Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ο κόσμος στα χέρια των «ανατρεπτικών ελίτ» και του Κλάους Σβαμπ – Ποια η σχέση τους με την εξελισσόμενη τραπεζική κρίση



Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προσπαθεί να επιβάλει τον καπιταλισμό των ενδιαφερόμενων μερών, σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στα εταιρικά σχήματα. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένας τρόπος να δοθεί στις εταιρείες η απόλυτη εξουσία στα πάντα...



Μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, του διαβόητου πλέον Sam Bankman Fried, προέκυψαν ζητήματα δέουσας επιμέλειας – γεγονός το οποίο υποδήλωνε πως η εταιρεία χειρίστηκε με τελείως λανθασμένο τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία που είχε στη διάθεσή της.

Πολλοί αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας και διεθνή φόρα μπήκαν στη συζήτηση σχεδόν αμέσως, υποστηρίζοντας ότι το FTX αποτελούσε τέλειο παράδειγμα του γιατί είναι απαραίτητη η κεντρική ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και των ψηφιακών νομισμάτων.

Επίσης, υποστηρίχθηκε πως, χωρίς την επίβλεψη των τραπεζικών ελίτ, η καταστροφή είναι αναπόφευκτη. Φυσικά, αυτό που δεν ανέφεραν ήταν ότι το FTX και ο Sam Fried είχαν εκτεταμένες διασυνδέσεις με παγκοσμιοποιητικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η βάση του επιχειρηματικού μοντέλου του Fried ήταν η θεωρία του «Stakeholder Capitalism» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, την οποία συχνά χαρακτήριζε «Αποτελεσματικό Αλτρουισμό».
Stakeholders capitalism…

Η συνέχεια ΕΔΩ....


ΠΗΓΗ: https://primenews.press/o-kosmos-sta-cheria-ton-anatreptikon-elit-kai-tou-klaous-svab-poia-i-schesi-tous-me-tin-exelissomeni-trapeziki-krisi
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.