Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΕΤΣΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΗ...



Νάκμπα 1948 – 2023.

 75 χρόνια εκτοπισμοί και συνεχής εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων


*Στις παραμονές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου οι Εβραίοι στην Παλαιστίνη δεν ξεπερνούσαν το 15% του πληθυσμού της Παλαιστίνης.
Κσι όμως ζούσαν όλοι αρμονικά μεταξύ τους ..

Η κατάσταση άλλαξε μετά το τέλος του πολέμου, όταν εκατοντάδες χιλιάδες επιζώντες του Ολοκαυτώματος συνέρευσαν στην Παλαιστίνη, έχοντας και τη συμπάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης και την στήριξη της Μ.Βρετανιας ,έτσι ένα εθνικιστικό κίνημα (ο Σιωνισμός )μετατράπηκε σε θρησκεία)
Οι σιωνιστές δημιούργησαν ένοπλες ομάδες, τη Χαγκάνα, που τρομοκρατούσαν τους παλαιστίνιους χωρικούς για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τη γη τους, ενώ παράλληλα οργάνωναν βομβιστικές ενέργειες κατά των βρετανικών στρατευμάτων, τα οποία τελικά αποχώρησαν από την Παλαιστίνη το 1947. 
Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ, που κατέληξαν στο διαχωρισμό των παλαιστινιακών εδαφών σε εβραϊκά και αραβικά. 

Έτσι, δημιουργήθηκε το Ισραήλ, που αρχικά κατείχε τη μισή σχεδόν έκταση της Παλαιστίνης, τη στιγμή που οι Εβραίοι δεν ξεπερνούσαν το 30% του πληθυσμού. 

Οι σιωνιστές παρόλα αυτά συνέχισαν τη βάρβαρη εκστρατεία τους κατά των Παλαιστινίων και το 1948 ξέσπασε πόλεμος. 
Οι γειτονικές αραβικές χώρες (Αίγυπτος, Συρία, Ιορδανία, Λίβανος, Ιράκ) επιτέθηκαν στο Ισραήλ, όμως η διαφθορά αυτών των μοναρχικών/μισοφεουδαρχικών καθεστώτων καταρράκωνε τη μαχητική ικανότητα των στρατών τους.
 Οι σιωνιστές δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν,
Μετά τη στρατιωτική ήττα, η σιωνιστική τρομοκρατία χτύπησε αλύπητα τους ανυπεράσπιστους πλέον Παλαιστίνιους. 
Πάνω από 15.000 δολοφονήθηκαν, 531 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις καταστράφηκαν ολοσχερώς και το 70% του παλαιστινιακού πληθυσμού πήρε το δρόμο της προσφυγιάς. Υπολογίζεται ότι σήμερα οι πρόσφυγες της «Νάκμπα» του 1948 και οι απόγονοί τους είναι πάνω από 5 εκατομμύρια, διασκορπισμένοι στις γύρω αραβικές χώρες αλλά και όλο τον κόσμο, ενώ το Ισραήλ αρνείται πεισματικά να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στη γη τους.

 Το 1967, με τον «Πόλεμο των Έξι Ημερών», το Ισραήλ κατέλαβε και τα εναπομείναντα παλαιστινιακά εδάφη, τη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, τη Λωρίδα της Γάζας και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σήμερα, η Γάζα και αρκετές πόλεις της Δυτικής Όχθης είναι τυπικά "ελεύθερες" από την ισραηλινή στρατιωτική παρουσία, όμως το εγκληματικό σιωνιστικό καθεστώς έχει φροντίσει να κλείσει το σύνολο του παλαιστινιακού λαού σε μια τεράστια φυλακή.
Κσι να διαχωρίσει τον πληθυσμό της Παλαιστίνης σε περιοχές ελεγχόμενες από τον Ισραηλινό στρατό ..είναι δηλαδή ένα κράτος απαρχαιντ 

*Διεθνής Αμνηστία: Κράτος «απαρτχάιντ» το Ισραήλ 

 01/02/2022

Η χρησιμοποίηση του όρου από τη Διεθνή Αμνηστία έρχεται μετά από την υιοθέτησή του τον περασμένο Απρίλιο από την μη-κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch, αλλά επίσης και από ισραηλινές οργανώσεις όπως η B’ Tselem και η Yesh Din.

Όμως, ενώ η περυσινή έκθεση του Human Rights Watch κατηγόρησε το Ισραήλ για διακρίσεις κατά των Παλαιστινίων σε όλες τις περιοχές υπό τον έλεγχό του, εννοώντας ότι η πολιτική του Απαρτχάιντ ασκείται μόνο στις περιοχές που κατέλαβε πέρα από τα αρχικά του σύνορα του 1948, η σημερινή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας εφαρμόζει τον όρο «απαρτχάιντ» και για την κοινωνική και πολιτική διαχείριση του παλαιστινιακού πληθυσμού στο εσωτερικό του Ισραήλ.

«Από την ίδρυσή του το 1948, το Ισραήλ έχει ακολουθήσει μια ρητή πολιτική εγκαθίδρυσης και διατήρησης μιας εβραϊκής δημογραφικής ηγεμονίας», αναφέρει η έκθεση, «και μεγιστοποιώντας τον έλεγχό του στη γη προς όφελος των Εβραίων Ισραηλινών, προβαίνει στην ελαχιστοποίηση του αριθμού των Παλαιστινίων και περιορίζει τα δικαιώματά τους, εμποδίζοντάς τους να αμφισβητήσουν με οποιονδήποτε τρόπο την έξωσή τους από τις εστίες τους».

Υποστηρίζει επίσης ότι «σχεδόν όλη η πολιτική διοίκηση και οι στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ» εμπλέκονται «στην επιβολή του συστήματος του απαρτχάιντ εναντίον των Παλαιστινίων σε ολόκληρο το Ισραήλ» και στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και «κατά των Παλαιστινίων προσφύγων και των απογόνων τους εκτός της επικράτειας».

 *Η Γάζα έχει επανειλημμένα καταστραφεί από βομβαρδισμούς και υφίσταται έναν απάνθρωπο αποκλεισμό, παντού λείπουν ακόμα και στοιχειώδεις υποδομές, η ανεργία και η φτώχεια βρίσκονται στα ύψη, οι ισραηλινοί εποικισμοί επεκτείνονται συνεχώς, η επικοινωνία ακόμα και πολύ γειτονικών παλαιστινιακών περιοχών είναι σχεδόν πάντα αδύνατη, λόγω του τείχους που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ και των διαρκών στρατιωτικών μπλόκων, η αρπαγή της γης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, γυναίκες και παιδιά δολοφονούνται, χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται στη φυλακή για δεκαετίες, ακόμα και χωρίς δίκη..

και η κόλαση συνεχίζεται εδώ και 75 χρόνια ..

Το νερό το κλεβουν φυσικά και έτσι καλλιεργούν τα φρούτα που αγοράζετε στα σούπερ μάρκετ 

Μποϋκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα !

*Σωτήρης Ρούσσος: Το Ισραήλ μετατρέπεται σε κράτος απαρτχάιντ, κάτι που είναι καταδικασμένο να αποτύχει, του Δημήτρη Κούλαλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 


*Εθνοκάθαρση και νέο απαρτχάιντ από το κράτος του Ισραήλ
16/05/2021 
https://prin.gr/2021/05/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%87%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CF%84/

*Από BDS Greece 

BDS :Το Boycott, Divestment and Sanctions είναι ένα κίνημα υπό την ηγεσία των Παλαιστινίων που προωθεί μποϊκοτάζ, εκποιήσεις και οικονομικές κυρώσεις κατά του Ισραήλ

FACEBOOK https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2468370060000829&id=1320706644767182

Το BDS (Boycott, Divest, Sanction: Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις) είναι ένα διεθνές, μη βίαιο κίνημα, αντίπαλο προς κάθε μορφή ρατσισμού (συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού) το οποίο στρέφεται ενάντια σε επίσημους θεσμούς και κρατικές ή επιχειρηματικές επιλογές και επ’ ουδενί ενάντια σε πρόσωπα ή ταυτότητες. 

Στηρίζεται στο γεγονός ότι το Ισραήλ διατηρεί ένα καθεστώς εποικιστικής αποικιοκρατίας, απαρτχάιντ και κατοχής επί του παλαιστινιακού λαού και δεν λογοδοτεί. 

Ως αποτέλεσμα το πρόβλημα διαιωνίζεται με ευθύνη και όσων κυβερνήσεων και οργανισμών συμπράττουν με το κράτος του Ισραήλ.

https://bdsgreece.net/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/

*Η ιστορία της Παλαιστίνης
Ένα χρονολόγιο με τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της Παλαιστίνης, από το 1881, οπότε έγινε η πρώτη μαζική μετανάστευση εβραίων στους Αγίους Τόπους, έως σήμερα.
Πηγή:https://www.sansimera.gr/articles/24

*Σέιχ Τζάρραχ 5

Μετά την κατοχή του 1967, το Ισραήλ έχτισε πολλές νέες συνοικίες και πόλεις δορυφόρους, με σκοπό να αυξήσει τον εβραϊκό πληθυσμό και να αποκόψει την Ανατολική Ιερουσαλήμ από την υπόλοιπη παλαιστινιακή κοινότητα. 
Μέχρι πρόσφατα, αυτό συνεπάγονταν συνήθως την κλοπή της γης και την άρνηση των δικαιωμάτων οικοδόμησης στους Παλαιστίνιους, και λιγότερο άμεσες εκτοπίσεις.

 Αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Σέιχ Τζάρραχ αντιπροσωπεύει μια εντατικοποίηση του σιωνιστικού εποικισμού.

Οι Παλαιστίνιοι εκδιώκονται από σπίτια στα οποία οι οικογένειές τους ζούσαν επί δεκαετίες, μερικές φορές με τη δικαιολογία ότι πριν από το 1948 αυτά ανήκαν σε εβραϊκές οικογένειες. Πολλοί από αυτούς τους Παλαιστίνιους εξακολουθούν να έχουν τα συμβόλαια των ιδιοκτησιών που εκλάπησαν το 1948, αλλά ο νόμος δεν τους επιτρέπει να τις διεκδικήσουν και να εκδιώξουν τους Ισραηλινούς που ζουν τώρα εκεί.

Οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ισραηλινό κράτος είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια της χώρας του και των σπιτιών τους. 

Γνωρίζουν ότι τα «Πάρκα Ανεξαρτησίας» τόσο στην Ιερουσαλήμ όσο και στο Τελ Αβίβ είναι χτισμένα πάνω σε κατεστραμμένα μουσουλμανικά νεκροταφεία· ότι το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια του χωριού Σέιχ Μουουάνις και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ πάνω στα ερείπια του Σέιχ Μπαντρ· ότι ακόμη και η Κνέσετ του Ισραήλ είναι χτισμένη πάνω σε κλεμμένη γη, της οποίας ένας Παλαιστίνιος εξακολουθεί να κατέχει τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Η Νάκμπα έγινε την περίοδο 1947-9, αλλά οι ρίζες της ανάγονται σε περισσότερα από 50 χρόνια πριν, και η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα, σχεδόν 75 χρόνια αργότερα.

 Οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης της σύγκρουσης στην Παλαιστίνη χωρίς την αναγνώριση και την αποκατάσταση σχεδόν ενάμιση αιώνα απαλλοτριώσεων των Παλαιστινίων θα είναι δικαίως καταδικασμένη σε αποτυχία. 
Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην επιστροφή, στην αποζημίωση και στην αποκατάσταση δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

**Νάκμπα 1948 – 2023.

 75 χρόνια εκτοπισμοί και συνεχής εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων


***2010 άρθρο 


Κυριακή 22 Απρίλη 2001

«Επιλεκτική» μνήμη, ενημέρωση και υποκρισία
«Θα ήθελα πάρα πολύ κάποιος να με πείσει ότι η κατεδάφιση σπιτιών, άνευ λόγου και προειδοποίησης, η εμφάνιση της κάννης των τεθωρακισμένων μέσα στα σπίτια, οι εικόνες των πολιτών να τρέχουν πανικόβλητοι και το μικρό παιδί που έχω μπροστά μου μέσα στο θάλαμο του παλαιστινιακού νοσοκομείου με το πόδι κομμένο από οβίδα που γκρέμισε το σπίτι του δεν είναι τρομοκρατία» 
γράφει, ανήμερα του Πάσχα 2010  από τη Λωρίδα της Γάζας, ο Ρόμπερτ Φισκ για την «Independent».

 «Δεν μπορεί παρά να είναι ψέμα και υποκρισία η επιμονή στο χαρακτηρισμό αντεπίθεση ή αντίποινα στις ισραηλινές επιδρομές και επιθέσεις», σημειώνει ο Φισκ, καταλήγοντας ότι όντως υπάρχουν ένοπλοι Παλαιστίνιοι και όντως γίνονται τρομοκρατικές πράξεις εναντίον των Ισραηλινών, αλλά ο χαρακτηρισμός δεν αφορά ούτε το σύνολο του παλαιστινιακού λαού, ούτε μόνο τις παλαιστινιακές πράξεις.

Η δράση των Ισραηλινών ειρηνιστών, οι διώξεις που υφίστανται, οι συλλήψεις, αλλά ακόμη και οι φυλακίσεις τους είναι θέματα που δε θίγονται από τη διεθνή ειδησεογραφία. 

Οι φωνές αντίστασης πνίγονται γρήγορα στο περιθώριο. 

«Γιατί η κατεδάφιση δεκάδων σπιτιών δε συνιστά τρομοκρατική πράξη;», τολμά να αναρωτιέται ο Ισραηλινός συγγραφέας Γκίντεον Λεβί, στη Χααρέτζ, για να καταλήξει ότι «ίσως... εκτόξευση όλμων από τους Παλαιστινίους να είναι μια πράξη αυτοάμυνας ενάντια σε μια κατοχή που δεν έχει τέλος, ενάντια στους εβραϊκούς εποικισμούς που από το 1967 επεκτείνουν διαρκώς τα σύνορά τους μπροστά στα εξουθενωμένα μάτια των Παλαιστινίων».

Σε αυτά, δεν μπορεί κανείς να μη συμπληρώσει τον επιλεκτικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η όλη διένεξη, αλλά και οι έξωθεν παρεμβάσεις.

 Δεν είναι κρυφό ότι τα ΜΜΕ εστιάζουν στις ένοπλες αντιπαραθέσεις και δεν αναφέρονται καθόλου στο καθημερινό δράμα του παλαιστινιακού λαού. Δεν είναι τυχαίο ότι προβλήθηκε ως «κατευναστική» και «δίκαιη» η γραπτή δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, που χαρακτήριζε «δυσανάλογη και ακραία» την ανακατάληψη παλαιστινιακών εδαφών και οδήγησε στην αναίρεση της ισραηλινής εισβολής.

 Οι ίδιοι οι Αμερικανοί διπλωμάτες διευκρίνιζαν ότι η αμερικανική «επίκριση» ήταν περισσότερο μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε επίπεδο τέτοιο που η αμερικανική διπλωματία να μη χάνει εντελώς την αξιοπιστία της (και τη δυνατότητα άσκησης επιρροής) απέναντι στις αραβικές κυβερνήσεις, που πιέζονται έντονα από τους λαούς τους για ανάληψη σοβαρής δράσης στο πλευρό της Ιντιφάντα.

Δεν μπορεί κανείς να ξεχνά ότι η Ουάσιγκτον αυτοβαπτίστηκε εγγυήτρια μιας ειρηνευτικής διαδικασίας και μοναδικός διαμεσολαβητής τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ετησίως 5 δισ. δολάρια του προϋπολογισμού της χορηγούνται στο Ισραήλ. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει ασκήσει βέτο σε όλες τις αποφάσεις που είναι επικριτικές για το Ισραήλ, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ακόμη και σε αυτές που προέβλεπαν απλώς την προστασία του παλαιστινιακού λαού. Είναι τουλάχιστον αφελής εθελοτυφλία να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει δίκαιη ειρηνευτική διαδικασία και ισότιμη διαμεσολάβηση όταν το ένα μέρος των διαπραγματεύσεων είναι ισχυρότερο από όλες τις απόψεις και έχει τη σταθερή πολυεπίπεδη υποστήριξη του διαμεσολαβητή!

«Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι είναι εγκλωβισμένοι σε μια κόλαση» σημειώνει σε ένα άρθρο του ο Παλαιστίνιος καθηγητής και διανοητής Εντουαρντ Σαΐντ. «Δεν αρκεί να μιλάμε γενικά για ειρήνη. Η ειρήνη χρειάζεται πραγματικό έδαφος να εφαρμοστεί, συγκεκριμένες βάσεις, αυτές των υπαρχόντων αποφάσεων, του διεθνούς δικαίου, του στοιχειώδους ανθρωπισμού, χωρίς ειρηνευτικές διαδικασίες βασισμένες σε εξωτερικούς παράγοντες και προς την ικανοποίηση αλλότριων συμφερόντων».

 Και η πραγματική ειρήνη δεν μπορεί να είναι άλλη από την ευημερία, την αποκατάσταση της γαλήνης, της καλής γειτονίας, της συνεργασίας, της υιοθέτησης ανθρωπίνων όρων διαβίωσης και προόδου και για τους δύο λαούς,
 Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.

ΠΗΓΗ: Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.