Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ακυρώνεται η σειρά “Ataturk” από την Disney - Επιτυχία των Αρμενίων




Το θέμα που ανέδειξε πριν λίγες μέρες το Σωματείο Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" σύμφωνα με το οποίο η Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής καλούσε επίμονα την εταιρία παραγωγής Disney να ακυρώσει την παραγωγή και προβολή της σειράς "Ataturk" με θέμα τα "κατορθώματα" του Μουσταφά Κεμάλ εν όψει της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της γειτονικής χώρας, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ μετά από αφόρητες πιέσεις της πανίσχυρης Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής (ANCA), η Disney είναι έτοιμη να αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο με τον Μουσταφά Κεμάλ.

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο «ντοκιμαντέρ» εντάσσεται στην προπαγάνδα της σύγχρονης Τουρκίας που επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει την εικόνα της όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν της αλλά και το παρόν της.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία του Κεμάλ ενώ διεξάγονται προσπάθειες να συμβεί το ίδιο και με της Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον εξειδικευμένο ιστόποτο imdb.com η πρεμιέρα προγραμματιζόταν για τις 29 Οκτωβρίου 2023 και τον ρόλο του Κεμάλ ως νέου θα ερμήνευε ο Τούρκος ηθοποιός Aras Bulut Iynemli.

ΠΗΓΗ: https://epontos.blogspot.com/2023/07/ataturk-disney_2.html?fbclid=IwAR1Z8rn2x1uXSe453J4hAO-6H-_F5L3KZ3Xf1FxPlPWNbSsRRv3mTy716Gk&m=1
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.