαν ότι οι δύο εταιρείες που έχει στις ΗΠΑ ιδρύθηκαν από επιχείρηση που ανήκει στον εφοπλιστή κ. Νομικό. Ο κ. Κασσελάκης απάντησε από την σελίδα του στο fb ότι «άρχισε ο πόλεμος εναντίον μου», διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σχέση και υποστηρίζει ότι η εφοπλιστική του δραστηριότητα οφείλεται καθαρά στις δικές του ικανότητες. «Ό,τι έφτιαξα, το έφτιαξα με τα δικά μου χέρια», δηλώνει χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επέλεξε ως προνομιακό πεδίο για να προωθήσει την υποψηφιότητά του.

Από τους λαϊκούς αγώνες στα βιογραφικά


Παλαιότερα, για να αναδειχθείς στα κόμματα της Αριστεράς έπρεπε να έχεις “κολλήσει ένσημα” στο λαϊκό κίνημα, από τις μαθητικές καταλήψεις και τα φοιτητικά αμφιθέατρα μέχρι τις αφισοκολλήσεις, τις αγορεύσεις στα συνδικάτα και τις διαδηλώσεις. Τώρα φαίνεται αρκεί να έχεις καλό βιογραφικό με όρους σπουδών σε περιώνυμα ιδρύματα στην αλλοδαπή, άριστη γνώση μερικών ξένων γλωσσών και επιτυχημένη επιστημονική ή επιχειρηματική καριέρα και βεβαίως να επιλεγείς από τους κατάλληλους παράγοντες. Κάποτε η Εσπερία μας έστελνε πρίγκηπες για στέψη, τώρα μας στέλνει “επιτυχημένους τεχνοκράτες” για να ηγηθούν ακόμη και σε κόμματα της Αριστεράς! Κι ας έχουν μηδενική πολιτική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.