Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Σάρα Βάγκενκνεχτ : «Φωνή της λογικής» ή ένα ακόμη «τρολ του Πούτιν»;



Του Βασίλη Στοϊλόπουλου 

(Το παρακάτω (σημερινό) κείμενο είναι της γνωστής Γερμανίδας πολιτικού Σάρα Βάγκενκνεχτ (*) 

«Ο γερμανικός γίγαντας εξοπλισμών Rheinmetall στέλνει - εκ μέρους της Ολλανδίας και με την άδεια της γερμανικής κυβέρνησης - άλλα 14 άρματα μάχης Λεοπάρντ στην Ουκρανία. Η Δανία ξεκίνησε να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες σε μαχητικά αεροσκάφη F16. Η Ρωσία εγκαθιστά βάση πυρηνικών πυραύλων στη Λευκορωσία στα σύνορα του ΝΑΤΟ. 

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει με τη σειρά της να στρατοπεδεύσει μόνιμα 4.000 στρατιώτες του Ομοσπονδιακού Στρατού στη Λιθουανία στα σύνορα με τη Ρωσία - ενάντια στις διατάξεις του Συμφώνου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που μέχρι στιγμής εμπόδισαν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να εγκατασταθούν μόνιμα στις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. 

«Σήμερα κάνουμε ειρήνη», υποσχέθηκε ο τότε Γάλλος πρόεδρος Σιράκ, όταν αυτή η πράξη υπογράφηκε πανηγυρικά πριν από 25 χρόνια. «Η συμφωνία θα φέρει σταθερότητα στην Ευρώπη και πέρα» δήλωσε ο τότε Ρώσος πρόεδρος Γελτσίν. 

Και τώρα; Στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, προφανώς ετοιμάζονται για έναν πόλεμο διάρκειας με τη Ρωσία. Μια πολιτική μαζικού εξοπλισμού, αποτροπής και σύγκρουσης  υποτίθεται ότι διασφαλίζει την ασφάλειά μας – όμως συμβαίνει το αντίθετο. Η σπείρα της κλιμάκωσης ξεκίνησε πολύ πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και συνεχίζει να περιστρέφεται. Ο πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου, η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, η κατάρρευση της εκλεγμένης κυβέρνησης του 2014 στην Ουκρανία και ο εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησε - πολλά γεγονότα διηγούνται την προϊστορία του πολέμου στην Ουκρανία. 

Μέσα σε λίγα χρόνια καταστράφηκαν όλα όσα έχτισαν πολιτικοί όπως ο Βίλλυ Μπραντ και όσα έφεραν ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη επί δεκαετίες, αλλά κατέστησαν επίσης εφικτή και την γερμανική ενοποίηση. 

Πρέπει να επιστρέψουμε στην πολιτική ύφεσης του Βίλλυ Μπραντ! Όλο και περισσότερα όπλα δεν θα φέρουν ειρήνη στην Ευρώπη! Ξοδεύονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια, με τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν πολύ πιο σημαντικά πράγματα!»

ΥΓ. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Πάντως ο πόλεμος στην Ουκρανία μοιάζει πλέον με ασταμάτητη «κρεατομηχανή», με την διπλωματία να έχει κυριολεκτικά παγώσει και τον λόγο να έχουν εξαρχής μόνο τα «γεράκια του πολέμου» με αποτέλεσμα η ασφάλεια και η ειρήνη στην Ευρώπη να είναι πιο ασταθείς από ποτέ μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.  

(*) Η Σ. Βάγκενκνεχτ προέρχεται από το κόμμα “Die Linke”, έχει  μεγάλη επιρροή στην κοινή γνώμη και διαγράφτηκε πρόσφατα από το κόμμα της εξαιτίας των θέσεών της για το μεταναστευτικό, τις ταυτότητες και του πολέμου στην Ουκρανία).

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0qcesFSmRzMLyjYe3CqJBJkNWQUv8zQj4RktE6fHyS7iJxpD4EC7tY1NEHDsDBmrgl&id=100014553737849&post_id=100014553737849_pfbid0qcesFSmRzMLyjYe3CqJBJkNWQUv8zQj4RktE6fHyS7iJxpD4EC7tY1NEHDsDBmrgl
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.