Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Εμείς οι τελευταίοι Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ




ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΛΑΘΡΑΣ


Να, λοιπόν, που τα καταφέραμε κι εμείς οι τελευταίοι να είμαστε υποψήφιοι στις προκείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, σε μια κρίσιμη εκλογική καμπή για την βαρειά πληγωμένη από τα Μνημόνια, την αποικιοκρατική προέλαση και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, τον νεο–ψευδο–φιλελευθερισμό, που το κανονικό του όνομα είναι τραπεζοκρατία και επί το σαφέστερο, κλεπτοκρατία.

Με την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο του συνδυασμού και των υποψηφίων μας, η «Πολιτική Πρωτοβουλία», με τη συμβολή δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» της «ομάδας Πολιτική Πρωτοβουλία» και της «Χριστιανικής Δημοκρατίας», έχει επίσημα τη θέση της πλέον στα ψηφοδέλτια που θα βρει στην κάλπη ο πολίτης.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους υποψηφίους μας, δεν θα δει διασημότητες ούτε μεγαλουσιάνους. Θα δει απλούς πολίτες, που δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά αποφάσισαν ως πολίτες με αγωνία για τον τόπο, να συστρατευτούν μαζί μας σε έναν άνισο αγώνα. «Ου πολλοί σοφοί εν ημίν, ου πολλοί δυνατοί» μαζί μας, κατά το αποστολικό, «αλλά τα μωρά του κόσμου…».Γιατί είναι έσχατη μωρία, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να απαρατάει κανείς τις δουλειές του, τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, άνθρωποι κατά κανόνα φτωχοί, και να ζητά να αναλάβει μια ευθύνη για τα πράγματα δυσανάλογη του βάρους που τους αναλογεί. Από φιλότιμο και μόνο.

Τα θηρία που έχουμε να αντιπαλέψουμε είναι πανίσχυρα και αδηφάγα. Είναι όμως και πίστη μας ισχυρή. Πίστη στην κοινωνική δικαιοσύνη, και στην αξία του κάθε ανθρώπου, όπως μας την έμαθε το Ευαγγέλιο, πίστη στη Δημοκρατία και αντίσταση σε κάθε τυραννία —σήμερα τον σβέρκο μας πατά βαρειά η μπότα του αντιχρίστου χρήματος—, αφοσίωση στον τόπο που μας έλαχε να ζούμε, στις πεζούλες και τα γκρεμίδια που δεν μπορούμε να τα πάρουμε στους ώμους και να φύγουμε, όπως οι έχοντες και κατέχοντες εξωχώριους λογαριασμούς και άλλα πολλά.
Είμαστε βέβαιοι, άρα, ότι άπαξ και κάναμε απόφαση να μπούμε στον καλό αυτόν αγώνα, είμαστε κιόλας κερδισμένοι. Και ο κάθε τίμιος πολίτης αυτής της χώρας έχει τώρα μπροστά του την επιλογή:

Θα πάει με τους γνωστούς-άγνωστους που λεηλάτησαν και λεηλατούν τη ζωή μας;

Θα πάει με τους ισχυρούς που από καιρό κρατούν το στημένο παιχνίδι τους, έναν ιδιότυπο σήμερα δικομματισμό, όπου διαλέγεις το ίδιο ακριβώς πράγμα με άλλη συσκευασία;

Θα υποκύψει ξανά στην άρνηση της πολιτικής, που ψεύδεται λέγοντας δεν υπάρχουν άλλες λύσεις;
Θα φοβηθεί στην απειλή της «χαμένης ψήφου»;

Ή θα αρπάξει την ευκαιρία να συστρατευτεί με τους τελευταίους, που πάντως ψέματα δεν έμαθαν να λένε;

Η επιλογή, φίλη, φίλε είναι δική σου. Είναι δική μας! 

Και ξέρετε κιόλας τι λέει το ρητό, από το άψευστο εκείνο στόμα: «Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι»!

Στ’ αλήθεια. Αν το παλαίψουμε όλοι μαζί. Και δεν περιμένουμε απλά να μας ψηφίσετε, εννοείται.

 Περιμένουμε τη συστράτευσή σας στον αγώνα.
Ιδού λοιπόν!

Κωνσταντίνος Μπλάθρας

ΠΗΓΗ:https://politikiprotovoulia.gr/%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.