Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Βιβλίο "ψεκασμένων" και "συνωμοσιολόγων"....



Του Δημήτρη Γιαννάτου 

Βιβλίο "ψεκασμένων" και "συνωμοσιολόγων"....


😄 τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος στην "σωστή πλευρά της Ιστορίας;;; 
όχι η Οικογένεια; ή η σκυτάλη είναι άτιμο παλούκι 😅 
Μακεδονομάχοι πριν, κουφάλες μετά και άλλα πολλά και φαιδρά!!! 
 Ο σχολιασμός είναι σκόπιμα δεικτικός για όσους/ες κάνουν γαργάρα και έχουν επιλεκτική γραφή και μνήμη...

Ο Τζ. Πάιατ, λέει ότι αποστολή του, ήταν να πάει ένα βήμα πιο πέρα την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία και να «επιστρέψουν» οι ΗΠΑ στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα στην περιοχή της Β. Ελλάδας. "«ήταν όλα ενταγμένα σε ένα σχέδιο αναβίωσης της ιδέας της αμερικανικής παρουσίας. Να μη ζητάμε πια συγγνώμη για τη Σούδα, όπως είχαμε συνηθίσει, αλλά να ενισχύουμε τις στρατιωτικές συνεργασίες μας. Είμαι πολύ περήφανος τόσο για το πώς δουλέψαμε πολλές ελληνικές κυβερνήσεις πάνω σε αυτό, όσο και για το πώς αναβαθμίσαμε τη διευρυμένη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, ώστε να συμπεριλάβει διευρυμένες ασκήσεις, κυλιόμενες μεταθέσεις στο Στεφανοβίκειο και επιχειρήσεις που κάνουμε στη Λάρισα».(...)

"Με αυτή λοιπόν την αφετηρία και σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε η στρατιωτική και επιχειρηματική …«ανάκαμψη» των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα, που «σφραγίστηκε» με το ΝΑΤΟικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε στρατιωτικό κόμβο και βέβαια με τις ενεργειακές υποδομές αμερικανικών συμφερόντων που γίνονται στην περιοχή, βάζοντας τον λαό στο επίκεντρο τεράστιων ανταγωνισμών και κινδύνων"(...)

"«Συμ­φω­νία των Πρε­σπών». Εδώ ο πρέ­σβης απο­θε­ώ­νει τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδι­κά τον τότε πρω­θυ­πουρ­γό, Αλ. Τσί­πρα. Γρά­φει: «Νομί­ζω, ξανα­κοι­τώ­ντας την, πως η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών ήταν επα­να­στα­τι­κή πρά­ξη στην ελλη­νι­κή εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή (…) Αυτό απέ­δει­ξαν οι Πρέ­σπες και η προ­θυ­μία του πρω­θυ­πουρ­γού να ανα­λά­βει το πολι­τι­κό κόστος για τη συμ­φω­νία. Ο Τσί­πρας προς μεγά­λη του τιμή ανα­γνώ­ρι­σε πως ήταν θέμα ιστο­ρι­κής κλη­ρο­νο­μιάς και πως έβα­ζε την Ελλά­δα στο σωστό δρό­μο μακρο­πρό­θε­σμα. Δεν είχε απή­χη­ση αυτή η συμ­φω­νία στη Νέα Δημο­κρα­τία και είχα κάποιες πολύ έντο­νες συζη­τή­σεις με ανθρώ­πους που κατέ­χουν μεγά­λη εξου­σία σήμε­ρα, αλλά ξέρω πως σχε­δόν όλοι αυτοί οι άνθρω­ποι είναι και αρκε­τά ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι που το έλυ­σαν άλλοι το θέμα για αυτούς».

Για τον Κοτζιά: "...να βρεθεί άλλος Έλληνας πολιτικός να κάνει όλη τη βρομοδουλειά..."



Από τις διηγήσεις δύο άλλων πρέσβεων (Τσ. Ρις και Τ. Μίλερ), ξεχωρίζει η «αποτυχία του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο», που χαρακτηρίζεται «πλήγμα» στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και κυρίως οι αναφορές στην κρίση των Ιμίων. Γράφει ο Μίλερ: «Ο Σημίτης έκανε το σωστό. Μας ευχαρίστησε και επικρίθηκε σφόδρα στην Ελλάδα για αυτό. Μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα και είπε απλώς “ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας”. Και φυσικά, ο φίλος μου ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ δεν παρέλειψε να πει κάτι του τύπου “άλλο ένα παράδειγμα που ενώ η Ευρώπη κοιμόταν οι ΗΠΑ έκαναν επιθετική διπλωματία και έλυσαν το πρόβλημα”. Οι Ευρωπαίοι έγιναν έξω φρενών αλλά ο Χόλμπρουκ έλεγε τέτοια για χρόνια».

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/1572263489/posts/pfbid02UnM9WnitXFd5xSSbdc4h5jMqK9g53xFr4QNwTuj1kzNXSMUibD6N4MKLVk4GvE5vl/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.