Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

ΤΟ WOKE* ΝΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ



Του Κώστα Σαμάντη

Με τα φύλα να έχουν φθάσει εφέτος τα 82 (10 περισσότερα από πέρυσι) είναι αναγκαία η ενημέρωσή μας ώστε να είμαστε "in".


Η εικονιζόμενη είναι η Eija-Riitta Berliner-Mauer, μια γυναίκα που ερωτεύτηκε ένα εθνικό μνημείο, το Τείχος του Βερολίνου, και άλλαξε το επώνυμό της (Berliner) ώστε να αντικατοπτρίζεται ο γάμος της με την κατασκευή το 1979, γεγονός που σημαίνει ότι παρέμεινε παντρεμένη για 10 χρόνια. Η Eija αποκάλυψε ότι ως μέρος των Objectum Sexual τάσεών της (που την κατατάσσουν στην αρχική πρώτη δεκάδα των "φύλων"), έχει παραμείνει παρθένα στον άνθρωπο και ανέπτυξε ρομαντικά συναισθήματα έναντι του Τείχους. Σύμφωνα με τα λόγια της, η Eija εξηγεί την έλξη της για το(ν) Τείχο: «Βρίσκω το μακρύ, λεπτό σώμα του, με τις οριζόντιες γραμμές πολύ σέξι. Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ελκυστικό, αλλά είναι πάρα πολύ χοντρό(ς) - ο σύζυγός μου είναι πιο σέξι». 
Όταν το Τείχος καταστράφηκε, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1989 η Eija κραύγαζε ότι «ο σύζυγός της ήταν ακρωτηριασμένος», την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος γιόρταζε την κατάρρευση. Μετά την καταστροφή του, η Eija λέγεται ότι έχει κατευθύνει την αγάπη της σε μια γέφυρα.

*Η«woke culture» ή κίνημα αποδόμησης είναι ένα κίνημα που αναπτύσσεται στην Δύση και έχει ως στόχο το γκρέμισμα όσων συνιστούν την κοινή κληρονομιά μας. Για παράδειγμα τα πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: Γονέας 1 και Γονέας 2. Είναι ένα κίνημα ακραίου και καταχρηστικού Δικαιωματισμού που αγωνίζεται να επιβάλει την χρήση μιας ακατάληπτης και ολοκληρωτικής νέας γλώσσας, αυτήν της Πολιτικής Ορθότητας. Εκπορεύεται κυρίως από κύκλους αμερικανών προοδευτικών ακαδημαϊκών. Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο Woke – Η καθολική αποδόμηση, (https://ardin-rixi.gr/archives/249934)

ΠΗΓΗ: 
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.