Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Ένα σκίτσο πριν 96 χρόνια, σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ μετά την Σύνοδο των BRICS στη Νότια Αφρική...

Χρειάζεται ταλέντο με τη σιωπή απέναντι στο τι συνέβη στη Σύνοδο των BRICS...


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


Ένα σκίτσο του του 1927...
Στο βάθος, πίσω από την Ινδία και την Αφρική ένας Ρώσος στρατιώτης...
Ο δημιουργός "είχε δει μακριά"...
Ένα σκίτσο πριν 96 χρόνια, σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ μετά την Σύνοδο των BRICS στη Νότια Αφρική...


Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αργεντινή, Αίγυπτος, Αιθιοπία… στην Ένωση των BRICS...


Τόσο απλά... ο κόσμος άλλαξε ριζικά και ριζοσπαστικά!
Η λεγόμενη "πολιτισμένη" Δύση έχει χάσει τον έλεγχο των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και, αναμφισβήτητα, την ικανότητα να επιβάλει παράνομα εμπάργκο (χωρίς αποφάσεις του ΟΗΕ σύμφωνα με το δικό της λεγόμενο "διεθνές δίκαιο"), μονομερείς οικονομικές κυρώσεις σε χώρες που δεν σκύβουν μπροστά στους ιμπεριαλιστές.


Το 80% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου απομακρύνεται από τον έλεγχο και τον κίνδυνο των αμερικανικών κι ευρωπαϊκών κυρώσεων.
Με την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων -πρώην πιστοί σύμμαχοι, πιστά σκυλιά των ΗΠΑ- και του Ιράν στους BRICS, η Ένωση θα είναι σε θέση να ελέγχει εκ των πραγμάτων (de facto) την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.

Τα δυτικά ΜΜΕ και τα ελληνόφωνα (αριστερά και δεξιά) είχαν προδιαγράψει, εφεύρει, ή σωστότερα παπαγάλιζαν τα δελτία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί "αποτυχίας", εσωτερικών διαφωνιών Ινδίας & Βραζιλίας κι άλλα φαιδρά. Σήμερα η ένοχη σιωπή της απουσίας από το κοσμοϊστορικό γεγονός... 

 Μοναδική "ελληνική φωνή" από το Γιοχάνεσμπουργκ η Λαμπρινή Θωμά...
Στο μεταξύ... ξεπερνούν τις 70 οι αιτήσεις χωρών για είσοδο στους BRICS...



Για την Νατοϊκή αριστερά και τους ισαποστάκηδες, αυτούς που κρύβονται πίσω από την "ενδο-ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση", το αφήγημα της σύγκρουσης των ιμπεριαλισμών ΗΠΑ-Ρωσίας, ας περιοριστούμε στη Σοσιαλιστική Κούβα και τους BRICS, για έναν πολυπολικό κόσμο:
«Συμμετείχα στον διάλογο BRICS-2023 με την τεράστια ευθύνη που αντιπροσωπεύει για την Κούβα η προεδρία της G-77 + Κίνα, της μεγαλύτερης και πιο ποικιλόμορφης ομάδας αναπτυσσόμενων χωρών.
Αντιμετωπίζουμε κολοσσιαίες προκλήσεις. Ο αποκλεισμός και η φτώχεια έχουν πολλαπλασιαστεί.
Οι ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης και οι μεγάλες πολυεθνικές έχουν σχεδιάσει μια διεθνή τάξη που είναι εχθρική προς την πρόοδο των νότιων εθνών μας και η οποία είναι αποτελεσματική μόνο για μικρές προνομιούχες μειονότητες.
Η Ομάδα των 77, Κίνα και οι BRICS έχουν την ευθύνη να υποστηρίξουν μια αλλαγή στην τρέχουσα τάξη.
Δεν είναι επιλογή, είναι η μόνη εναλλακτική»

Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Κούβας, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας


Για την Αφρική, ας αφεθούμε στον Κέμι Σίμπα (Kemi Seba):

«Ζωντανά (απευθείας μετάδοση) από τους BRICS.
Ψάχνω για τον Εμανουέλ Μακρόν. Αλλά δεν τον βρίσκω.
Μανώλη πού είσαι; Μου είπαν ότι μου απαγόρευσες να έρθω εδώ [στη Νότια Αφρική]". Τώρα είμαι στο κέντρο βάρους του κόσμου.
Αντίο Μανώλη»

Έτσι ειρωνεύτηκε τον Μακρόν ο Κέμι Σεμπά, από τη 15η σύνοδο κορυφής της ομάδας BRICS, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Αλήθεια... ποιος είναι αυτός ο περίεργος τύπος, που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την ελληνόφωνη "δημοσιογραφία" και πρωτίστως την εγχώρια Νατοϊκή αριστερά;


➦ 22 Ιούλη 2018: Γιατί δεν γνωρίζουμε τον Kemi Seba;


Ο Kemi Seba (Κέμι Σίμπα), ο "ενοχλητικός άγνωστος" για τους ιμπεριαλιστές, αλλά και τη Νατοϊκή ευρωπαϊκή αριστερά (κοινοβουλευτική κι εξωκοινοβουλευτική), που έχουν "ερωτευτεί" την μετανάστευση και πουλάνε "φιλανθρωπία", δηλαδή τη μεταφορά δούλων στην Ευρώπη για τα συμφέροντα του υπερεθνικού κεφαλαίου, δίνει μια πληρωμένη απάντηση στον επίδοξο νεοαποικιοκράτη Μακρόν... 

➦ 30 Αυγούστου 2022: Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ απάντηση του Κέμι Σίμπα στον Μακρόν και τη γιαγιά Μπριζίτ!



Η Νατοϊκή ευρωπαϊκή αριστερά είναι στρατευμένη στα "ανθρώπινα δικαιώματα", το μεγαλειώδες "αντιφασιστικό" κι "αντιρατσιστικό" κίνημα (Σόρος), που διαδηλώνει υπέρ της μετανάστευσης έχει προτάγματα με σαφή ιδεολογική προσέγγιση: «Λιμάνια ανοικτά όπως οι κώλοι μας»

Κλείστε τα σύνορα! Η διαδήλωση των μεταναστών που εξαφάνισαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ!

«Και τώρα θέλω να δω πως ακριβώς θα ξεφύγετε... μαλάκες!»
Μουαμάρ Καντάφι

➦ 15 Δεκέμβρη 2021 "Η Κραυγή"! Μια ταινία για τις μπίζνες της "μετανάστευσης" στη νέα τάξη...

«Ο Τύπος δεν θέλει να ενημερώσει τον αναγνώστη,
αλλά να τον πείσει πως τον ενημερώνει»
Νικολά Γκόμεζ Ντάβιλα


Η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία και πολιτική δεν κατάλαβαν πως χρειάζεται ταλέντο με τη σιωπή απέναντι στο τι συνέβη στη Σύνοδο των BRICS... Για ακόμη μια φορά στη "Λάθος πλευρά της ιστορίας"...

ΠΗΓΗ:http://www.press-gr.com/2023/08/brics.html?m=1&fbclid=IwAR0qsw9cMb8HwXJPelLRBMxFKMWxB4uCibWQqR5tZxRuJiHpwzrDZefa9ZM
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.